Grote Marine manifestatie in Pattaya op komst

Door Gringo
Geplaatst in Agenda
Tags: , ,
31 oktober 2017

Elke rechtgeaarde (ex)marineman en andere liefhebbers van marineschepen kan zijn hart ophalen tijdens de grote vlootschouw, die tijdens door de Royal Thai Navy (RTN) georganiseerde International Fleet Review 2017 zal plaatsvinden van 13 tot 22 november aanstaande in Pattaya Bay.

Het evenement is georgansieerd om de 50ste verjaardag van ASEAN te markeren en valt ook samen met de 11e ASEAN Navy Chiefs ‘Mĕeeting 2017 (11e ANCM 2017). Naast het officiĕle gedeelte vinden er tal van activiteiten plaats voor het publiek.

De vlootschouw

Meer dan 30 marineschepen met ruim 10.000 bemanningsleden, die zich in Sattahip verzameld hebben, zullen voor het eerst in de ASEAN geschiedenis aan een gezamenlijke zee-oefening deelnemen. Dan op donderdag 16 en vrijdag 17 november stomen de schepen op naar Pattaya Bay. De schepen komen uit alle ASEAN landen en ook Rusland, de Verenigde Staten en Australiĕ zijn daarbij vertegenwoordigd. De vlootschouw met als vlaggeschip het Thaise schip Thalong zal worden afgenomen door premier Prayut en vindt plaats op maandagmorgen 20 november.

Streetparade

Op zaterdag zijn de Jantjes vrij en zal het ongetwijfeld druk worden in Walking Street en andere uitgaanslocaties, maar zondag 19 november treden de mannen (en vrouwen?) aan voor een grootse straatoptocht, die wordt opgeluisterd door de RTN Marching Band. Op die dag ook op Beach Road (bij Pattaya Klang) talrijke demonstratie’s van marine activiteiten.

Navy Chiefs Meeting

Deze meeting vindt plaats in het Dusit Thani Hotel en – voor zover nu bekend – zullen daar ca. 30 Navy Chiefs (in Nederland is dat de Bevelhebber der Zeestrijdkrachten) aanwezig zijn. Uiteraard van alle ASEAN landen, maar ook Europese landen als Engeland, Frankrijk, Zweden, Spanje en Italiĕ zullen aan de conferentie deelnemen, dat als thema heeft “Protection and preservation of marine environment”. Voor zover mij nu bekend zullen Nederland en Belgiĕ schitteren door afwezigheid, een gemiste kans.

Andere activiteiten

Er vinden tijdens dit 10-daags evenement nog talrijke andere activiteiten plaats, te veel om hier op te noemen. U kunt het hele schema terugvinden of de officiĕle website aseanifr2017.com/schedule-events-13-22-nov-2017 . Grasduin verder op die website en u vindt alle deelnemende schepen, informatie over de aanwezige admiraals en nog veel meer interessant nieuws.

Opmerking

Het evenement zal zonder twijfel een overlast voor zowel het verkeer op de weg als op zee in Pattaya betekenen, op dit blog werd hierover al eerder een bericht geplaatst, zie www.thailandblog.nl/steden/sluiting-bali-hai-haven-eerste-problemen-worden-zichtbaar In een reactie zei iemand, dat we in Pattaya blij mogen zijn, dat een dergelijk groots evenement hier plaatsvindt: zo is het maar net!

Tenslotte

Zoals ik het begin al opmerkte, zal de vlootschouw voor (ex)marinemensen, zoals ik, een hoogtepunt worden tijdens de International Fleet Review 2017. Ik woon in Pattaya, dus voor mij geen probleem om zoveel mogelijk van deze manifestatie mee te maken. Al u elders woont is het wellicht een extra argument om Pattaya (weer) eens te bezoeken.

4 reacties op “Grote Marine manifestatie in Pattaya op komst”

 1. nl Bang Saray zegt op

  Wat ik me afvraag is namelijk of je als farang wel een kijkje op de vloot mag nemen.
  Ik ben in Sattahip geweest op de vloot dagen en alleen Thais mochten op de schepen.

  • Tino Kuis zegt op

   …….en mensen die eruit zien als Thais.

  • Gringo zegt op

   Ik denk niet, dat de schepen bezocht kunnen worden, want zij liggen alle voor anker in de baai.
   Voor de fotopers wordt er wel een boottour geregeld om foto’s te maken, maar ook zij zullen op geen enkel marineschip aan boord gaan.

 2. theoS zegt op

  Ha,Ha,Ha, herinnert mij aan mijn NL Marine periode. In 1955 was ik stoker op de kruiser Zeven Provincies die met de vlootschouw in Rotterdam was. Het publiek mocht de kruiser bekijken tegen aankoop van een toegangs kaartje. Eerlijk waar, tegen betaling dus. Nederlandse handels geest. Wat voor de vlootschouw in Thailand?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website