Van 26 januari tot en met 2 februari aanstaande vindt weer het jaarlijkse WTA Tour tennistoernooi in Pattaya plaats op de tennisbaan bij het Dusit Thani Hotel.

Het toernooi, dat al weer voor de 23ste keer wordt georganiseerd, volgt direct op de Australian Open waardoor het deelnemersveld in Pattaya ook altijd zeer aantrekkelijk is. Het toernooi is zowel bij de spelers als het publiek erg populair. In 2010 werd de PTT Pattaya Open verkozen tot de internationale serie ” Tournament of the Year ” door de spelers van de WTA Tour en versloeg daarbij 32 andere toernooien uit Azië, Australië , Europa en Amerika.

Het toernooi

In vergelijking met voorgaande jaren is er een aantal verbeteringen aangebracht. Zo is het prijzengeld verhoogd naar US$ 250.000, de tennisbaan gerenoveerd en de tribunes aangepast, nu goed voor maximaal 2500 toeschouwers. Het PTT Pattaya Open is synoniem geworden met “tennis aan zee” en is uniek in het tenniscircuit. De tennisbaan ligt praktisch aan zee, waardoor een zeebries voor verkoeling zorgt en je de golven, die door het zand worden gebroken kunt horen.

Deelnemers

Er wordt door 23 uitgenodigde spelers, aangevuld met nog 9 spelers, die zich in een voorafgaand kwalificatietoernooi hebben geplaatst, gestreden om de titel. Ster van het toernooi zou moeten worden Vera Zvonareva uit Rusland, die het toernooi reeds in 2010 en 2011 won en nu als eerste is geplaatst. Sabine Lisicki uit Duitsland is als tweede geplaatst en zal er zeker alles aan doen om haar finaleplaats van vorig jaar, waar zij tweede werd, nu om te zetten in winst en de titel te pakken.

Er zijn uiteraard meer kanshebbers, misschien wat minder bekende spelers bij het grote publiek, maar bedenk wel, dat spelers nu met een grote naam, zoals Martina Hingis, Anna Kournikova, Conchita Martinez, Caroline Wozniacki , Ana Ivanovic en Daniela Hantuchova hier in Pattaya in het verleden ook successen hebben behaald.

Tenslotte

Het PTT Pattaya Open, dat met 23 jaar jong het op twee na (Auckland, Nieuw Zeeland en Stanford in de VS) langstlopende evenement in de WTA Tour is, belooft weer 8 dagen toptennis.

Kijk voor alle informatie over de locatie, aanvangstijden, speelsters, toegangsprijzen, enz. op de website: www.pentanglepromotions.com

[youtube]http://youtu.be/7wcaON5_SeI[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website