Agenda: Vegetariërsfestival en andere festiviteiten in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
26 september 2016

Op vrijdag 30 september, gaat weer het traditionele “Vegetariërsfestival” van start. De voorbereidingen in Pattaya zijn al in volle gang. Veel straatstalletjes worden opgebouwd en het verkeer zal daar nu op verschillende plekken rekening mee moeten houden.

Met name bij de oude vismarkt in Naklua. Echter het centrum van de feestelijkheden vinden plaats op het Sawang Boriboon Thammasathan Foundation plein bij de gelijknamige Chinese tempel. Daar zullen de draken – en leeuwendansen opgevoerd worden. En worden de vegetarische rijstgerechten klaargemaakt in enorme “pannen” met een doorsnede van 3 meter. Echter begonnen wordt met een “Kiew-Huang-Huk-Jow” parade door de stad, waarbij 9 Chinese goden geëerd worden.

Men rijdt op de Naklua Road tot aan de oude vismarkt tot waar de weg in tweeën gesplitst wordt door een boom. Om deze boom rechtsaf de straat inslaan en na 200 meter links bevindt zich de Chinese tempel. Tevens de plek waar de Sawang Boriboon ziekenauto’s staan opgesteld. Loopt men op het tempelplein dan begint links van de tempel een zeer originele korte straat van het oude Pattaya met houten huisjes. Het feest duurt tot maandag 10 oktober.

Hoewel het nog ver weg lijkt, begint op maandag 14 november in dezelfde omgeving het Loy-Krathong festival bij de oude vismarkt in het Lan-Pho Park met veel Thais (kunst) handwerk.

Vrijdag 25 november, beginnen weer de beroemde Internationale Vuurwerk wedstrijden aan de Pattaya beach.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website