Het Ratchaprasong plein in Bangkok is voor het tweede achtereenvolgende jaar het toneel van Living Arts Festival waar het winkelend publiek en toeristen kunnen genieten van 3D en 4D straatkunst van kunstenaars uit de hele wereld.

Goed, deze aankondiging is wat aan de late kant want het Festival is al sinds 8 mei aan de gang maar u heeft nog tot 8 juni de tijd om er een kijkje te nemen. Het thema dit jaar is Treasure Hunting (schatzoeken) en de straatkunst, 3 D tekeningen, levende standbeelden en tape art is te zien op de open ruimtes van het Gaysorn winkelcentrum, Groove in Central World, Platinum Fashion en de Ratchaprasong Skywalk van Chidlom Station naar de Pathumwanaram Tempel. Het is de moeite waard!

Kijk voor informatie en een plattegrond op de officiële website: www.thelivingartsfest.com

Zie hier een video van de Living Arts festival van vorig jaar:

[youtube]http://youtu.be/AbSgbO0Vx6E[/youtube]

En dan nog dit: natuurlijk kent u het fenomeen straattekeningen in 3D en ook de levende standbeelden zal u niet onbekend in de oren klinken. Maar hoe zit het met “Tape Art”, kent u dat?

Ik kende het niet en het blijkt een kunst te zijn om met behulp van bruin plakband en een scalpel prachtige tekeningen te maken. Een beroemd artiest op dit gebied is Max Zorn uit Nederland, die ook op het Festival aanwezig is. Om te zien wat tape art nu echt inhoudt hieronder een video waarin te zien is hoe een dergelijke tekening ontstaat. Op Youtube staan trouwens meer video’s van Max Zorn:

[youtube]http://youtu.be/ggoseOLlkrc[/youtube]

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website