Met Buzzy Bee Bike op fat-tire E-bikes Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Activiteiten, Fietsen
Tags: ,
2 februari 2018

Eind vorig jaar is Buzzy Bee Bike in Chiang Mai gestart met de verhuur van fat-tire E-bikes, een voor Thailand totaal nieuwe manier van fietsen. Met de fat-tire E-bikes worden er verschillende adventures georganiseerd. De focus ligt vooral op de actieve fietsbeleving (met trapondersteuning) en het genieten van het uitzicht en de omgeving.

Tussen kerst en nieuw reden we mee met een van de halve dag adventures. We waren met een groep mensen uit Nederland, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittanië en Thailand. We hadden gekozen voor de medium heuvelachtige route. ’s Ochtends had het nog wat geregend, dus hier en daar was het wel nat en soms modderig. Maar dat had zeker ook z’n leuke kanten.

Nadat we op de prachtige startlocatie een uitgebreide uitleg over de fietsen en instructies over het Thaise verkeer en de gesteldheid van de wegen hadden ontvangen gingen we op pad. Na ongeveer een kilometer werd er gestopt om te controleren of bij iedereen de fiets goed was afgesteld. Verder zat in die eerste kilometer een mooie heuvel om te beklimmen, dus ook meteen even gecheckt of iedereen de combinaties van de verschillende niveau’s van trapondersteuning en de versnellingen had begrepen. Iedereen kwam zonder moeite boven.

Alles onder controle, dus gingen we weer verder na eerst op deze heuvel de tempel te hebben bezichtigd. Daarbij stond een grote Boeddha, beschermd door een prachtige 9-koppige slang, die we eerder al van verre hadden zien staan.

De route was afwisselend over verharde en onverharde wegen, met hier en daar een heuvel. We kwamen langs steengroeves en boomgaarden met longan fruit, helaas niet het seizoen, dus niet kunnen proeven. Bij een prachtig gelegen restaurant midden in de rijstvelden was het tijd voor een koffiestop en bezichtiging van de tempel en meditatiecentrum er vlak bij.

Van daaruit vervolgden we onze weg door de heuvels richting Royal Flora en Night Safari. Toen we die gepasseerd waren over een licht glooiende weg terug richting Samoeng Road en van daaruit binnendoor een stukje terug richting startpunt. Als laatste nog een onverhard pad om zo weer langs de andere kant terug bij de eerste tempel uit te komen. Vanaf de heuvel lekker bergaf gebold en toen waren we weer terug bij start, alwaar we geen bonus kregen, maar wel een heerlijke lunch.

We hebben genoten van deze ochtend, mooie route, afwisselend en ook alles er omheen goed verzorgd. Kortom: een aanrader!

Uiteraard zijn er meer mogelijkheden. De sportievere fietser kan zich uitleven in de heuvels van Nam Phrae, met ook af en toe een zandpad en een klimmetje, maar met de elektromotor is dat een stuk gemakkelijker. Voor de meer recreatieve fietser gaat Buzzy Bee Bike ook het vlakkere land in, onder andere langs de Ping rivier en door de rijstvelden. Bij beide varianten zijn het landschap en het uitzicht fantastisch. De dikke banden geven stabiliteit en extra rijcomfort door de verende werking, hetgeen op veel Thaise wegen geen overbodige luxe is. Door bij de dagtours tijdens de lunchstop een accuwissel toe te passen wordt de actieradius flink verhoogd. Ontspannen fietsen over een lange afstand is nu ook voor de onervaren fietser haalbaar.

Voor gedetailleerde informatie kunt u kijken op www.buzzybeebike.com

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website