Alle lange tijd komen steeds meer dieren in Thailand in de knel. Aanvankelijk ging het om de steeds terugkerende en langer durende droogte, zodat dieren steeds moeilijker aan drinken konden komen.

Afgelopen periode kwamen steeds minder toeristen naar Thailand, zodat ook het voedsel schaarser werd. Denk maar aan het artikel over de vele makaken, die de meer bewoonde wereld opzochten en daardoor voor overlast zorgden. Toeristen voerden deze dieren vaak en ook in de tempels viel er nog genoeg te halen. Deze voedselbronnen liggen nu stil.

Als laatste is er nu de het coronacrisis bijgekomen. De overheid heeft besloten bepaalde gebieden zoals parken af te sluiten om bijeenkomsten te ontmoedigen en om grotere afstand tussen mensen te bevorderen.  In opdracht van de gouverneur van Chonburi is deze maatregel in de gehele provincie van kracht.

Een van de gebieden die gedeeltelijk afgesloten is, is de Pattaya Hill. Behalve de bewoners komen er weinig toeristen meer. Echter de vele zwerfhonden zijn daarmee niet verminderd. Met een bijna totaal gebrek aan toeristen en andere mensen in deze gebieden als gevolg van Covid19 is het aanbod van voedsel sterk gedaald. Nu zijn deze dieren afhankelijk van sommige bewoners die nog steeds helpen met voedsel en water, maar dat is niet lang vol te houden. Zij hebben de Pattaya City verzocht te helpen en hieraan iets te doen.

Het is te hopen dat Pattaya City het probleem zal herkennen en deze dieren door deze periode heen te helpen.

Bron: The Pattaya News

12 reacties op “Zwerfhonden in de problemen door coronacrisis (video)”

 1. RonnyLatYa zegt op

  De oplossing ligt toch voor de hand denk ik…. Niet ?

  • Marco zegt op

   Precies Ronny daarom hebben we nu het Coronavirus om de dieren te beschermen en de grootste uitvreters van deze aarde nl de mensen weer even hun plaats te wijzen.
   Dat bedoel je toch.

   • RonnyLatYa zegt op

    Inderdaad. Dat bedoel ik precies.

    Mensen hebben ervoor gezorgd dat er teveel straathonden zijn, dus moeten ze maar zorgen dat ze ook verminderen.

    Het virus zal voor ons zorgen…

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik bekijk het dan wel als dierenvriend….

 2. pw zegt op

  Ach ja, natuurlijk!

  Als je in een stad een paar hectare park afsluit, is de gemiddelde afstand tussen de mensen natuurlijk groter.

 3. TnT zegt op

  Het lijkt me beter wat aan de populatie van de honden te doen. Vergeet niet dat er ook mensen wonen op Budha Hill. Deze zwerfhonden zijn een plaag geworden en de gemeente zou wat hier aan moeten doen. Bu ze geen eten meer hebben woirden ze gevaarlijk.

  • RonnyLatYa zegt op

   En diegene die het probleem proberen op te lossen met een koekje…

  • Tnt zegt op

   Wie heeft het over valse honden. We hebben het over hongerige honden en de veel te grote populatie. De gemeente moet hier actie op ondernemen.
   De bewoner bij Budha zijn echt niet blij met die figuren die de zwerfhonden eten komen geven. Daadoor komen er steeds meer.
   Waarom geven de mensen de honden in de eigen buurt geen eten? Wel, omdat men ze daar liever niet heeft. Dus leg de problemen maar ergens anders.

   • PEER zegt op

    Je hebt wel degelijk érg valse honden!!!
    Ik hou van de natuur, dus van mensen én dieren! Ik ben ‘n fervent fietser! Zowel in de buurt van Chiangmai als in Isarn.
    In het begin: hondenbrokjes, deed weinig. Daarna ‘n bakje met steentjes, gaat iets beter. Nu langs de stang van m’n fiets: ‘n bamboe rietje! Dat “zwiept” !
    En dát helpt. Je hebt door ‘n straathondenbeet gegarandeerd rabies! Genezing duurt lang, injecties, noodzakelijk na ‘n hondenbeet, zijn duur. Bovendien sterven er élk jaar 60.000 mensen aan rabies/hondsdolheid.

 4. johny zegt op

  Bij ons worden dieren gecastreerd, ik heb dit in Thailand nog nooit gezien. Ook de pil is heel effectief voor een teefje, die kost 35 baht en is 3 maanden werkzaam. Waarom zijn er eigenlijk straathonden? Omdat de mensen zo enorm goed voor hun dieren zorgen misschien?

  • chris zegt op

   Mijn collega heeft al zijn honden (6) laten castreren of steriliseren bij een huisdieren kliniek, in Bangkok.

 5. john zegt op

  Ze zouden een ieder die honden of katten bezit moeten verplichten die te laten castreren of steriliseren. Als de mensen dan zo laf zijn om de “geliefde” beestjes op straat te zetten kunnen ze in ieder geval niet voor nog meer aanwas zorgen. De enorme hoeveelheden jankende en blaffende honden ’s nachts is nou niet bepaald een aangenaam gehoor hier in Thailand.
  Ja, ik heb ook een gecastreerde kater, hij moet naar binnen ’s nachts en ik verzorg hem met alle liefde tot hij uit ouderdom sterft of dood gebeten wordt door een van die “lieve” zwerfhonden die niet genoeg hebben aan een hondenkoekje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website