Zorgen om de toeristenindustrie in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
9 juni 2020

Een groep samenwerkende bedrijven in de toeristische sector hebben onder leiding van de Chonburi Tourism Council een brief opgesteld en die op de vergadering van 29 mei aan burgemeester Sonthaya Kunplome van Pattaya overhandigd. Men pleitte op deze vergadering over een inperking van coronamaatregelen in de toeristensector.

 

Hoewel men in Thailand begonnen is met het afschalen van de Covid-19 lockdown maatregelen zal de toeristenindustrie achterblijven, doordat buitenlandse toeristen nog niet toegestaan is naar Thailand te reizen.

MP Prayut Chan-o-Cha gaf duidelijk aan dat alleen voor Thailand noodzakelijke buitenlanders toestemming krijgen om het land in te kunnen reizen. En dan nog onder de noodzakelijke restricties, zoals mensen met een Thaise werkvergunning, diplomaten en onder bepaalde voorwaarden permanente bewoners. Ook deze groep krijgt nog te maken met quarantainemaatregelen. Voor 30 juni krijgen andere dan genoemde groepen geen toestemming Thailand in te reizen. Over “gescheiden families” of gezinshereniging werd verder geen mededeling gedaan.

Mogelijk dat op een later tijdstip, toestemming verleend zal gaan worden aan China, Zuid-Korea en Vietnam en dan nog voor bepaalde gebieden van Thailand. Maar vermoedelijk pas in augustus of september.

De groep betoogde verder dat het stimuleren van de binnenlandse toerisme onvoldoende was om de toeristische sector te ondersteunen. Het zou zich dan beperken tot weekenden en feestdagen en bovendien zouden velen onvoldoende middelen hebben om daarmee een uitstapje te kunnen bekostigen. Men kwam met een plan tot belastingverlichting en het inschakelen van “Pattaya Travel Mart” als promotie motor voor Thaise mensen.

Sonthaya zei dat de brief zou worden doorgestuurd naar de betreffende instanties.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Zorgen om de toeristenindustrie in Pattaya”

 1. endorfun zegt op

  Chinezen weer toelaten … men kan zowel zeggen Copvid19 2de golf aanzwengelen.
  Of de Viets veel zullen komen is ook maar de vraag.
  ‘t Is een sanitaire keuze, maar geen economische.

  • W. zegt op

   Chinezen spanderen geen geld, komen met grote bussen. Met zijn allen eruit, foto’s maken en weer snel weg. Of er zal een casino moeten zijn. Nee pattaya moet het niet vd chinezen hebben.

   • chris zegt op

    Kom eens kijken in bangkok. de verkoop van juwelen, goud en dure luxe giederen an niet zonder de Chinezen. En het zijn de grootste kopers van condo’s in Bangkok.
    En het gaat in Bangkok om vermogende, veelal jongere Chinezen.

    • l.lagemaat zegt op

     En gaan deze jongere Chinezen nu werken in Bangkok?
     Misschien studeren.
     Wordt dat daardoor een leefbare stad?

     Of kunnen zij nu zeggen dat zij een appartement in het buitenland hebben, in casu Bangkok!

     • chris zegt op

      Dat was de discussie niet. Het misverstand bestaat nog steeds dat Chinese toeristen niets uitgeven. Dat is pertinent onjuist.

    • janbeute zegt op

     Zal zo zijn Chris, maar Thailand is vele malen groter dan Bangkok.
     En daar hebben de barretjes en hotels en wat zo al meer in de rest van toeristisch Thailand helaas niks aan.

     Jan Beute.

   • Guy zegt op

    Héél juist, vorig jaar op beach road genoeg gezien tijdens mijn vakantie in november en december, en maar drummen. En ze zullen niet even stoppen om één persoon toch door te laten. Ik denk als de Filippijnen hun deuren zullen open velen daarheen zullen reizen.

 2. Bert zegt op

  Wat kun je in de toekomst met Pattaya?
  Het zwaarst getroffen lijken de werkers in de “Entertainmentindustrie”. Zij waren op slag zonder inkomen en konden niet naar huis, voornamelijk in de oostelijke provincies Buriram en Surin. Het beste structurele en duurzame alternatief zou een programma zijn voor voor kleinschalig ecotoerisme in deze provincies zonder alle pattaya-uitwassen, zodat inwoners van deze provincies een volwaardig en menswaardig bestaan kunnen krijgen in hun eigen omgeving.
  De provincies Buriram en Surin hebben prachtig unieke tempels en ook voldoende natuur. Het boerenleven geeft je het gevoel in het échte Thailand te zijn. Ook andere delen van de oostelijk Isaan hebben veel te bieden met o.a. de Mekong en nationale parken.

  • chris zegt op

   beste Bert,
   In Drenthe, Friesland en Zeeland zijn ook prachtige kleine stadjes met mooie kerken; en ook de natuur is prachtig. Het buitenleven (boerenleven hebben we niet meer) geeft je het gevoel in het ECHTE Nederland te zijn. Toch wil geen Nederlander er wonen en de mensen die er vertrokken zijn willen niet terug. Misschien iets voor Thaise expats ??

   • Jaap Joustra zegt op

    Chris, waar haal jij die wijsheid vandaan dat er geen Nederlander in Drenthe, Friesland of Zeeland wil wonen?

    • chris zegt op

     Gewoon gekeken naar het aantal inwoners per vierkante kilometer. En die vergeleken met andere provincies.

     • l.lagemaat zegt op

      Ook gekeken naar werk?
      Zie de discussie over Zeeland!

     • Chris zegt op

      Precies. Juist. dat is ook de reden waarom veel Thais van het platteland naar de steden zijn verhuisd, (en de vrouwen veelal naar de entertainment regio’s), net zoals vele Nederlanders naar de Randstad zijn verhuisd. Niks nieuws onder de zon. Gaan die Nederlanders nu allemaal terug naar Zeeland, Zuid-Limburg of de Achterhoek? Nee, want daar is geen geschikt werk te vinden en te weinig dynamiek in het bedrijfsleven. Dat geldt ook voor de regio’s waar Bert denkt dat de nu werkeloze Thaise bar-girls een nieuwe bestaan kunnen opbouwen in het eco-toerisme. Was de werled maar zo simpel want dan waren alle problemen zo opgelost.

  • w. zegt op

   Ik ben het hiermee eens maar het is niet deze topic. Pattaya is voor mij een ontspanning na een druk werkjaar. Ik ga niet daar naar toe voor de sex industrie. Maar om heerlijk met een biertje dromerig over het strand te staren en voor de markt plaatsen. En volgens mij zijn de werkers daar niet gedwongen om het werk te doen die ze doen. Je kunt er mee of oneens zijn, het is een kwestie van keuzes. Waar ook de wereld. In A’dam heb je ook een roze buurt. Zonder de entertainment.

   • Richard R zegt op

    Ik ben het helemaal met je eens, Dat stukje ontspanning mis ik nu echt, op het strand met een heerlijk Chang Biertje, Wat bij kleuren, en in de avond lekker rond banjeren in de stad. veel live muziek wat wil een mens nog meer

   • Guy zegt op

    Ben nog maar 2 maal naar Pattaya geweest. Ik ben vorig jaar met 3 oudere sexwerkers geweest. Deze dames weten waarom ze een blanke man nemen. Ze hebben hun eigen redenen, iedereen die iets van Pattaya kent en voor je komt laat je je op de hoogte brengen hoe deze stad werkte. Maar het is er gewoon gezellig ook zonder Thaise dame naast je, mensen zijner vriendelijk en je kan er vlugger met een vreemde een praatje maken als in Vlaanderen.

 3. Stu zegt op

  De regering in Bangkok ziet het COVID-19 gebeuren als een gelegenheid om Pattaya schoon te vegen. Het verdwijnen van bierbars en lichtverhulde bordelen is precies wat men beoogt om meer “quality tourists” aan te trekken.

  Hetzelfde is aan de orde in Amsterdam dat ook “kwaliteitstoeristen” wil aantrekken (link). Kopstuk vandaag in Bloomberg: ‘ Amsterdam to clean up sex-and drugs tourism in post-Covid reboot’ (link).

  Er wordt veel gespot in ThaiVisa wanneer de locale regering Pattaya beschrijft als een ‘world class resort’ . Intussen heeft Marriot (Bonvoy) aangekondigd een Marriott Marquis (900 kamers) en een JW Marriott (398 kamers) te plaatsen in Pattaya. Zolang Pattaya de reputatie heeft (verdient of niet) van ‘sex capitol of the world’ zal de JW niet snel vol lopen.

  Bottom line: De Thai regering ziet liever nieuwe luxe hotels (en condos voor Chinezen) dan beer bars in Pattaya. Covid-19 en de (overdreven) verlenging van de noodtoestand draagt een grote steen bij aan de “gentrification” van Pattaya.

  https://stadszaken.nl/artikel/1803/pretpark-amsterdam-toeristen-spreiden-werkt-niet

  https://www.bloombergquint.com/pursuits/amsterdam-to-clean-up-sex-and-drugs-tourism-in-post-covid-reboot

  • w. zegt op

   Nederland hoeft het niet te hebben van de toeristen. Thailand wel, dus een cruciale fout vd Thaise regering. Ben in A’dam een jaar geleden geweest alleen omdat mijn schoon familie deze afschuwelijke stad wilde zien. De wallen helemaal uitgestorven op een paar sex winkels na. Het was toen niks en het is alleen nog erger geworden. Zelfs de letters “I love Amsterdam” bij het CS waren weg. Met dank aan die linkse burgemeester.

   Als de toeristen weg blijven in Pattaya gaat het hun flink geld en werk gelegenheid kosten. De chinezen spenderen niks in de bars e.d. Een condo levert maar 1 keer geld op.

  • l.lagemaat zegt op

   De tranen sprongen in mijn ogen toen ik in Na-Jomtien een enorme schutting ontdekte
   met de trotse tekst: “The highest Beachfront condo”88 meter hoog!

   In geen enkele verhouding tot de omgeving!

   • stu zegt op

    Heb het idee dat men Las Vegas of Singapore als voorbeeld/ideaal ziet. Voor Chinezen misschien aantrekkelijk maar karakter- en sfeerloos voor westerlingen die het generieke willen ontsnappen.

    De negatieve reacties van, met name westerlingen, op de “schoonmaak” van Khao San Road in Bangkok zijn een indicatie van het verschil van wat de Thai regering beoogd en wat westerse toeristen met beperkte middelen zoeken.

    https://thethaiger.com/news/pattaya/major-makeover-proposed-for-pattayas-walking-street

  • Guy zegt op

   Mijn vriend die voor 2010 iedere jaar naar Pattaya kwam, spreekt van de goede oude tijd, maar sinds de Thaise munt beter is geworden zijn er minder toeristen beginnen komen naar Pattaya. Verschillende lokale zelfstandigen mij verteld en ik denk dat ze Pattaya wíllen opkuisen. En ik denk dat deze pandemie het perfecte ogenblik is. Ik kan verkeerd zijn. Maar gezien ze de eerste maanden geen westerlingen in Thailand willen, zullen andere buurlanden zich meer aantrekkelijk maken voor westerse toeristen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website