Enkele dagen geleden maakte ik een artikeltje over de relatie van de bekende Thaise zangeres Sunaree Ratchasima met een veel jongere Nederlander, zie: www.thailandblog.nl/opmerkelijk/sunaree-ratchasima-trouwt-wouter-nederland

Ik wilde weten wie die Wouter dan wel was, wat zijn achtergrond is, hoe hij Sunaree heeft leren kennen en wat het voor hem betekent om te trouwen met een aanzienlijk oudere dame.

Identiteit

Hoe vind ik Wouter? Die naam als zoekopdracht op Facebook gaf enkele honderden mogelijkheden, dat was ondoenlijk. Toch heb ik hem gevonden op Facebook, maar uit privacy overwegingen ga ik niet vertellen hoe. Ik weet zijn volledige naam, zijn woonplaats, dat inderdaad – in Noord-Holland – op een half uur afstand ligt van Amsterdam en ik weet ook, dat er in zijn mooie dorp nog geen Thais restaurant is. Daarvoor moet hij naar een grotere plaats in de buurt. Zo, voldoende gegevens om hem nu zelf op Facebook te vinden, als u dat werkelijk nodig vindt. Ik heb inmiddels contact gehad met Wouter, die best bereid was om wat over zichzelf en zijn relatie met Sunaree te vertellen. Hij beklemtoont nog wel, dat hij niet zo nodig in de publiciteit hoeft en liever op de achtergrond blijft.

Kennismaking

Wouter is enkele jaren geleden met twee vrienden op vakantie in Thailand geweest. Tijdens hun verblijf in Bangkok bezochten zij op een avond enkele nachtclubs in de buurt van Sukhumvit Road. In één daarvan ontmoette hij Sunaree. Wouter vertelt: “Zij was net klaar met haar werk, namelijk het promoten van een film die destijds net uit was gekomen en waar zij in mee acteerde. (Ze doet ook wat acteerwerk, vooral op tv). Het was ongelooflijk toevallig, want zij gaat eigenlijk helemaal nooit naar nachtclubs en dergelijke, en al helemaal niet in haar eentje. Op die avond wilde ze even ontstressen van het werk en op aanraden van een vriend kwam ze in die nachtclub waar wij ook waren. We hadden een goed gesprek, hebben telefoonnummers uitgewisseld en de rest van de vakantie hebben we aardig wat tijd met elkaar doorgebracht.

Ik ben ook naar een optreden van haar geweest, maar ik had geen idee, dat zij een in Thailand zeer bekende zangeres was. Dat was wel even schrikken, haha!

Terug in Nederland

Wouter vertelt verder: “Toen ik weer terug was in Nederland hebben we veel contact gehouden via Skype en berichtenservice Line (de Aziatische whatsapp). Na een paar maanden ben ik terug gegaan voor een maand. Zij heeft mij rondgeleid naar allerlei delen van het land tussen haar werk door. Andersom gebeurde ook, Sunaree kwam daarna naar Nederland om kennis met mijn familie te maken. Zij kon het goed vinden met mijn familie en dat was natuurlijk wel belangrijk. Sunaree heeft van dat bezoek genoten, al vond zij het wel een beetje koud in Nederland. Voor Su was het echt een stressvrije periode, want normaal is het alleen maar werken werken werken.

Sunaree Ratchasima

Thailand

“Het werd duidelijk, dat we elkaar wel erg zagen zitten en we besloten, dat ik voor langere tijd naar Thailand zou komen. Ik doe op dit moment niets met mijn studie (sportmarketing), want ik heb (nog) geen werk hier. Zodra mijn Thai wat beter is kan ik in principe aan het werk bij een TV studio waar mijn vrouw vaak werk voor doet, wat erg fijn is. Ik ben dan ook druk bezig met het leren van de taal en ga een paar dagen per week een paar uur naar school. Verder ben ik nog verder aan het studeren via LOI in Nederland, dus op afstand, en probeer ik zoveel mogelijk Su te helpen met haar werk, wat vaak inhoudt dat ik voor haar rij naar haar optredens e.d.”

Voor- en nadelen

Ik vroeg Wouter wat hij als voor- en nadelen ziet van een relatie met een oudere vrouw. Hij antwoordde: “Het voordeel van een relatie met een oudere vrouw is, dat ze precies weet wie ze is en wat ze wel en niet wil. Dat ze dat niet meer hoeft te ontdekken is erg prettig. Verder heeft ze ook veel ervaring met dingen waar ik misschien minder ervaring mee heb en heeft ze al een heel leven aan vrienden, kennissen en netwerk opgebouwd.

Een nadeel zou je het feit kunnen noemen, dat wij niet de luxe hebben om nog jaren te kunnen wachten met het denken over een eventuele kinderwens. Die tijd heeft zij niet meer.

Toekomst

Voor de toekomst vindt Wouter het belangrijk, dat hij gesetteld raakt in Thailand en hier dan ook kan werken. Verre toekomstmuziek is wellicht, dat zij inderdaad een restaurantje of iets dergelijks in zijn geboortedorp beginnen. “Dat zou echt top zijn!”, droomde Wouter hardop.
Verder nog iets

Ik vertelde Wouter, dat ik uit het artikel op Thaivisa een paar dingen had overgenomen, die niet juist bleken te zijn. Er staat bijvoorbeeld in, dat Wouter tijdens de TV-uitzendingen niets zegt en alleen maar bewonderend zijn Su aanstaart. Ik heb de video’s van twee shows bekeken en Wouter wordt degelijk, zij het niet al te veel, in het gesprek betrokken. Ook wordt Wouter een “toyboy” genoemd en dat vindt hij dan minder leuk, want zo voelt hij zich beslist niet.

Wouter heeft het artikel op Thaivisa ook gelezen en zegt, dat er nog wel wat verkeerds in staat. Sunaree zou een zoon van 6 jaar hebben, maar in werkelijkheid heeft zij twee zoons van 20 en 21 jaar. “Die zoons zijn overigens aardige jongens en ze vinden onze relatie prima. Zolang hun moeder maar gelukkig is”

Tenslotte

In mijn eerste E-mail contact met Wouter feliciteerde ik hem met zijn “voorgenomen” huwelijk, maar Wouter corrigeerde dat: Het is al geen voorgenomen huwelijk meer, want we zijn al getrouwd voor de Amphoe. Wat nog moet komen is het huwelijksfeest! Mijn felicitaties zijn er niet minder om!

9 reacties op “Wouter, de man van Sunaree Ratchasima”

 1. Daniël M zegt op

  Bij deze wens ik Wouter en Sunaree te feliciteren en veel sukses toe te wensen!

  Hopelijk horen wij in de toekomst nog veel goed nieuws van hen.

  Aan Wouter:
  Je hoeft niet alles te vertellen hoor. Daar hebben wij geen zaken mee. Ook al is Sunaree een beroemdheid in Thailand, ik vind dat jullie absoluut recht hebben op een privé-leven, iets dat alleen van jullie beiden is.

  En weet Wouter, Thai zijn zeer goede roddelaars. Neem een Thai niet in vertrouwen! Thai lachen graag. Iets wat als grapje aan hen verteld wordt, kan in heel Thailand als een roddel verspreid worden!

  Voorzichtigheid geboden!

  Wie weet zien wij Wouter op de Thaise TV als sportverslaggever… 🙂

  Veel sukses!

 2. Loeng Johnny zegt op

  ‘Het kan verkeren’ zei Bredero!

  Proficiat aan het pasgehuwd paar! en om het in het Antwerps dialect te zeggen ‘Proficiat en boenk, alle jaren een joenk’ (vertaling: ….en alle jaren een kindje) Maar zoveel zullen het er dan ook weer niet worden zeker. 5555

  Ook proficiat aan de ‘Sherlock Holmes-van dienst’ om dit toch allemaal te kunnen opzoeken!

  De wereld is toch maar klein hé

 3. Danzig zegt op

  Zo moeilijk is het niet om Wouters volledige naam te vinden. Uit het lesboek “Facebook voor dummies”: men neme de bekende naam v.d. zangeres en zoeke op Wouter in de reacties en “likes” op haar foto’s en berichten. Voila, daar hebben we Wouter.

 4. Sieb.Elzinga zegt op

  Mijn gelukwensen voor Wouter. Ik zie haar regelmatig op de Thaise t.v. Het lijkt me een hele leuke dame….b.v hoe ze met kinderen omgaat……en mooi.

 5. Khun Peter zegt op

  Goede keuze Wouter, Sunaree is een mooie vrouw. Leeftijd zegt niets, dat is slechts een getal. Sommigen mensen van 30 zijn al oud en anderen van 60 nog jong.
  Veel geluk samen.

 6. Rob V. zegt op

  Ik heb even getwijfeld of ik dit stukje wel zou lezen, normaal sla ik de Entertainment (lees: roddel) pagina in het nieuws over. Het zal me worst wezen welke beroemheden (waarvan de meeste namen me niets zeggen) in hun privé leven doen en hoe hun relaties er volgens de pers voor staan.

  Het overkomt je, ik trof mijn schat ook per toeval aan in Thailand en haar leeftijd deed ook niet ter zaken (ze was iets ouder dan mij maar dat weten de vaste lezers wel). Het enige wat telt is dat twee mensen beide volledig achter hun relatie staan, wat de buitenwereld daar dan van denkt boeit niet. Geniet, er zijn al genoeg andere zaken om je druk, boos of verdrietig over te maken, laat een relatie tussen twee mensen lekker aan hen over. Het leven is immers ook maar kort, soms te kort. Lach, geniet, heb lief!

  Ik wens Wouter en Sunaree net als elk ander koppel alle geluk en liefde toe. Gefeliciteerd!

 7. chris zegt op

  Het is natuurlijk niet normaal (doorsnee) dat een jonge Nederlandse man trouwt met een oudere Thaise vrouw. Net zoals een huwelijk tussen een veel oudere buitenlandse man met een hele jonge Thaise vrouw. En als je een relatie aangaat die niet doorsnee is krijg je onvermijdelijk te maken met vooroordelen. Of je dat nu wilt of niet: in de naaste familie, vrienden en kennissen, overheidsinstanties, werkgevers enz enz. Leeftijd mag dan een nummer zijn, interesses, levensinstelling, levensfase, fysieke en psychische gesteldheid zijn dat zeker niet en verschillen – in de regel – nogal naar leeftijd. Daar komt het verschil tussen de Thaise en Nederlandse cultuur (opvattingen over een relatie, rol van man en vrouw, geld, eigendom van huis en grond, vorige relaties, erfenis).Geen sinecure dus.
  Ik zie mezelf op mijn zestigste geen vader worden – ook niet met een veel jongere vrouw – en dan weer opnieuw naar muziekles en school gaam met mijn kind zoals ik 30 jaar geleden deed. Ik heb die fase gehad en wil hem niet overdoen. Ik wil op mijn 70-ste mijn eigen dingetjes doen met mijn vrouw en niet computerspelletjes spelen met mijn zoon van 10. Meerdere opvoedingsdeskundigen hebben al gewaarschuwd voor het feit dat vele Thaise kinderen op het platteland worden opgevoed door hun grootouders, die er – op zijn zachtst gezegd – niet erg moderne opvattingen op na houden.
  Als je dus een niet doorsnee relatie begint, moet je sterk in je schoenen staan want de vooroordelen nemen waarschijnlijk niet af met de jaren. Als Wouter 50 is (en absoluut niet oud), is Suranee rond de 70. In Thailand ben je dan oud. Je moet ook samen sterk staan tegenover deze vooroordelen. In dit geval zou Suranee wat leeftijd betreft de moeder kunnen zijn van Wouter, niet zijn geliefde.
  Ik hoop van ganser harte dat beiden niet alleen sterke liefdesgevoelens voor elkaar hebben (want die hebben ze volgens mij echt nodig in een wereld vol vooroordelen) maar ook hun verstand hebben laten werken voordat ze beslisten met elkaar te trouwen.

 8. Wouter zegt op

  Bedankt voor de leuke en positieve reacties, wordt zeer gewaardeerd!

  @corretje Ik hoef niet perse uit de publiciteit te blijven, want dat lukt idd toch niet, maar ik zoek het ook niet op, dat is wat anders. Valt trouwens best mee met de pers hoor, we worden echt niet overal gevolgd, gelukkig.

  @Danzig Idd niet moeilijk te vinden, maar dat geeft ook niet. Als iemand er de moeite voor neemt vindt men me wel maar ik hoef niet perse met volledige naam in elk artikel

 9. rob zegt op

  ” In Thailand ben je dan oud. Je moet ook samen sterk staan tegenover deze vooroordelen.” Ik denk dat je ook hier dan oud bent, en dat vooroordelen waar zijn, in de meeste gevallen, dat kun je zien, aan iemands uiterlijk en gedrag. Dus, kan zij in principe jong blijven, en hij snel oud, het kan allemaal.Verstarring, je in een cocon van veiligheid en comfort nestelen, maakt je geest oud en bekrompen.Je hebt keuzes, maar het lot beslist ook mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website