Luchtfoto van de Map Ta Phut havens en petrochemische installaties, die vloeibare stoffen en aardgas verwerken, in de Eastern Economic Corridor, Rayong, Thailand.

Het bestuur van de Eastern Economic Corridor (EEC) heeft de concept plannen van de BBS Joint Venture Group goedgekeurd op het gebied van energie en waterbeheer. Zij kwamen met dit concept als beste uit de bus voor de ontwikkeling van het U-Tapao Rayong Pattaya International Airport project.

De vergadering van de EEC-beleidscommissie, voorgezeten door premier Prayut Chan-o-cha, houdt toezicht op de voortgang van het megaproject van de EEC dat de internationale luchthaven U-Tapao Rayong Pattaya in de oostelijke regio van Thailand wil ontwikkelen. Het project is een joint venture van de Thaise regering en de BBS Joint Ventuer Group. Naar verwachting worden de nog gaande onderhandelingen deze maand afgerond en in april aan het kabinet gepresenteerd.

De leden van het EEC-bestuur bespraken ook het waterbeheer plan voor het gebied, waarin grote bezorgdheid werd geuit over de terugkerende droogte. Op korte termijn richt men zich op het gebruik van water uit kanalen en reservoirs en de aankoop van water uit particuliere bronnen, maar bovenal op het verminderen van het watergebruik in de regio.

Voor de lange termijn (2020 tot 2037) trekt men een bedrag van 1,6 miljard dollar uit voor een groot aantal projecten voor het beheer van watervoorraden, waaronder de omzetting van zeewater in zoet water.

Tevens heeft het EEC-bestuur een plan voor schone energie in de EEC-zone goedgekeurd onder andere door het gebruik van zonne-energie. De Elektriciteitsautoriteit van Thailand en het Ministerie van Energie zullen overleg voeren over de te bepalen elektriciteitsprijzen nadat het plan over de nationale energie- ontwikkeling is bijgevoegd.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Voortgang van het Oostelijk Economische Corridor project”

  1. douwe zegt op

    Dank voor de update Lodewijk!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website