Voorspelling einde van COVID-19 door Pipat Ratchakitprakarn

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
27 februari 2020

Het is op zijn minst opmerkelijk dat de minister van Toerisme en Sport Pipat Ratchakitprakarn een voorspelling doet over het COVID-19 virus.

Niet gehinderd door enige medische kennis, verwacht hij dat door Songkran half april, Thailand weinig tot geen last meer zal hebben van het COVID-19 virus. Pipat schrijft dit toe aan de heetste maand (april) van het jaar waar dit virus niet tegen kan en daardoor sterk zou afnemen. Kortom weer een optimistisch geluid uit de hoek van het ministerie van toerisme! Bovendien verwachtte hij dat de “Chinese vrienden” tegen die tijd met een vaccin waren gekomen.

Bovendien verwachtte Pipat dat het binnen een half jaar alles weer normaal zou zijn, echter in de VS zou het virus sterk toenemen. Wat een kennis straalt deze minister uit.

Hij prees Thailand op zijn briljante reactie op de viruscrisis en de gerenommeerde gezondheidsfaciliteiten van het koninkrijk, gerespecteerd en gewaardeerd over de hele wereld!

De minister had ook goed nieuws voor hoteliers, verkopers en handelaren in de toeristische gebieden. Overheidsmaatregelen zouden mogelijk hulp kunnen bieden aan deze groeperingen. Concreet is nog niets gebleken. Hij had ook verwacht dat de toeristenindustrie dit jaar zou stijgen tot 20 procent van het BBP, totdat het virus voor een tegenslag zorgde.

Kortom, een blijmoedige kijk op de toekomst, niet gehinderd door enige kennis!

Bron: Thai Rath

21 reacties op “Voorspelling einde van COVID-19 door Pipat Ratchakitprakarn”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Ik lees dikwijls dat virussen niet overleven wanneer het warmer wordt.
  Dat zal wel zo zijn vermoed ik, maar er zijn natuurlijk ook veel plaatsen waar het niet echt warm is en dan ideaal voor het virus om te overleven. Denk maar aan alle plaatsen waar airco gebruikt wordt.

  Maar dan denk ik ook weer, als het virus niet overleeft bij hogere temperaturen, hoe komt het dan dat het zo goed gedijt in een mensenlichaam van 37 graden ?

  • Roland zegt op

   Ik hoorde gisteren van een dokter dat het virus (ook andere virussen, op een bepaald darmvirus na) slechts max. 24 uur kan overleven buiten het menselijk (of een dierlijk) lichaam.

   • RonnyLatYa zegt op

    Slechts 24 uur ?
    24 uur is in dit geval een eeuwigheid voor een virus denk ik.

  • Nik zegt op

   Wij hebben de vraag mbt tot menselijk lichaam gesteld bij [email protected]. Indien we een antwoord krijgen laten we het hier weten.

  • hk77 zegt op

   Bij een griepvirus beschermt een dikke eiwitlaag de kern van het virus. Pas wanneer het virus in het lichaam dringt bijv in de luchtwegen waar een hogere temperatuur heerst smelt die laag en gaat het virus zich via gastheercellen verspreiden. Gek genoeg heeft influenza lage temperaturen (denk aan de winter) nodig om in de buitenlucht te overleven. Op het moment dat de temperatuur stijgt smelt de beschermende laag in de buitenlucht. Het virus vindt geen geschikte gastheer meer en sterft. Bij corona bestaat heel veel onduidelijkheid. Gedraagt het virus zich net zo of overleeft Corona de warmere lente en zomer. Delen van China, Japan en Korea hebben een klimaat vergelijkbaar met Europa. Echter wat mij verbaasd is Singapore ( nooit lagere temperaturen dan 17 of 18 graden) waar Corona overleeft. Corona met de griep vergelijken lijkt me erg voorbarig. Gezien de beperkte informatie over dit virus waag ik mij er voorlopig niet aan

   • RonnyLatYa zegt op

    Ik denk dan eens in het lichaam en de eiwitlaag verdwenen is, wordt het virus toch ook blootgesteld aan temperaturen van 37 graden. Zelfs als het zich nestelt in gastheercellen.
    Nu, je uitleg zal wel juist zijn en ik heb ook helemaal geen kennis van virussen. Het was maar een bedenking die ik me maakte.
    Toch bedankt voor de uitleg.

   • RonnyLatYa zegt op

    Misschien een antwoord op je Singapore bedenking
    “Er zijn wel COVID-gevallen uit Singapore, maar daar leeft bijna iedereen in droge, koele lucht door airconditioning. Airco’s lijken ideaal voor virusoverdracht.”

    https://www.nu.nl/klimaat/6032793/gaan-lentetemperaturen-ons-beschermen-tegen-het-coronavirus.html

 2. Jan zegt op

  provincie Roi et sinds vandaag in chaturaphakpiman hospital now 2 personen

 3. Ron zegt op

  Na de minister van volksgezondheid krijgen we nu een tweede clown. De regering in Thailand dingt naar de titel van grootste circus.

  • Johnny BG zegt op

   U weet toch wel dat Thailand een circus en illusionisten land is?

   Niets is wat het lijkt en alles moet met een korrel zout genomen worden en van daaruit moet je gaan nuanceren.
   De waarheid of niet, het verandert de situatie toch niet.

 4. Joop zegt op

  Helemaal vreemd zijn de uitspraken van die minister niet. Ook het RIVM in Nederland voorspelt dat de epidemie met de zomer voorbij zal zijn, omdat het virus de warmte niet overleeft.
  (Het (n.m.m. misplaatste en ongenuanceerde) commentaar van Ron is dus wel erg kort door de bocht.)

  • l.lagemaat zegt op

   In de zomer leven de mensen niet meer zo dicht op elkaar en daardoor minder besmettingsgevaar
   De huizen staan vaker open en de mensen gaan naar buiten dankzij de zomer.

 5. John Chiang rai zegt op

  Natuurlijk zal iedereen van ons zijn twijfel hebben of deze Minister van Toerisme met zijn voorspelling juist ligt.
  Welke studie heeft deze goede man genoten om een dergelijke voorspelling,die ik eerst meer voor een wensdenken hield, te uitten.
  Tot ik vanmorgen op de Mediathek van de Duitse ZDF een Talkshow bekeek van Markus Lanz ( 26-02) waar een bekende Duitse prof.dr.dr. viroloog te gast was,en een haast soortgelijke visie gaf.
  Deze viroloog was zich net zoals andere collega’s van hem eens,dat ook het Coronavirus zijn oorsprong in de dierwereld had,en dat het best kon zijn dat het virus bij hogere temperaturen vanzelf verdween.
  Volgens hem,hoewel de medische wetenschap zich hier graag zelf voor op de borst klopt,is ook het z.g.n. SARS wat enige jaren geleden heerste,met het stijgen van de temperatuur plotseling verdwenen geweest.
  Misschien,wat natuurlijk geen verdere garantie voor het op de zelfde manier verdwijnen van het Coronavirus is, heeft minister Pipat Ratchapitprakarn misschien toch iets gelezen of gehoord van deskundigen voor hij zijn vermeende wensvoorspelling bekend maakte.
  Laten we hopen dat het zo is,en mochten er nog lezers zijn die de walkingstreet in Pattaya liever bezoeken zonder optochten van Chinese kijkers,is het nu misschien de hoogste tijd.

  • hk77 zegt op

   Eric Snijder hoogleraar virologie in het Leidse UMC zegt een heel ander verhaal. Hij is duidelijk minder optimistisch. Hij spreekt over vier varianten die het hele jaar door kunnen optreden. Of hogere temperatuur en meer zon (uv) licht corona doodt kan hij niet zeggen. Kortom de experts komen er niet uit. Geluiden uit China zelf neem ik met een korrel zout gezien de censuur. Denk enkel aan de arts die aan de bel trok en de wijze hoe de Chinese regering hem aanpakte.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste hk77, Net zoals deze van jou genoemde hoogleraar Eric Snijder was ook deze Duitse prof. viroloog niet 100 % zeker dat het virus met hogere Temperaturen automatisch verdwijnen zou.
    Hij vond alleen dat het net zoals bij de SARS best mogelijk kon zijn, dat ook dit virus met het aanbreken van de zomer en de hogere Temperaturen,plotseling verdwijnen kon.
    Het SARS waarvan hij verder vertelde,dat de medische wetenschap graag zo doet alsof hun dit virus verdreven hebben,was door het aanbreken van de zomer plotselig niet meer daar.
    Vandaar, en om het feit, dat ook deze Duitse Prof. viroloog deze mogelijkheid niet voor ondenkbaar hield, zouden we ons met het compleet belachelijk maken van deze Thaise Minister van toerisme beter nog een klein beetje terug moeten houden.
    Wie weet is hij van soortgelijk denkende Virologen tot deze voorspelling,die natuurlijk nooit 100% zeker is,bewogen worden om deze voorspelling te doen.
    Iets meer vertrouwen,als in de vele reactie’s die alles belachelijk maken,heb ik in ieder geval wel in de uitspraak van deze werkelijk deskundige virologen.
    Gr. John.

 6. Willy zegt op

  Eerste besmetting in Rayong op Facebook gelezen….

 7. Andre Bams zegt op

  Daarom dat er vandaag in Lampang
  Plots 22 patiënten zijn bijgekomen.
  En alle scholen worden morgen gesloten.
  Of is dit niet Thailand..Als ze maar alles in een doofpot kunnen steken .

 8. karel zegt op

  Voor geld danst de beer.
  Het enige wat in zijn hoofd speelt zijn toerisme en inkomsten.
  Gewoon achterlijk.

 9. leonthai zegt op

  De wolk waarop ze hier leven, word dunner en dunner.

 10. Dirk zegt op

  Hij stond duidelijk niet op de eerste rij toen de grijze massa werd uitgedeeld.
  Mede daarmee hoort hij perfect thuis in het rijtje van degenen die het nu voor het zeggen hebben.

 11. wim zegt op

  Is bij de waarzegger langs geweest…………..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website