Thaksin Shinawatra in 2008 – PKittiwongsakul / Shutterstock.com

Uit een eerder verschenen bericht blijkt dat Thailand nog steeds om uitlevering verzoekt van Thaksin Shinawatra, de voormalige premier van Thailand. 

Thaksin bezocht recent de bruiloft van zijn jongste dochter Paetongtarn “ Ing” Shinawarta in China. Volgens de media werd aan de autoriteiten in Hongkong om de uitlevering van Thaksin gevraagd, maar aan dit verzoek werd een gehoor gegeven gegeven, anders zou hij een aantal aanklachten en een gevangenisstraf tegemoet kunnen zien.

Thaksin Shinawatra verklaarde tegenover de Franse pers, Agence France-Presse, dat de recente verkiezingen in Thailand door “onregelmatigheden” en “manipulatie” beïnvloed was. De militairen zouden het kiessysteem gemanipuleerd hebben om zo het koninkrijk onder politieke controle te houden.

Ondanks zijn ballingschap in het buitenland blijft Thaksin een sleutelfiguur in de Thaise politiek. Er blijkt ook op de politieke kaart van Thailand een grote kloof te bestaan ten opzichte van het noorden van Thailand ten opzichte van de rest van het land. Tegenover het AFP verklaarde hij dat elk spel niet eerlijk kan verlopen, als de scheidsrechter en de regels niet eerlijk zijn. Zo klopte in veel provincies het aantal uitgebrachte stemmen niet in vergelijking met de opkomst van de kiesgerechtigden.

Deze soap met Thaksin Shinawatra uit de machtige Shinawatra Clan zal nog wel enige tijd voortduren. Een ander familielid, Yingluck, verblijft veiligheidshalve, ook in het buitenland.

Bron: Wochenblitz

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Voormalig premier van Thailand Thaksin Shinawatra nog steeds gezocht”

 1. Hans zegt op

  Die man zou moeten terugkomen en Isaan onafhankelijk maken van Thailand. Maar ja, geen verbinding met de zee. Een groot nadeel. Hij zou door de boeren uit het noorden wel met open armen ontvangen worden>

 2. marc zegt op

  Maar als hij de wet veranderd voor minder belasting te moet betalen daar horen we niets van zeggen en dat de zuster steelde van de boeren in het noorden en mensen zelfmoord pleegde daar zwijgt de heer Thaksin over Zo goed zijn ze in het noorden nu ook ni he

 3. chris zegt op

  Dat is leuk voor de buhne maar niemand wil hem terug in Thailand en in de gevangenis want dan wordt hij een martelaar. Dat is een rol die hij niet verdient en gelukkig zelf ook niet ambieert.

 4. Jacob zegt op

  Een ander familielid, Yingluck, verblijft veiligheidshalve, ook in het buitenland.

  Werkelijk, “verblijft veiligheidshalve’… ik dacht dat ze gevlucht was voor de nogal korte arm van justitie in Thailand??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website