Voedselhulp in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Coronacrisis, Pattaya, Steden
Tags: ,
14 april 2020

Foto: Facebook.com/HelpPattaya

Het kan niemand ontgaan zijn, dat er door de maatregelen van de overheid in Thailand om de coronacrisis te bestrijden tienduizenden, zo niet honderdduizenden Thais zonder werk en dus zonder inkomen om voedsel te kopen zijn komen te zitten.

In Pattaya is daarom een grootscheepse actie aan de gang om behoeftige Thais dagelijks van een gratis maaltijd te voorzien. Op talrijke plaatsen in Pattaya, Naklua en Jomtien worden op gezette tijden voedselpakketjes uitgedeeld. Er is een speciaal Facebookpagina opgezet waarop een lijst van de uitdeelpunten te zien is, een lijst die voortdurend wordt aangepast omdat er steeds meer restaurants en andere bedrijven zich melden om mee te doen aan deze grandioze actie.

Een van de organisatoren van de pagina, de uitbater van de Devonshire Pub and Restaurant in Soi Langkee schrijft het volgende:

“Een aantal ondernemers die het zelf al moeilijk hebben met de sluitingen en vechten om het hoofd boven water te houden, zijn samengekomen als onderdeel van een prachtige, onbaatzuchtige poging om de tienduizenden mensen te helpen, die hun baan in en rondom Pattaya hebben verloren. Ze steken hun handen in hun zakken en geven uit wat er nog over is van hun geld om voedselverdeelpunten te financieren en voedsel te te verdelen in de sloppenwijken. Sommige vrijgevige mensen hebben geprobeerd zich op het goede te concentreren. Te geloven dat de mensheid op de een of andere manier uit deze vreselijke situatie zal groeien. Herontdek enkele essentiële waarden die we misschien zijn kwijtgeraakt. Wie en wat is echt belangrijk. Rihanna, Ronaldo? Of een anonieme verpleegster, hulpverlener, persoon aan de kassa in de winkel, die het risico loopt en soms hun leven geeft, zodat de jouwe en de mijne kunnen blijven lijken op iets normaals?

Maar misschien hebben we het contact met onze wortels zo verloren dat we ze nooit meer zullen vinden. Misschien zijn we voor altijd vergeten dat we vandaag leven dankzij de talloze mensen die de kost verdienen om ons voedsel te verbouwen. Onze doktoren en verpleegsters, de ziekenhuizen, brandweerlieden, gezondheidswerkers, leraren. Eer. Respect. Empathie. Hard werk. Gezien wat we proberen te doen, en hebben donaties aangeboden. Hoe geweldig is dat? Heft echt het hart op”

Foto: Facebook.com/HelpPattaya

De vertaling van mij is dit keer niet briljant, maar het gaat om de kern van zijn bedoelingen. Bovendien, foto’s zeggen meer dan woorden en beveel graag de link naar de Facebookpagina aan, waarop heel veel hartverwarmende beelden zijn te zien: www.facebook.com/HelpPattaya

Als u op een of andere manier wilt helpen of geld wilt doneren, kunt u dat ook op deze pagina zien hoe dat kan. 

Tenslotte

Dit verhaal gaat over voedselhulp in Pattaya, maar laat het duidelijk zijn, dat de nood even groot is in alle andere Thaise plaatsen. Gelukkig komen er ook in andere steden steeds meer acties op gang om mensen in nood te helpen,

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Voedselhulp in Pattaya”

 1. fons merken zegt op

  Ik wilde zelf ook en kleine actie starten om 100 pakketjes samen te stellen en te verdelen. Kwam van de week op het idee dit met mijn familie, vrienden en vereniging te delen. Dit had een zeer mooie effect en wel incl. mijn eigen bijdrage had het binnen no time € 1150, opgebracht en het tikt nog door. Hiervoor hebben we gisteren en vandaag 300 pakketten (in overleg met enkele Thaise kennissen en tevens vrijwilligers) met 1 ltr olie, 1 kg, rijst, 3 pakjes mie, 2 blikje makreel in tomatensaus, 5 eieren en een fles water samengesteld. Deze hebben we gister en vandaag samengesteld bij een vriendin (welk ook is getroffen) in een massage salon met enkel dames welke zich spontaan aan melde.

  Jammer dat ik dit niet met foto’s hier kan delen. we hebben nu dus 300 pakketen en er komen ook nog 50 verse kant en klare pakketten, welke snel te nuttige zij zonder een keuken bij. Ook tijdens het samenstellen van de pakketten kregen we warme reacties van mensen Thai en westerlingen. Enkel gaven ook spontaan geld echt hart verwarmend. Morgen om 16:00 gaan we dit aan de Thai uitdelen en echt alleen Thai want zie ook westerlingen (zal maar niet zeggen waar ze vandaan komen) soms massaal in de rij aan Beach road staan. Onze actie is voor de behoeftige Thai bedoeld.

  Een plaatselijke krant uit mijn regio (Venray) heeft via via, van deze actie gehoord en vonden dit ze hier iets mee moesten doen. Ze hebben mij benaderd voor en artikel welke deze de week wordt geplaats met enkele foto’s van de voorbereiding. Tevens komt er een oproep om te doneren, dus onze actie krijgt zeker een gevolg. Er ligt al een klein bedrag klaar voor de volgende en dit zal zeker weer oplopen.

  Ik wil echt mijn vrijwilligers welke gisteren, vandaag maar ook morgen klaar staan bedanken en ook alle donateurs in oa Venray, Jomtien en ook vanuit Amerika en canada. Jammer dat ik geen impressie met enkele foto’s toe kan voegen maar wellicht komt dat nog. En Gringo bedankt voor de info in je artikel

  • Gringo zegt op

   Een prachtig initiatief, Fons, alle respect!
   Ik mis in het verhaal nog jouw contactgegevens (mailadres, tel) zodat
   lezers je eventueel kunnen benaderen voor hulp.

   • Fons merken zegt op

    Gringo deze zijn a.merken@outlook.com tel 096-076-6457 of 0031-621701503

 2. T zegt op

  Moderator: Off-topic

 3. Joe zegt op

  Beste lezers /bloggers

  Dat de thais nu moeilijk hebben is voor iedereen duidelijk, 2 weken terug heb ik div. kennissen/vrienden geholpen met betalen van huur en eten, zodat men voor de aankomende maand voldoende heeft, velen hebben geen reserves, het woord sparen komen ze niet in de woordenboek voor, maar whatever…het is zoals het is. Vorige week spraak ik met mijn goede vriendin, ik heb haar gevraag wat het zal kosten om 500 x pakketjes maaltijd ( rijst met groente en vlees incl. fles water) zal moeten kosten, ze vertelde me dat als ze zelf bij Makro oid. ging inkopen, en maken zonder winst, per stuk 20 baht zal kosten, heb 10.00 baht overgemaakt, en 500 x maaltijd werd uitgedeeld bij soi baukauw, en pattayaklang, graag zal ik meer van dit soort actie willen zien. Ik ben in bespreking met een belg, die een bar heeft op soi 7, om een gezamenlijk foundation op te zetten, er worden geen geld uitgedeeld, geen salaris etc. alleen puur voedsel. info volgt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website