Verkoop van een auto in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
13 oktober 2018

Vaak wordt er alleen geschreven over de aankoop van een auto. Maar er komt een moment dat de auto verkocht gaat worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door vertrek naar het thuisland of door het niet meer in staat zijn een auto te besturen. Bij het inruilen van een auto wordt dit bij een goede dealer geregeld.

Het verkopen is een tamelijk eenvoudig proces, waarbij een “certificate of residence”een voorwaarde is, te verkrijgen bij het dichtstbijzijnde immigratie kantoor. Zonder dit document is het zeer lastig de auto te verkopen. Bij het verlaten van Thailand kan om die reden de auto niet door een ander verkocht worden. Ook als om welke reden iemand niet meer naar Thailand kan terugkomen, blijft de auto onverkoopbaar.

De verkoper tekent een transfer document en geeft een kopie van de ID kaart of paspoort en huisregistratie. Echter het transferdocument moet in het Thais opgesteld zijn. Dat kan door een Thai gedaan worden of door een vertaalbureau.

De betaling dient wel contant te gebeuren! Het kan niet zo zijn, dat op het laatste moment gevraagd wordt of het in twee keer betaald kan worden. Of men gaat gezamenlijk naar de bank om de verkoop daar correct te laten verlopen! Geen ongedekte cheques of verkeerde overmakingen omdat de koper, meestal farang, het nog niet zo goed begrijpt en dan alsnog de boot ingaat!

7 reacties op “Verkoop van een auto in Thailand”

 1. Henk zegt op

  Wij zijn bezig geweest om onze pick-up Mitsubishi Triton in te ruilen. Bij Ford, Toyota, Isuzi, Chevrolet, en zelfs bij Mitsubishi zelf, hadden ze.geen inruil mogelijkheid. Terwijl we een veel duurdere SUV wilden kopen. Wel wisten ze inkopers die mogelijk interesse hadden. Maar die inkopers boden zo belachelijk weinig dat we daar niet op ingingen. De SUV gaat er.wel komen, we houden de pick-up dus maar gewoon.

  • yon soto zegt op

   stuur alle gegevens, vraagprijs,leeftijd,aantal km.mijn buurman zoekt er een
   [email protected]

  • l.lagemaat zegt op

   Een twee handen op 1 buik politiek.
   Via de achterdeur proberen een auto goedkoop in te kopen.

   Soms speelt de leeftijd of een minder coulant model een rol!

  • PKK zegt op

   ben op zoek naar een 2de hands Mitsubishi Triton.
   ik zou graag alle info over de auto en vraagprijs ontvangen
   pabulatio@ gmail.com

 2. Ed & Noy zegt op

  Heb kortgeleden een Suzuki motorfiets + een Mitsubishi L200 op Facebook-marktplaats binnen enkele weken naar tevredenheid verkocht.

 3. Frans zegt op

  Is in de laatste zin “verkoper” i.p.v. “koper” bedoeld?

 4. Jacob zegt op

  Vreemd. Al een aantal malen mijn auto ingeruild tijdens aankoop van een nieuwe. nooit een probleem.
  1 keer een auto verkocht zonder in te ruilen en dat via advertentie gedaan in Thai Visa en Bahtsold.
  Binnen 2 weken verkocht aan, toevalligheid, een medelander…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website