Verbindingstunnel tussen Patong en Kathu, primeur voor Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
5 november 2017

Phuket heeft de twijfelachtige eer in de top 10 te staan wat verkeersongelukken in Thailand betreft. Vooral het stukje tussen Patong en Kathu is berucht door zijn steile en kronkelige weg, die tot vele verkeersongelukken leidt.

Na vele discussies over het tunnelproject is nu een inschrijvingsprocedure begonnen, waar bouwondernemingen op kunnen intekenen.

Is het een bepaald bedrijf gegund dan kunnen de werkzaamheden in mei 2018 beginnen onder voorbehoud van een goedkeurde milieurapportage.

De tunnel gaat dan de verbinding verzorgen tussen Patong en Kathu, zodat de levensgevaarlijke route, vooral bij regenachtig weer, vermeden kan worden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Verbindingstunnel tussen Patong en Kathu, primeur voor Thailand”

 1. Tak zegt op

  Leuk verhaal maar ik geloof er helemaal niets.

  De grond welke onteigent moet worden werd 10 jaar geleden
  op ongeveer een miljard baht geschat. De laatste schatting 3 jaar geleden
  was 3.5 miljard baht.

  Er zijn tot nog toe alleen maar wat voorstudies gedaan.

  Eenvoudige problemen zoals het uitstekende bouwval in
  Soi Talat Baanzaan wat een doorn in het oog is voor vele
  personen wordt al meer dan 10 jaar niet opgelost. Dit kost relatief
  weinig geld om het aan te pakken maar toch gebeurt er niets.

  Na veel pijn en moeite hebben ze beruchte weg over de berg een aantal
  jaar geleden eindelijk opgeknapt. Dat is waarmee we het voorlopig de komende
  10 jaar mee moeten doen.

  TAK

  • Bert zegt op

   Wie van het vliegveld of een andere bestemming uit noordelijke richting komt, kan altijd nog via Kamala rijden en wie uit Phuket Town komt kan via Karon rijden. Laat deze schitterende weg niet wegkwijnen door een stelletje chauffeurs die hun rijbewijs cadeau kregen bij een pak waspoeder. Elke keer weer over deze heuvel zag je op zeker ogenblik de zee. Dat voelt voor mij als “thuis” komen. Geweldige route met ook nog eens een schitterend ritueel: het groeten van Boeddha op het hoogste punt dmv claxonneren.

 2. mertens alfons zegt op

  fijne weg alleen als je met de brommer bent,want truck ‘s,busjes en volgeladen pick-up’s geraken moeilijk over het eerste stuk stardende iets voorbij ‘t go-cart circuit,leuk vind ik het schrijn voor de heilge die dan links op de berg bevindt ,waar iedereen (meestal de thai’s!)lustig toetert met hun claxon,ik ook hoor!!eenmaal de afdaling richting beach is altijd een plezier en kan je effe links goed doorrijden!

 3. rentenier zegt op

  27 jaar geleden was ik de enigste met een echte wieleruitrusting in Patong en ging elke morgen om 06.30 een eind fietsen. IK kende die weg toen nog niet en werd onaangenaam verrast toen ik hard van die steile afdaling naar beneden werd verrast door een onverwachte overgang van asfalt naar grind en moest dus vol in de remmen. Ik kon weer omkeren en het leek alsof ik tegen ‘n muur omhoog keek. Ik moest van stilstand onderaan aanzetten maar kwam pijnlijk boven omdat ik halverwege iets voelde springen in ‘n enkel en later bleek ik een spatader er aan over gehouden te hebben waar ik jaren lang last van heb gehad. Die weg vergeet ik dus nooit weer. Toen was die slingerende weg bergop net buiten Patong in de richting van Phuket-town prachtig met ongecontroleerde steigingspercentages. Ze hadden charme zoals het hele eiland. Prachtig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website