Veel bedrijfssluitingen in Pattaya door afname Chinese toeristen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
25 februari 2020

Nu dat de bron van de Chinese toeristenstroom dreigt op te drogen door het coronavirus verschijnen steeds meer borden met te koop op de panden. Zij vervangen de “happy hour” plakkaten.

Een oppervlakkig onderzoek in het centrum van Pattaya laat duidelijk zien dat er een flinke toename is van bedrijven, die te koop of te huur staan. In sommige gevallen als gevolg van het verdwijnen van Chinese toeristen door de Covid-19 uitbraak. Winkels die nog een week geleden open waren op plaatsen als de Soho Town Market en Mae Wilai Markt zijn vandaag gesloten.

Terwijl er nog Indische, Russische en Europese toeristen in stad waren, hadden vele ondernemingen al hun eieren in één Chinese mand gestopt en worden nu gedwongen om te sluiten toen Peking de overzeese reizen verbood om de verspreiding van het dodelijke virus tegen te gaan en te controleren.

Echter ”de één zijn dood is de ander zijn brood”, vertelde speculant Sei Kom en koopt nu verschillende panden op omdat veel panden ver onder de marktwaarde aangeboden worden. Zolang de markt in een mineurstemming verkeert, koopt hij panden op en houdt deze vast tot het tij weer gaat keren. Het is een cyclisch gebeuren, als investeerder moet je op het juiste moment handelen en de tijd zijn werk laten doen.

Bron: Pattaya Mail

2 reacties op “Veel bedrijfssluitingen in Pattaya door afname Chinese toeristen”

  1. peter zegt op

    Moderator: Onleesbaar door het ontbreken of verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.

  2. Jacques zegt op

    Het leven is en blijft weerbarstig en gedoe op je conto waar velen niet op zitten te wachten. Garanties zijn niet te geven dus bezint eer ge begint. De ingelegde gelden ten spijt, zullen velen kwijt zijn en de dreun zal nog lang doorwerken ben ik bang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website