Trouwen (onder water) in Trang

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
10 februari 2012

Alweer voor de 16de keer vindt dit komend weekend van 10 tot 12 februari in Trang in het zuiden van Thailand  de “Trang Underwater Wedding Ceremony” plaats.

In een geestelijke atmosfeer gaan een aantal al dan al getrouwde stelletjes (met duikervaring) onder water om door een ambtenaar van de burgerlijke stand in de echt verbonden te worden. Er wordt onder water een huwelijkscertificaat ondertekend, dat weliswaar juridisch geen waarde heeft, maar een bevestiging is van een wel zeer speciale en romantische huwelijksceremonie.

Het begon allemaal in 1996 toen een jong stel als duikliefhebbers de wens hadden om onder water te trouwen. Dat werd met veel vijfen en zessen geregeld en daaruit hebben de (toeristische) autoriteiten een jaarlijks terugkerend evenement getoverd, dat inmiddels – o.a. door vermelding in het Guiness Book of Records – veel binnen- en buitenlandse gasten trekt.

Natuurlijk is het vooral gedaan ter bevordering van het toerisme in-  en om Trang, dat toch al prachtige zandstranden en veel mogelijkheden voor de duiksport voor de bezoeker te bieden heeft. Trang biedt zichzelf aan als een “romantische bestemming” met toeristische juweeltjes als het tropisch regenwoud, spectaculaire grotten en watervallen en aan de kust een verbazingwekkend mooi koraalrif, ideaal voor duikers. Tijdens dit feestweekend zal in de hele provincie de schoonheid van de alom tegenwoordige lichtpaarse Sri-Tang bloem te bewonderen zijn.

De stelletjes, die zich hebben laten registreren voor deze ceremonie maken een weekend mee om hun leven lang niet te vergeten. Op de eerste dag worden zij al feestelijk ingehaald vanaf het vliegveld en begeleid naar de Peninsular Botanic Gardens (Thung Kai) om daar een Sri-Tang boom te planten ter eeuwige herinnering aan dit spektakel. Vervolgens gaan zij naar het Thumrin Thana Hotel waar de bruid en bruidegom in prachtige Thaise – handgeweven – kostuums worden gehesen om daarna in de stad – onder veel belangstelling van publiek – de huwelijksceremonie met het besprenkelen met water te ondergaan.

Bruid en bruidegom en ook hun begeleiders worden met water besprenkeld in overeenstemming met het geloof, dat dat de eeuwige liefde van het bruidspaar garandeert. Daarna gaat het in een parade door de stad naar Tubtiang Park, waar een party is georganiseerd en waar een voorstelling wordt gegeven van “Kin Neow”, een traditionele huwelijksceremonie van Trang.

Op de tweede dag gaat het gezelschap per boot naar Koh Kradan, het eiland der liefde, waar dan de trouwceremonie onder water, maar nog steeds in Thaise stijl plaatsvindt. Terug wordt er op het strand gelunched en de nu getrouwde stellen gaan weer naar hun hotel om zich te verkleden voor de avond. Dan wordt de cermonie op Rajamonkol Beach besloten met een groot feest van muziek, dansen en vuurwerk.

De derde dag is er dan, na heen Trang Special Breakfast, gelegenheid wat in de omgeving te vertoeven en vertrekt men als getrouwd stel of men blijft nog wat langer in de provincie om van de andere toeristische attracties te genieten.

Geïnteresseerd om dit ook mee te maken? Jammer, de inschrijftermijn voor dit jaar is voorbij, maar het volgend jaar vind er weer een Trang Underwater Wedding Ceremony plaats.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website