Dat het deze regering menens is met de aanpak van illegale bebouwingen blijkt wel uit de aanpak en uitvoering van de voorgenomen maatregelen.

Zo blijkt het Royal Forest Departement alweer 90.000 rai clandestien gebruikt bosgrond terug in bezit te hebben. Verdergaande onderzoekingen vinden plaats naar 1000 locaties waar bebouwingen gepland staan. Het doel dit jaar om 100.000 rai grond terug te krijgen, is daarmee bijna bereikt en ook om bosgrond uit te breiden tegen de kaalslag van vroegere jaren.

Ook op lokaal niveau worden aangekondigde verordeningen uitgevoerd. Zo is een aantal malen aangedrongen om de clandestiene gebouwen aan het einde van Walking Street te verwijderen, omdat daarmee de waterafvoer van een stuk van Zuid Pattaya ernstig geblokkeerd werd.

Toen daar met de bekende Thaise laksheid niet op gereageerd werd, greep de gemeente in en worden de gemaakte onkosten bij de eigenaren verhaald.

Een gigantische kaalslag vindt naast de discotheek MIXX plaats en het is maar de vraag hoe dit gebouw gespaard blijft en niet gaat verzakken. Vanaf de kartbaan is te zien hoe naar achteren een stuk van een hotel is afgebroken. In dit gebied liggen heel veel speedboten op de kade en de vraag speelt of en wanneer die moeten gaan verdwijnen. De nieuw gebouwde parkeergarage is ook tot nader order gesloten.

Een commissie van wijze mannen buigt zich over de verkeersproblematiek in Pattaya. Zal bijvoorbeeld de Second Road geen eenrichtingsverkeer meer blijven en zal de verkeersstroom aan de Beach Road juist de andere kant op moeten gaan rijden richting Noord Pattaya. Kortom “roaring”genoeg in de stad.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website