Het Ministerie van sociale zekerheid heeft ongeveer 50 jongeren uit Nongprue een seminar aangeboden in de Wat Boonsamphan school. Het gaat hierbij om vierde en vijfdeklassers van deze school. Jongeren krijgen les hoe ze weerbaar kunnen worden, om zo niet in handen te vallen van pooiers en mensenhandelaren.

Voor dit seminar is het Human Protection Network van Thailand afdeling Kinderbescherming en Ontwikkeling uitgenodigd dit onderdeel van de seksuele voorlichting van de school te verzorgen.

Het doel van de cursus is jongeren te wijzen op de risico’s en de verleidingen waar ze mee kunnen worden geconfronteerd. Ze krijgen meer inzicht in de gevaren die op de loer liggen en kunnen daardoor beter de consequenties overzien van dergelijke keuzes.

Er wordt advies gegeven aan studenten hoe ze zichzelf konden beschermen en bepaalde situaties kunnen vermijden. Ook worden de studenten verschillende methoden aangereikt hoe te reageren in ongewenste situaties en daarnaast praktische oefeningen in geval van gevaarlijke situaties.

Soortgelijke seminars vinden plaats op tal van lokale scholen.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise jongeren leren weerbaar te zijn tegen mensenhandelaren en prostitutie”

  1. Jacques zegt op

    Bewustzijn en realistische kijk bijbrengen daar kan men niet op tegen zijn. Is voor een grote groep naïevelingen hard nodig want het gevaar is overal rond om ons. Verdient zeker navolging en breed ingezet onder de doelgroepen. Armoede drijft een zekere groep altijd tot beslissingen nemen die achteraf betreurd worden. Het is beter voorkomen dan genezen want in dit wereldje van mensenhandel en uitbuiting zijn de wonden voor altijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website