Hoe verdeeld de Thaise politiek is over de maatregelen staat in onderstaande posting te lezen.

Ambtenaren, werkzaam in de toeristensector, vertellen iedereen dat er nog nooit een betere tijd is geweest om Pattaya te bezoeken dan nu, maar er zijn weinig aanwijzingen dat iemand luistert.

Voorzitter Trirattanajarasporn, voorzitter van de Tourism Council van Thailand, doet een beroep op Thaise en buitenlandse toeristen om vakantie te boeken in Pattaya dat, als gevolg van het verlies van Chinese toeristen als gevolg van het Covid-19 virus, de stad meer te bieden heeft voor de gasten.

Met vrijwel geen tourbussen meer in de stad is het verkeer nu veel beter en hotels hebben naar beneden bijgestelde prijzen zoals in het laagseizoen, zei hij. Toeristische attracties werken samen om speciale pakketten aan te bieden, waaronder inspanningen om de hygiëne te garanderen.

Zelfs onroerend goed is nu minder duur, zei hij, waardoor investeringen in appartementen en huizen aantrekkelijk wordt. Ondanks de voordelen, zijn er weinig tekenen dat iedereen hiervan gebruik maakt. Pattaya’s straten blijven leeg en het lijkt wel alsof het laagseizoen in juli aangebroken is. Chairat vertelde dat het land al 10 miljard baht verloren had uit de toerisme inkomsten door het verlies van 5 miljoen Chinese toeristen, die in januari verboden werd om naar het buitenland te reizen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Tourism Authority van Thailand Pattaya directeur Pinnart Charoenpol wilde 50 binnenlandse en buitenlandse touroperators uitnodigen om een campagne voor het toerisme te bevorderen. TAT is ook in gesprek met overheidsinstanties en universiteiten in Bangkok om het binnenlandse toerisme te bevorderen bijvoorbeeld tijdens de schoolvakanties.

De Thaise minister van Volksgezondheid en vice-premier Anutin Charnvirakul daarentegen verklaarde op een persconferentie vanmiddag dat het ministerie van Volksgezondheid extra voorzorgsmaatregelen aan de Thaise regering en premier op maandag zouden voorstellen, met inbegrip van de mogelijke tijdelijke sluiting van bars en uitgaansgelegenheden, met nachtclubs, concerten, gogos, livemuziek locaties etc. Deze voorzorgsmaatregelen zouden nodig zijn om de verspreiding van het Covid19 Coronavirus te helpen voorkomen. Verschillende andere maatregelen zullen ook worden voorgesteld aan de premier op maandag om mogelijke beperking van de reis voor Songkran en gedwongen annulering van particuliere culturele en lokale festivals op te nemen.

Pattaya News merkt op dat dit slechts een suggestie van de minister van Volksgezondheid is en niet een garantie of bevel dat het zal gebeuren, zoals sommige media hebben gemeld.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “‘Tegenstrijdige verklaringen van overheidsfunctionarisen helpen het toerisme niet’”

 1. Yan zegt op

  Ondertussen weten we toch allemaal dat de Thai meesters zijn in het achterhouden of vervalsen van gegevens en verklaringen…Het corrupte apparaat aan de top blinkt hier dan ook in uit. Laten we ons maar baseren op gegevens van buitenlandse nieuwsverstrekkers…

 2. Harry Romijn zegt op

  Als “ai farang”= vieze buitenlander, besteed ik mijn vakantiegeld wel op een plaats, waar ik WEL welkom ben.

  En al die Thaise overheidsverhalen… ben de vogelgriep in 2003-4 nog niet vergeten, toen de Thaise minister bij hoog-en-bij-laag verkondigde, dat er niets aan de hand was, doch de sterfgevallen bij bosjes in de krant stonden, en pluimvee verwerkende industrieën een strook van 1 1/2 – 2 km rondom hun plants tot grasveldniveau hadden afgekapt. “vogeltjes vliegen niet graag over een vlakte”.

 3. ruud zegt op

  Ik vraag mij af, waarom de Tourism council er zo happig op is, om mensen naar Pattaya te laten gaan.
  Is Pattaya dan het enige dat Thailand te bieden heeft op toeristisch gebied?

  • Yan zegt op

   Waarschijnlijk was en is dit inderdaad een ferme bron van inkomsten, wetende dat de meeste “bars” in handen zijn van de politie ( bv. de Wonderful enz….)…”Back to the roots”….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website