Teacher’s Day 2021 in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Agenda
Tags: , ,
16 januari 2021

Het is vandaag 16 januari en dat betekent in Thailand de jaarlijkse Teacher’s Day. Als erkenning voor hun harde werk gedurende het jaar geniet het onderwijspersoneel van een extra vrije dag. Wel pech dit jaar natuurlijk, want dit jaar valt Teacher’s Day op een zaterdag en bovendien is de kans groot, dat velen door de coronacrisis al thuis zitten.

Thaivisa wilde toch iedereen in het Thaise onderwijs eren voor hun werk – voor een te laag salaris – en publiceerde vandaag 70 foto’s van mooie Thaise onderwijzeressen.

Ik heb ze alle 70 bekeken en inderdaad zijn er zeer aantrekkelijke dames bij. In een ander artikel vandaag hebben we kennis kunnen maken met de finalisten voor Miss België 2021, dus u kunt nog even doorgaan met het genieten van prachtige foto’s van aantrekkelijke dames. Misschien een idee om een verkiezing Miss Teacher Thailand 2021 te organiseren?

Zie: forum.thaivisa.com/

Tenslotte: verzuchtend denk ik aan mijn eigen schooltijd, maar ik heb echt nooit les gehad van een beeldschone onderwijzeres/lerares/docente. Integendeel kan ik wel zeggen!

7 reacties op “Teacher’s Day 2021 in Thailand”

 1. Rob V. zegt op

  Ik heb het niet zo op uniformen maar je kan niet alles hebben he? Overigens kunnen (jonge) mannen toch net zo goed cute, schattig of narak zijn als (jonge) dames? Ik herinner me uit mijn eigen schooltijd dat de dames een crush hadden op een jonge, knappe en vriendelijke leraar En als Thaise TV series een inkijkje geven in de maatschappij, daar was in Hormones ook een leraar die door de dames als schattig gezien werd.

  Duimpje omhoog voor de schattige mannen en vrouwen in het onderwijs. Twee duimpjes omhoog als ze ook betrokken zijn met de leerlingen en hun best doen alle leerlingen het beste uit zichzelf te laten halen. 🙂

  • Johnny BG zegt op

   @Rob V
   Ik twijfel echt niet aan de goede bedoelingen van de mensen in het onderwijs maar ik denk dat ouders een grotere rol hebben. Aan hun of de kinderen toekomst hebben en dat kan niet afgeschoven worden op een school.
   Voor mij zijn het 2 duimpjes voor de ouders die zelf verantwoordelijkheid nemen en ik denk dat dit universeel is.

   • Rob V. zegt op

    Een liefdevol huis met ouders die hun kind zo goed mogelijk proberen op te voeden is even zo goed belangrijk. Ik denk echter niet dat je alles wat bij opgroeien komt kijken compleet op het bordje van de ouders, of leraren of wie dan ook kunt schuiven. Iedereen moet gewoon zijn best doen om er privé of professioneel samen het beste er van te maken.

    Kritiek en waardering uiten zijn daarbij allebei noodzakelijk. Dus naast duimpjes omhoog ok terecht zorgen om waar het soms mis gaat. Op teachers day maakt die brutale jeugd ook ruimte voor kritiek, Ik kwam dit zojuist tegen via Thaise vrienden van me:
    https://www.facebook.com/SpringNewsonline/posts/10157884115225841

   • chris zegt op

    Nee, dat is niet universeel maar typisch modern Westers denken.
    Het wordt ook helemaal niet beschouwd als afschuiven, niet in Thailand en ook niet in Nederland. In Nederland moeten kinderen zelfs naar school en worden ouders bekeurd die hun kinderen zelf willen leren rekenen en schrijven.
    Het gaat ook niet om een grotere rol maar een andere rol.
    En kinderen hebben per definitie een toekomst. Wat voor toekomst is van veel meer factoren afhankelijk dan van alleen de ouders.

 2. Christiaan zegt op

  Ik weet niet, of dit keer de gebruikelijke festiviteiten voor de leerkrachten doorgingen vanwege de coronarestricties.
  Wel weet ik, dat de leerkrachten vanaf eind maart 2020 tot nu meer dagen niet dan wel voor de klassen stonden.

  • chris zegt op

   Online les geven is ook voor de klas staan, of niet? Het vergt meer van een leerkracht dan voor de klas staan, kan ik je uit eigen ervaring verzekeren. Het is ook meer werk hoewel dat niet zo lijkt.

   Het is ook niet zo dat leerkrachten meer dagen niet dan wel voor de klas stonden. In 2020 waren de scholen gesloten voor een periode van 6 weken, en nu in 2021 weer; op dit moment 3 weken. Zelfs met alle vakantieweken en dagen (ongeveer 11 weken per jaar) stonden zij meer voor de klas dan thuis: 52 w-11 w-(6+3) w = 32 weken.
   Voor mij, als docent op een universiteit (met 10 dagen, 2 weken, vakantieverlof): 52 w – 4 w – (6+3) w = 39 weken.

 3. Beyens l zegt op

  Prachtig land prachtige mensen , ben getrouwd met een thaise elke morgen schijnt de zon omdat ze altijd goed gezind opstaat. Spijtig dat dit volk uitgebuit wordt door hun corrupte regering zij verdienen beter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website