Strijd tegen groeiend aantal illegale straatraces

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
13 juli 2020

(Milkovasa / Shutterstock.com)

Vorige maand werd de lockdown opgeheven. Het leek wel of de jeugd plotseling losgelaten werd. Op een aantal plekken werden de straten weer onveilig gemaakt door verboden straatraces.

De politie had er zijn handen vol aan. Tussen 20 en 30 juni j.l. werden 5.600 motorbike “racers” opgepakt en landelijk 17.700 motorbikes in beslag genomen.

De politie van Chonburi nam bovendien 761 illegale uitlaten in beslag, die tijdens de straatraces gebruikt werden en te veel herrie veroorzaakten. Deze werden onder grote mediabelangstelling onder een wals in de openbaarheid vernietigd. Veel roekeloze rijders werden aangehouden en veel werkplaatsen voor motorbikes werden geïnspecteerd. Acht daarvan zullen vervolgd worden wegens onrechtmatige veranderingen aan motorbikes. Opvallend was dat ook 11 auto’s in beslag genomen werden.

Een vertegenwoordiger deelde mee dat deze maatregelen van de Thaise regering in gang gezet is om de overlast van straatraces en onwettige veranderingen aan motorbikes te bestrijden.

Premier Prayut Chan-o-cha heeft duidelijk gewaarschuwd met strenge straffen tegen deze misstanden en dat zelfs een nieuwe avondklok ingesteld zou kunnen gaan worden wanneer deze illegale activiteiten blijven doorgaan.

Bron: Pattaya News

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Strijd tegen groeiend aantal illegale straatraces”

 1. janbeute zegt op

  Eindelijk eens goed nieuws.
  En nu maar hopen dat de wet in deze ook uitgevoerd gaat worden.
  En niet weer eindigt in de zoveelste neergestorte luchtballon.
  Want hiervoor moet je wel de gendarmerie aan het werk zien te krijgen.
  Ik hoor ze s avonds namelijk nog wel racen.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website