Stadsbestuur Pattaya versus burgers

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
18 augustus 2017

Het stadsbestuur van Pattaya probeert steeds door maatregelen de stad “op te kuisen”. Echter het optreden getuigt niet altijd van een juist inzicht of gemaakte afspraken. En waar burgers om actie vragen, laat de gemeente het af weten en doet niets.

Al enige tijd is het straatverkopers niet meer toegestaan op een aantal plaatsen hun koopwaar aan te bieden. Een van de punten zou het gebied rondom Royal Garden Plaza zijn. Reeds midden 2016 vond al een grote actie plaats om straatverkopers te weren uit de binnenstad van Pattaya. Toen de verkopers, die op het terrein van Royal Garden Plaza stonden, volgens de gemeente daar ook moesten vertrekken, gaven vertegenwoordigers van dit koopcentrum de gemeente te kennen, dat dit hun terrein was. Dit was geen openbare, publieke ruimte en de verkopers konden hier blijven staan. Tandenknarsend moest het stadsbestuur toegeven, maar zou scherp controleren of dit niet overtreden zou worden op straffe van 2000 Baht boete per dag.

Een ander opmerkelijk feit is, dat ligstoel- en parasol verhuurders op de Jomtien Beach zelf voor de orde moeten zorgen. Soms verschijnen op het strand bedelaars, die geld vragen aan de toeristen. Bij weigering worden deze soms vervelend en agressief. Een enkele keer is het een kleine groep, die het strand minder plezierig maken. Klachten bij de rechtsafdeling van het stadsbestuur, de heer Sretapol Boonsawat, vonden geen gehoor! De verhuurders reageerden verbolgen, wel tegen ons optreden met allerlei maatregelen en bij ongeregeldheden niets ondernemen.

Toen een agressieve bedelaarster een badgast lastig viel, grepen de verhuurders in. Vervelend als de Thaise burgers ook met allerlei maatregelen geconfronteerd worden wat hen direct in het levensonderhoud treft.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Stadsbestuur Pattaya versus burgers”

  1. Jacques zegt op

    Thailand, het land van de kleine zelfstandigen. Het zijn net vliegen en er is maar weinig controle op. Overal waar ze het goeddunken daar plaatsen ze hun stalletjes. Regeltjes , who needs them. Gewoon doen maar als het uit de hand loopt dan hebben ze wel erg lange tenen. Het is maar net hoe je naar dit soort van wildgroei kijkt.
    Veel Thaise mensen zijn ondernemend en harde werkers. Dat moet ik ze te na geven, want ik heb al het nodige aan ervaring opgedaan op de markten. Het nadeel is dat ze elkaar dusdanig beconcurreren dat ze uiteindelijk niet stand houden en zichzelf opdoeken. Of en dat is veelvoorkomend, weer verkassen naar een andere plek waarvan ze verwachten dat dit wel soelaas biedt. Ook daar komen ze van een koude kermis thuis want de zaken herhalen zich telkens, grotendeels omdat er niemand zich aan regels houdt. Een vicieuze cirkel die vraagt om doorbroken te worden. En daar ligt dus ook het antwoord op deze problematiek.

    Voor overlastplegers he je in eerste aanleg de politie die hierop toeziet. Het zijn heterdaad situaties die aandacht en aanpak behoeven. Die klacht bij het stadsbestuur is een schijf te ver.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website