Khlong Toei in Bangkok (Warrasade27 / Shutterstock.com)

De Thaise regering wil in Bangkok een groot industriegebied van ruim 2.353 rai aanleggen. De havenautoriteiten zijn eigenaar van dit gebied en willen het gedeeltelijk ontwikkelen voor handelsactiviteiten. De helft van dit gebied zal bestemd worden voor onroerend goed projecten en er zal ook een grote Shopping Mall verrijzen.

Er is echter één schaduwkant aan deze grootse plannen. In het huidige gebied wonen ruim 12.500 gezinnen, die tot de onderste laag van de bevolking horen. Zij wonen daar al generaties lang. Voor deze mensen zullen 4 grote flatgebouwen met condo’s gebouwd worden van 25 verdiepingen hoog. Alle “slumfamilies” zullen daar gevestigd worden. Ze zullen daar wel huur voor moeten betalen. Echter met een 33 vierkante meter oppervlakte is dit veel te klein voor de vaak grote families.

Sloppenwijk Klong Toei (Angelo Cordeschi / Shutterstock.com)

Bovendien bieden deze 6.144 wooneenheden slechts voor de helft onderdak aan de oorspronkelijke bewoners. Degene die niet ingaan op dit aanbod krijgen een klein stukje grond aangeboden in Nong Chok een voorstad van Bangkok, maar ligt veel te afgelegen van de bewoonde wereld om daar te kunnen leven. Een alternatief is om deze mensen schadeloos te stellen.

Echter deze groep mensen voelen zich zowel door de havenautoriteiten als door de overheid in de steek gelaten. Per slot van rekening hebben zij meegewerkt in de jaren ’60 bij de opbouw van de haven Khlong Toei. Tientallen jaren zijn zij werkzaam geweest in dit havengebied. Nu voelen zij zich afgedankt en als oud vuil aan de kant gezet.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Sloppenwijk Khlong Toei in Bangkok moet wijken voor industrie en onroerend goed”

 1. KhunKoen zegt op

  Zo gaan die dingen in een “vrije markt” economie.
  Overal ter wereld, dus ook in Thailand.
  Ook al is het de overheid die deze plannen pusht, het zijn de bekende partijen die er de vruchten van gaan plukken. Dit is een voorspelling!
  Als het geen succes wordt blijft de belastingbetaler achter met de schulden.
  En de huidige bewoners? Dat zijn de “deplorables” van Hillary Clinton, dus vervangbaar/geen factor die er toe doet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website