Senator schoot echtgenote dood; wat gebeurde er?

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
19 augustus 2012

Senator Boonsong Kowawisarat (56) was gek op vuurwapens. ‘Hij liet ze graag aan anderen zien’, zegt de moeder van Chanakarn Detkard (46), de vrouw die op Moederdag getroffen werd door een kogel uit het pistool van haar echtgenoot.

‘Hij heeft me er eens één laten zien toen ik op bezoek was. Maar dit pistool heb ik nooit eerder gezien. Misschien had hij het net gekocht.’

Die veronderstelling klopt. Boonsong had het wapen, een Jericho 941 dat ook wel bekend staat als een Uzi Eagle, inderdaad pas gekocht en hij wilde het aan zijn disgenoten laten zien. De familie was een dagje uit en zou de maaltijd gebruiken in Piyanart Garden resort , eigendom van een familielid van Chanakarn, in de provincie Phrae.

De senator had het magazijn uit het pistool gehaald, maar één kogel was achtergebleven. Toen hij het pistool terug in zijn tas wilde stoppen, ging het af. De kogel trof zijn echtgenote en moeder van twee kinderen in haar buikstreek. Ze overleed onderweg naar het ziekenhuis. Volgens de senator was het pistool geborgd. De Thaise televisie toonde beelden van Boonsong die in het ziekenhuis hartverscheurend huilde bij het levenloze lichaam van zijn vrouw. De man was gebroken.

De politie zoekt nu uit of hij een vergunning heeft voor het wapen, mede gezien zijn gezondheidstoestand omdat hij gedeeltelijk verlamd is. Maar vergunning of geen vergunning, een wapen mag nimmer in openbare gelegenheden worden gedragen c.q. getoond. De familie van het slachtoffer heeft laten weten geen aangifte te zullen doen. De politie wil hem laten vervolgen wegens dood door nalatigheid, maar dit kan pas na november wanneer het parlement met reces gaat. Dan vervalt zijn immuniteit.

Het echtpaar, dat niet voor de wet was getrouwd, woonde na een scheiding weer samen, nadat Boonsong ziek was geworden. Dit verklaart waarom sommige media het slachtoffer zijn ex-echtgenote noemden. Of zijn vrouw ook werkte als zijn secretaresse vermeldt het artikel niet. De aanduiding nicht of neef van sommige media zat er volkomen naast.

De moeder van de senator zegt dat ze haar zoon nooit met een vuurwapen heeft gezien en ze zou ook niet weten waarom hij een vuurwapen nodig heeft. ‘Hij is al bijna 10 jaar senator. Iedereen houdt van hem. Hij heeft geen vijanden.’

Dat het ooit tot een veroordeling zal komen, valt niet te verwachten. Ons zorgt goed voor ons in Thailand.

(Bron: Bangkok Post, 19 augustus 2012)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Senator schoot echtgenote dood; wat gebeurde er?”

  1. ruud NK zegt op

    Hij werd geprezen in de krant, omdat hij zijn plicht in het parlement de week nadat hij zijn echtgenote doodde niet verzakte. Hij was elke dag aanwezig. Fijne liefhebbende vent. Een man met zijn hart op de juiste plaats. 5555

  2. conimex zegt op

    Senator of geen senator, de man zou beter moeten weten, of het nou wel of geen opzet was, “dood door schuld” zou toch echt de minimale strafeis moeten zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website