Foto: Bangkok Post

In de Bangkok Post een aardig artikel over The Green Lantern, een ogenschijnlijk gewoon café in de buurt van het BTS station Thong Lo in Bangkok.

Het bijzondere is evenwel, dat het ook een Museum of Sex huisvest, waar een tentoonstelling te zien is gewijd aan de geschiedenis van de erotiek en de seksindustrie in Thailand.

Collectie

De collectie bestaat uit meer dan 500 voorwerpen, zoals erotisch aardewerk, schilderijen, beeldende kunst, waarvan sommige exemplaren honderden jaren oud zijn. Loop door de verschillende kamers en bewonder de schilderijen van topless mannelijke en vrouwelijke strijders uit het tijdperk van het Ayutthaya koninkrijk. Ook interessant de zijn de erotische sculpturen van mensen in verschillende standjes, die dorpelingen ooit gebruikten om regen af te smeken.

Verder nog te zien een collectie van pornografische lectuur, erotische afbeeldingen van grotschilderingen, amuletten in de vorm van een fallus en een vitrine met seksspeeltjes. Bij deze vitrine wordt wel duidelijk aangegeven, dat seksspeeltjes in Thailand illegaal zijn. De eigenaar vond het echter gepast deze te laten zien, omdat hij vindt seksspeeltjes gewoon zou moeten worden toegestaan.

The Green Lantern

De groene lantaarn is een bewust gekozen naam. In het begin van de twintigste eeuw werd getracht de prostitutie te reguleren. Bordelen moesten zich laten registreren, belasting betalen en ook de aanwezige dames moesten geregistreerd worden en zich periodiek medisch laten keuren. Die bordelen toonden dan met een groene lantaarn, dat men legaal bezig was.

Tenslotte

Lees het hele artikel, waarin ook de eigenaar aan het woord komt, in de Bangkok Post via de link: www.bangkokpost.com/

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website