Rond Pattaya zijn ongeveer 90 scholen te ontdekken,waaronder 11 grote scholen met meer dan 600 leerlingen. Deze scholen liggen vaak in afgelegen gebieden, omdat daardoor de kosten lager liggen.

De kinderen komen vaak van arme families, die toch graag hun kinderen naar school willen laten gaan. Zij kunnen met moeite de kosten betalen,inclusief het verplichte schooluniform.

Bij een van de scholen, de Wat Nong Gate Noy School, deed zich het volgende probleem voor. Op deze school zitten 600 leerlingen, maar zij kunnen eventueel nog meer kinderen plaatsen om lessen te volgen als er genoeg schoon drinkwater aanwezig zou zijn. Schoon drinkwater is van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen.

In eerste instantie was het probleem duidelijk. Het bestaande systeem werkte niet en er was onvoldoende drinkwater. De filters waren verouderd en over datum. Het gekoelde water lag gedeeltelijk in de zon. En er waren geen kranen voor drinkwater. Wel waren er kranen om handen en gezicht te wassen.

Nieuwe filters werden geplaatst en extra kranen gemonteerd, die de leerlingen in staat stelden te drinken. Een nieuw afdak werd boven de tanks geplaatst als bescherming tegen de zon zodat het water koeler bleef.

Blijdschap en vooral dankbaarheid richting PSC (Pattaya Sports Club) die dit mogelijk heeft gemaakt, moge duidelijk zijn!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website