Rookverbod aan de stranden van Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
4 december 2017

Het is altijd weer merkwaardig te constateren dat de verschillende overheden in Thailand niet communiceren en niet op één lijn zitten. Bekend zijn de verschillende benaderingen en interpretaties bij de diverse Immigration kantoren.

Ook het laatste rookverbod ingesteld op 20 van de stranden van Thailand, waaronder Pattaya en Jomtien werd nog niet op 1 november door Pattaya ingevoerd. Via een geforceerde campagne door onder andere stadssecretaris Wuthipol Charoenpol werd op 22 november aan de strandhouders en toeristenambtenaren voorlichting gegeven. Door omstandigheden en onvoorbereidheid van lokale functionarissen werd het verbod uitgesteld tot 1 februari 2018. Er zal nu zorg gedragen worden voor een duidelijke voorlichting aan de strandbezoekers. De lokale overheid heeft toegezegd daarvoor zorg te dragen, zodat strandbezoekers niet onverwachts geconfronteerd worden met een torenhoge boete van 100.000 baht of zelfs een jaar gevangenis door onbekendheid met dit rookverbod.

Echter, gemeentebestuur Pattaya erkent de kritiek op dit verbod en vraagt toestemming om een gebied van elk plaatselijk strand als rookzone in te delen. Daarvoor is nog geen goedkeuring gegeven omdat eerst toestemming zal moeten worden gegeven en daarna nader bekeken moet worden welke zones daarvoor in aanmerking komen. Hoe de gemeente om zal gaan met het alcoholverbod op het strand is weer een ander hoofdstuk. Alle gratis uitgedeelde parasols aan de strandhouders met Chang (bier) als opschrift zijn verwijderd.

Big Brother houdt de gemeente Pattaya scherp in het vizier. Als verdediging voerde de plaatselijke overheid aan dat het concern Chang ook water verkoopt!


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Rookverbod aan de stranden van Pattaya”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Daarom is het zo leuk leven in Thailand!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. Rob E zegt op

  Zal wel druk worden op die stukjes waar gerookt mag worden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • chris zegt op

   Helemaal niet. In openbare gebouwen (zoals mijn universiteit) en op de openbare weg is het al verboden te roken; er zijn bepaalde rookplekken aangegeven en ook op het vliegveld. Wat is het gevolg: alleen de kettingrokers roken nog op deze plekken, de andere rokers wachten tot zij thuis zijn om een sigaret of een sigaartje op te steken. En dat zal naar mijn stellige verwachting ook op het strand gebeuren.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Rob E zegt op

    Droom gerust verder.

    Op de door u genoemde plekken heb je geen andere keuze. Als je op het strand de keuze hebt tussen roken en niet roken dan ligt het heel anders.

    Net zoals vroeger dat het rokers gedeelte van het vliegtuig veel vlugger vol zat dan het niet rokers gedeelte van het vliegtuig.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. ruud zegt op

  De strandbezoekers voorlichten over een rookverbod heeft weinig zin, als er een maand later weer nieuwe toeristen zitten.
  Dat zal een continue proces moeten zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Kevin zegt op

   Dit kan en zal gebeuren via de bekende verbodsborden of dacht u dat er een blik open word getrokken met officials die iedere roker/toerist of niet ff apart te woord staan.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Alex zegt op

  Er is nu een strook van 1 km aan Dongtan Beach Jomtien waar niet gerookt mag worden. Verboden!
  Maar pal achter de stoelen staan overal rookplekken, met krukjes, grote bak zand voor de peuken.
  Dus vanaf je stoel loop je 5 meter, en je kunt roken.
  Verder langs het hele strand van Pattaya en van Jomtien Beach mag gewoon gerookt worden, behalva dat kleine stukje langs Dongtan Beach, en zelfs nog maar een gedeelte daarvan…
  De logica is ver zoek!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Joost Buriram zegt op

  Ik ben benieuwd wat ze met de voetbalclubs in de Thaise Premier League gaan doen, die vrijwel allemaal met reclame en een logo van Chang beer, Leo beer of Singha beer op hun shirt spelen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Antonio zegt op

  Dit is typische Thailand…..
  Was beter geweest op elke strandtafel een asbak te plaatsen want als roker ga je echt niet naar een strand (voor mij dus Pattaya Beach) om dan telkens naar rokers ruimte te gaan om daar te kunnen mogen roken en weer naar strandstoel te gaan.
  Steek een sigaret op de beach aan en bij drie trekjes is hij op want de wind heeft het grootste deel al opgeëist en ik spreek uit ervaring dus.
  Thailand heeft zoveel regels en elke ambtenaar heeft er zijn eigen visie en uitleg zodat je aan de balie waar dan ook nooit weet waar je aan toe bent want bij de ene ambtenaar heb je bewijs A nodig zoals eerst wordt vermeld en als je aan de loket verschijnt en een ander ambtenaar jou moet helpen wordt er dus gewoon zijn versie opgerakeld dat je dus nog een ander bewijs moet aan kunnen tonen…terwijl mijn vrouw dat eerder duidelijk heeft gevraagd….maar This Is Thailand (T.I.T.)
  De uitlaatgassen om op te noemen………dat is een ander probleem en niet te vergeten plastiek tassen….
  you name it ……
  Groet
  TonyM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Alex zegt op

   Ik woon al 10 jaar in Jomtien en kom al 10 jaar op Dongtan Beach (Gay Beach), en daar krijgt iedereen die rookt ALTIJD zijn eigen asbak op zijn tafeltje. Nooit een peuk in het zand zien liggen…
   en juist dat stukje, moet rookvrij, en de rest niet, Jomtien Beach niet, Pattaya niet, etc!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. martin stalenhoef zegt op

  Hier op Koh Lanta is er rookverbod op de stranden en als je dan autoferry neemt staan er ca 8-10 Thai bestuurders 2-3 cigaretten te roken en dan in het water en die komen niet op het strand ???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. Ronny L zegt op

  In feite is het eenvoudig …. rookverbod op het strand ?!
  Dan maar even uit de stoel komen, tot de knieen de zee in
  en steek er daar een op.
  Er staat nergens vermeld dat je in zee niet mag roken 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Kevin zegt op

   Nou geweldig advies hoor bedankt Ronny L namens de dieren in het water.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. Ronny L zegt op

  ze leggen een waanzinnig verbod op (waar al flink mee gelachen werd in verscheidene landen, zie Faebook). Men men voelt zich (zowaar als roker een ‘misdadiger’) terecht in hun vrijheid beroofd. Ik laat evenwel geen plastiek zakken of etensafval op het strand of in zee achter. Dat is heel wat anders dan een sigarettenpeukje ! Ik voeg er aan toe dat ik ALTIJD een asbak naast me heb (had) staan en nooit een sigaret in het zand smeet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website