In het Algemeen Dagblad vandaag een verhaal over een vrouw, die als passagier tijdens een KLM-vlucht van Nairobi naar Amsterdam is bevallen van een kind.

Bevallingen in de lucht komen niet vaak voor, ook al door passende aanbevelingen van vliegtuigmaatschappijen. De KLM adviseert bijvoorbeeld vrouwen die langer dan 36 weken zwanger zijn niet te vliegen.

De bevalling

Zo’n bevalling, die meestal prematuur is, blijft een riskante zaak en geeft natuurlijk een heel gedoe aan boord. De aanstaande moeder mocht van geluk spreken, dat er een dokter (en ander medisch personeel) aan boord was, die de bevalling, vaak met veel improvisatie, in goede banen kon leiden. Zonder speciale apparatuur voor de premature baby, werd de medische groep creatief: ze gebruikten schoenveters om de navelstreng af te binden en een smartwatch om de hartslag van de baby te meten. Moeder en kind maken het goed, bevestigde een woordvoerder van KLM.

Zwanger en vliegen, tot wanneer is dat veilig?

Het is uitgesloten, dat ik (mijn vrouw dan!) er ooit mee te maken zal krijgen en ik denk, dat dat ook geldt voor menig bloglezer. Maar toch is het goed om een waarschuwend woord te laten horen voor toekomstige Thailandbezoekers – je hebt zo lang niet kunnen vliegen, dus zodra het kan, wil je weer naar dit mooie land. Nog één keer samen op vakantie voordat de baby er is. Waar moet je op letten? En tot wanneer kun je veilig vliegen? Het tijdschrift Ouders van Nu zette alles over zwanger en vliegen op een rij op deze link: www.oudersvannu.nl/zwanger/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website