U weet als regelmatige Thailandbezoeker, dat contact maken met een mooie, sexy en willige Thaise dame niet moeilijk is. U duikt bijvoorbeeld het nachtleven in, drinkt een biertje, praat wat met één of meerdere dames en u kunt een leuke avond hebben, dat zelfs tot de volgende ochtend in uw hotelkamer kan duren.

Standaardgesprek

Het gesprek met uw favoriete dame van die avond is vaak oppervlakkig: “hoe heet je”, waar kom je vandaan”, hoe lang blijf je”, “in welk hotel logeer je?”. Ook u stelt soortgelijke vragen aan haar en krijgt ongetwijfeld te horen hoe zij heet, waar zij vandaan komt. Nee, niet getrouwd, maar wel een kind dat door haar moeder ergens ver weg wordt verzorgd. Zij werkt trouwens nog maar drie maanden in haar huidige baan!

Waarheid

Of u de waarheid over uw achtergrond vertelt is nog niet echt van belang, want u weet dat van haar verhaal ook niet. Toch kan er op deze manier een aardige, wellicht korte, relatie ontstaan. U ontmoet haar vaker in de bar en u hebt de vakantie van uw leven.

Gouden regel

Gedurende de tijd dat u haar ontmoet, hetzij alleen in de bar, hetzij samen naar een restaurant of disco, geldt er een gouden, zij het ongeschreven regel: die dame is van u en van niemand anders. Die regel blijft gelden als u tijdens uw volgende vakantie weer dezelfde bar bezoekt. Geen enkele andere dame zal trachten met u aan te pappen, want dat betekent ruzie met soms dramatische gevolgen voor de dame die tracht u in te palmen.

Losbandig

Misschien bent u zelf wat losbandig en niet zo eenkennig. Bezoekt ook andere bars en als het zo uitkomt, nodigt u een andere dame voor de nacht uit. Als uw eerdere vriendin dat op de een of andere manier verneemt (de tam tam in het nachtleven werkt prima) dan is het geheid bonje. Nee, niet met u, want u bent het slachtoffer, de kwaadheid richt zich op de dame die een man van een andere dame afpikt of er overspel mee pleegt.

Actueel

Ik moest aan deze regel denken, toe ik een nieuwsbericht op de website van Sanook las over een incident in Chiang Mai. Een Thaise vrouw van 27, getrouwd met een man van 35 jaar, vermoedt, dat haar man vreemd gaat. Zij volgt hem en inderdaad gaat de man met een 19-jarig meisje een “short time” hotel binnen. De getrouwde vrouw maakt stennis in het hotel, klopt aan op de kamer waarop de jongedame van 19 open doet. Eerst schelden, waarna een gevecht begint en de jongedame getroffen wordt door een kogel uit een .308 pistool van de echtgenote.

Gelukkig niet fataal, maar in een kwestie als dit is een dodelijk ongeluk niet ongewoon in Thailand. En de man? Die treft – althans voorlopig – geen blaam. Hij is zo vriendelijk om direct politie en hulpdienst te waarschuwen.

Een mooi voorbeeld, dat het rechtsgevoel van sommige Thaise vrouwen anders is dan u denkt!


» Laat een reactie achter


Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

20 reacties op “Het rechtsgevoel van sommige Thaise vrouwen”

 1. Mike H zegt op

  Onder het kopje ‘Gouden Regel’ staat: ‘die dame is van u en niemand anders’.
  Vermoedelijk bedoelt de schrijver precies het omgekeerde: de dames in het nachtleven zijn nooit exclusief van u, maar van iedereen die bereid is te betalen. U daarentegen, bent wel degelijk exclusief van haar in die periode en iedere meid die wat probeert kan de wind van voren krijgen. En niet alleen de wind, maar ook messen, gebroken glazen en naaldhakken als ze even de kans krijgen.

  De man treft geen blaam? In dat verband misschien aardig om te weten dat Thaise vrouwen nogal berucht zijn vanwege het afsnijden van penissen van ontrouwe partners. Dat schijnt zo vaak voor te komen dat Thaise neurochirurgen op hun beurt briljant zijn in het weer aanzetten van die afgesneden organen.

 2. Cees zegt op

  Een .308 pistool ?? Nooit eerder van gehoord terwijl ik al ruim 37 jaar lid ben van een schietvereniging. Dat is een geweer patroon, gaat nooit in een pistool.

  • harry zegt op

   Denk dat schrijver een .38 special patroon bedoeld ? Is nu eenmaal goedkoper dan een .357 magnum patroon .En inderdaad is een .308 een geweerpatroon, ik zou echter door geen van deze 3 kalibers getroffen willen worden .Trouwens ook niet door een ander kaliber haha.Maar ik denk dat een naaldhak ook behoorlijke schade kan aanrichten en soms zelfs dodelijk kan zijn .Trouwens ook uitkijken met vrouwen die een mes en ballonnen in hun handtas meedragen.Lijkt me dan minder raadzaam om vreemd te gaan…

 3. boonma somchan zegt op

  Insiders van Thai pop muziek kennen ongetwijfeld JAMES. hij had in 1998 een super hit met chap chap chap ( hakkietakkie weg zakkie )

  • Johnny BG zegt op

   Die song wordt ook door Cambodjaanse vrouwen soms te letterlijk genomen hhh

   http://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2018/07/02/jealous-wife-castrates-chonburi-man/

 4. Leo Th. zegt op

  Rechtsgevoel of eergevoel?

 5. HansNL zegt op

  Een .308 pistool?
  Dat is een geweer kaliber.
  Zal wel een .38 revolver geweest zijn.

  • Lessram zegt op

   Vertaal probleempje?
   Thirty Eight…..
   30 8 of 38

 6. Rob V. zegt op

  Van de week in het Nederlandse nieuws: vrouw verneemt dat vriendin het met haar man doet, nam wraak op haar beste vriendin door deze kaal te scheren en sambal op een plek te stoppen waar dat helse pijn moet garanderen. De man en de vrouw zijn nog steeds samen. Eis van justitie is iets van 16 maanden cel.

  Dus ‘laat dat Thaise maar weg, sommige vrouwen zijn in staat de minnares van hun man zwaar letsel aan te brengen. En het schijnt dat er ook weleens klappen door man A jegens man B als meneer vroeg thuis komt en een naakte man in de slaapkamer kast aan treft…

  Ook heb ik vernomen dat je in Nederland ook zonder veel moeite een escort of prostituee kunt regelen. Nederlandse vrouwen zijn dus even zo gewillig als hun Thaise evenknie?

  • Tino Kuis zegt op

   En stel nou, even theoretisch gesproken want dat gebeurt natuurlijk niet, dat de vrouw van Gringo een akkefietje heeft met een andere man. Ik weet bijna zeker dat Gringo erg verdrietig is, maar ook erg boos op die man. Wat hij vervolgens met die boosheid doet is een ander verhaal. Ik heb een sterk vermoeden dat de emoties van Thaise en Nederlandse mannen en vrouwen elkaar niet veel ontlopen in deze situaties. Van onverschilligheid tot extreme woede en wraak.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Tino Kuis,Dat ook Gringo of een andere Farang net als een Thaivrouw boos en verdrietig zou reageren is zeker een feit.
    Toch geloof ik dat zeker bij een bardame in het begin van een relatie, het financiële verlies de grootste motivator van haar verdriet,woede en wraak zal zijn.
    Terwijl de woede,verdriet en mogelijke wraak gevoelens van Gringo en een andere Farang meer zullen bestaan uit het reeds voorhanden zijn van diepere gevoelens,en een aangetaste mannelijke trots.

   • chris zegt op

    Het gaat niet om het brede scala van reacties, van onverschillighied tot woede. Het gaat in een cultuur, een land, om HOEVEEL mensen op de ene of de andere manier reageren. DAT moet je als expat in de beschouwing betrekken. En er dus niet vreemd van staan te kijken (of je erop voorbereiden) dat Thaise vrouwen of mannen IN DE REGEL ANDERS reageren dan Nederlanders.
    Ik ben er na 10 jaar wonen in Thailand wel vrij zeker van dat de reacties op geaggregeerd niveau significant verschillen als het gaat over ‘vreemdgaan’. Ook over de relatie uitmaken. Ik ben door mijn Thaise ex met de dood bedreigd en – ‘vreemd genoeg’ – een paar van mijn Westerse collega’s ook. Ook onder Thais geen ongewone reactie als ik de TV mag geloven. Heb er in Nederland, waar ik meer dan 50 jaar gewoond heb nog nooit van gehoord, laat staan zelf meegemaakt. Het komt er ongetwijfeld voor maar NIET in die mate als in Thailand. Dat staat voor mij als een paal boven water.

    • Sir Charles zegt op

     Ben door mijn Thaise ex-vriendinnen nooit bedreigd nadat ik het uitmaakte, ze vonden het jammer en waren verdrietig maar hadden alle begrip voor mijn beweegredenen daarentegen heb ik het met mijn Nederlandse ex-vriendinnen wel anders meegemaakt, weliswaar niet met de dood bedreigd echter dat ging er verbaal niet al te netjes aan toe bovendien moest een deel van mijn huisraad het ontgelden waaronder enkele dure electronica en bij een was ik maar wat blij dat mijn auto niet voor de deur stond.

     Voor de goede orde, ben dus niet vreemdgegaan zowel ten opzichte van de Thaise en Nederlandse maar heb het al die keren uitgemaakt in een eerlijk open gesprek omdat ik vanwege verscheidene argumenten rationeel gezien gewoon geen toekomst zag in de relatie.

     Heb nu ruim twaalf jaren een bestendige relatie met een Thaise, ben zeer gelukkig met haar.

    • Tino Kuis zegt op

     ฺBste Chris,

     Citaat:

     ‘…dat Thaise vrouwen of mannen IN DE REGEL ANDERS reageren dan Nederlanders.’

     Ja, ik denk dat extreme reacties, non-verbaal, verbaal geweld en zelfmoord in Thailand vaker voorkomen. Hoeveel vaker weet ik niet, misschien 2-3 keer zo vaak. Maar dat is bij een klein percentage, misschien tussen de 1 en 3 procent, een uitzondering dus.

     Maar ik denk dat IN DE REGEL, die andere ruim 95 procent ‘gewone’ reactie zoals pijn, verdriet en boosheid en bijna even vaak voorkomen in beide landen.

     Maak van uitzonderingen geen regel.

 7. John Chiang rai zegt op

  Bij het standaard gesprekje krijg je aan de kwaliteit van haar Engels reeds een indruk hoelang ze nu werkelijk reeds in het nachtleven werkt.
  Een vrouwtje dat zegt reeds kort in het nachtleven te werken,spreekt in de meeste gevallen ook erg spaarzaam Engels.
  Verder hebben veel van haar oppervlakkige lijkende vragen wel degelijk systeem,zodat ze zelfs bij de eenvoudigste vragen reeds precies die indruk krijgt die ze nodig heeft.
  Zo geeft de vraag in welk hotel je woont,haar meestal reeds de indruk over het feit welke financiële mogelijkheden je hebt,en of in het betreffende hotel überhaupt bardame bezoek is toegestaan.
  Bij de vraag hoelang je in Thailand blijft,kan ze meestal haar mogelijke verdiensten uitrekenen,zodat je bij een longstay voor haar steeds intereresanter gaat worden.
  Mocht een andere bardame ook Interesse aan jou tonen,bestaat de jaloersheid hoogstens uit het feit,dat zij haar financiële bestaan in gevaar ziet komen,terwijl de farang wordt voor gespeeld dat zij alleen zo reageert omdat ze zo verliefd is.
  En dit laatste toneeltje compleet met hart verscheurende tranen wordt precies zo gespeeld mocht de Farang in haar ogen een overspel plegen.
  Komt haar financiële bestaan in gevaar,dan kan het plotseling gebeuren, dat de Farang zijn kleine lief lachende vrouwtje die zo onschuldig leek, totaal niet meer terug kent.

 8. HansNL zegt op

  Cees, heb het even opgezocht.
  Er is een enkelschots pistool op de markt dat wel degelijk .223 of .308 kan verschieten.
  Heftig.
  En zo onzuiver als de p*st, een mondingsvlam van een meter of twee en een terug- en opslag gelijk aan de trap van een ezel.

  • endorfun zegt op

   En daarom gaan ze ermee jagen zeker. Is een precisie-wapen, dat niet door iedereen kan worden gehanteerd.

  • Beste HansNL, de kans dat iemand een dergelijk enkelschots pistool heeft zal klein zijn, die zijn vrij zeldzaam. Kaliber punt 308 is toch vooral munitie voor een (jacht)geweer of een AR-10 of AR-15. Die zijn in Thailand wel voorhanden, maar dan is het weer gek verhaal want met een AR loop je niet zomaar ongezien een hotel binnen.
   Afijn het zal wel gewoon een 9mm pistool zijn geweest….

 9. harry zegt op

  Denk dat schrijver een .38 special patroon bedoeld ? Is nu eenmaal goedkoper dan een .357 magnum patroon .En inderdaad is een .308 een geweerpatroon, ik zou echter door geen van deze 3 kalibers getroffen willen worden .Trouwens ook niet door een ander kaliber haha.Maar ik denk dat een naaldhak ook behoorlijke schade kan aanrichten en soms zelfs dodelijk kan zijn .Trouwens ook uitkijken met vrouwen die een mes en ballonnen in hun handtas meedragen.Lijkt me dan minder raadzaam om vreemd te gaan…

 10. Kees zegt op

  Heeft helemaal niks met rechtsgevoel te maken maar alles met gezichtsverlies.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website