Profiel van een Thaise waarzegster

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Maatschappij
Tags:
26 november 2022

(flydragon / Shutterstock.com)

Sirirat Rattanasuanjig is een waarzegster, die zowel in Phuket als in Bangkok beter bekend is als “Adina”. Gedurende vele jaren heeft zij een reputatie opgebouwd om mensen advies te geven over hun levenspad. Onder haar klanten niet alleen de gewone Thai, maar ook vele beroemdheden, politici en rijke zakenmensen.

Voor Tarina is waarzeggerij een roeping, die bij haar in de loop der jaren van nature ontwikkeld is. Niet iedereen kan dat zomaar doen.

Zij heeft die gave gekregen door een bijna-doodervaring toen ze een kind was. Ze was ongewild toeschouwer bij een echtpaar dat ruzie met elkaar maakte. Zij liep daarbij messteken op en werd in allerijl naar een ziekenhuis gebracht waar zij bijna aan haar verwondingen overleed. Zij wist het te overleven en haar bijna-doodervaring, zegt ze, bleek een geschenk, dat haar paranormale gaven heeft gegeven. Ze gebruikt die gaven bij mensen, die haar raadplegen, om de toekomst te voorspellen aan de hand van tarotkaarten.

Terwijl sommigen waarzeggerij en paranormale vermogens beschouwen als pseudo wetenschap benadrukt Adina, dat als zij niet de waarheid zou spreken, haar klanten niet regelmatig bij haar terug zouden komen voor meer advies. “De mensen waarmee ik werk zien, dat ik hun verleden ken en hun toekomst kan voorspellen of op zijn minst advies kan geven over de beslissingen die ze moeten nemen. Waarzeggen is een multidisciplinair proces, waarbij het bovennatuurlijke, psychologie en waarschijnlijkheid bij elkaar gebracht worden. Waarzeggers moeten thuis zijn in deze disciplines om hun werk goed te doen”.

Adina zegt dat het haar taak is om de vreemde gedachten van mensen met een onrustige geest in goede banen te leiden. Zelf is men daartoe niet in staat en het inschakelen van een waarzegster is vaak het laatste redmiddel.

“Mensen komen naar mij toer als zij hun problemen niet zelf kunnen oplossen. Ze willen weten wat er zal gebeuren in hun toekomst. Het is de menselijke natuur, echt! Sommigen komen naar me toe in tranen. Misschien gaat het hun bedrijf slecht of zijn ze verontrust over liefdeskwesties, zodat ik bij die mensen als een persoonlijk adviseur beschouwd wordt. Ik hoef niet altijd alles weten over hun verleden, maar ik kan wel de gevolgen van bepaalde gebeurtenissen uit het verleden zien. Dit is waar de kennis van de psychologie goed van pas komt enne … soms is het nodig om een ​​leugentje om bestwil te vertellen. ”

Maar “de kaarten liegen niet”, zegt Adina. “Elke kaart heeft een betekenis. De kaarten die je kiest vertellen u hun eigen verhaal. Ik vraag mensen om de kaarten te schudden om een séance te beginnen. Sommigen zullen de kaarten zeven keer schudden voordat zij hun kaarten kiezen en anderen doen dat slechts drie keer. Dat maakt allemaal deel uit van het verhaal, dat de klant wil vertellen en daar een oplossing voor wil horen.

In tarot is negen het magische getal. In een séance vraagt Adina haar klanten om slechts negen kaarten uit de set te trekken en die op tarotwijze open voor hun neer te leggen.

“Deze negen kaarten vertellen een heel levensverhaal – het verleden, het heden en de toekomst”, zegt Tarina.

Bron: Phuket Gazette

28 reacties op “Profiel van een Thaise waarzegster”

 1. Ger zegt op

  Ja kom dan ook met wat voorbeelden die voorspeld zijn en uitgekomen. Zal wel beroepsgeheim zijn dat niets uitlekt. Persoonsverheerlijking zonder dat er iets wordt verteld of gestaafd waardoor ze bekend is geworden. Kijk dat doet me dandenken aan al die Thais met hun 2-wekelijkse loterij en die dan loten kopen op basis van bepaalde nummers; uiteindelijk zijn er altijd wel een paar die grote prijzen winnen en dan beweren dat dit het lot is wat ze hadden voorspeld. Even los van die andere miljoenen Thais die hetzelfde dachten en niets wonnen.

  • henk zegt op

   Geld vragen voor iemand die de loterij wil winnen daar heb ik geen probleem mee. Maar geld vragen aan iemand die kanker heeft en zeggen dat je hem beter kunt maken vind ik afschuwelijk. Mijn vriend had ALS en ging overal naar toe om genezen te worden wat hem werd beloofd , het heeft hem handen vol geld gekost en is nu al 20 jaar overleden. Wat mensen willen doen om aan dat verdomde geld te komen verschrikkelijk.

   • Joop zegt op

    Beste Henk,

    Ik begrijp je frustratie hierover, daarom zijn de mensen die echt om je geven zo belangrijk.

 2. FonTok zegt op

  Ja ze geloven daar werkelijk alles. Als een “waarzegster” de juiste lotto cijfers voorspelt, wat helemaal niet zo moeilijk is als je 100 klanten hebt en elk ervan een ander getal van 2 cijfers geeft, dan ben je heilig en verzekert dat alleen al weer zo’n 500 extra klanten. Het draait alleen maar om geld. Hoe krijg ik jou bahtjes in mijn beurs. Los van het feit dat je door een bijna dood ervaring echt niet helderziende wordt vind ik al die tralala rondom dit soort mensen puur lachwekkend en soms ook meelijwekkend. Ze praten alleen maar in vage globale termen en de klanten lopen daar helemaal mee weg. Ik ben daar te nuchter voor. Er bestaat voor mijn gevoel echt niets. Maar een ieder zijn meug. Als je daar je geld aan wil verspillen ga je gang. De thai gelooft in werkelijk alles als je het mij vraagt. Maar er bestaat echt geen geest die je zal helpen om rijkdom te winnen in een loterij, laat staan dat ik me ernstig afvraag of er überhaupt wel een geest bestaat. Vele thai beweren er een te hebben gezien. Ik nog nooit. Zelfs niet als ik stom dronken ben.

  • chris zegt op

   Beste FonTok,
   Je mag best nuchter zijn maar je zou ook open kunnen staan voor ervaringen van mensen die andere ervaringen hebben dan jij. Het afdoen als geldklopperij en tralala is net iets te eenvoudig en ook goedkoop. Er is meer onder de zon dan alleen de rationele elementen die wij in het westen gewend zijn te zien. Daar was ik al achter in Nederland maar dat geldt zeker voor Thailand.
   Ik ken mensen met gaven (en niet alleen in Thailand maar ook in Nederland) die daar niet mee te koop lopen en ook geen geld vragen als mensen om hulp vragen.

   • Mark zegt op

    @ chris : Je schreef “Het afdoen als geldklopperij en tralala is net iets te eenvoudig en ook goedkoop.”

    Reken maar dat een bekende waarzegster zoals deze Sirirat Rattanasuanjig helemaal niet goedkoop zal zijn. Een blik in je toekomst zal je een aardige duit kosten

    Aan mystiek ceremonieel zal het evenmin ontbreken. Dus eenvoudig wordt het allerminst.

    Geniet er lekker van 🙂

    • chris zegt op

     @Mark:
     ik ken deze dame niet maar ik ken wel een andere dame in Bangkok die hetzelfde werk doet. Nou ja,hetzelfde…Ze voorspelt niet de winnende lotnummers maar voorspelt situaties waarin je binnen niet al te lange tijd terecht zult komen en waarin je belangrijke beslissingen moet nemen.
     Die dame vraagt standaard NIKS voor haar dienstverlening maar accepteert donaties. Alsje weing hebt, kun je ook weinig geven. Ze woont in een klein appartement in een blok in een armetierige buurt. Maar misschien is haar bankrekening goed gevuld.

   • Laas Mooi zegt op

    Beste Chris, je maakt me aan ‘t glimlachen.

    “Er is meer onder de zon dan alleen de rationele elementen die wij in het westen gewend zijn te zien”. Altijd hetzelfde verhaal en nooit argumenten. Of beter gezegd, altijd spiegels en rook en nooit een concreet controleerbaar voorbeeld.
    En nog zo’n leuke nietszeggende uitdrukking die jij gebruikt: “mensen met gaven (…)”. Wie herinnert zich bijvoorbeeld Jomanda nog? Ja, die uit Tiel als ik me niet vergis. Waar is ze gebleven met al haar gaven om te koekeloeren naar “gene zijde”? Ergens in Canada, meen ik wel eens te hebben gelezen.

    Ken je het verhaal van het vliegtuig wat neer gaat?
    Stel, jij bent aan boord van dat vliegtuig en er zijn 2 parachutes aan boord. Jij mag als eerste kiezen.
    Eén van de parachutes is ontwikkeld volgens wetenschappelijke normen en getest door diverse officiële instanties op basis van wetenschappelijke inzichten.
    Echter, medepassagiers “met gaven” raden je de andere parachute aan waarvan je maar moet geloven dat ie je veilig naar de grond zal brengen.
    Welke kies jij?

   • Tino Kuis zegt op

    Volgens een andere bron vertelde Adina dat ze 20.000 bath per week verdiende.

    Ongeveer een half jaar voor ons Thaise traditionele huwelijk en een jaar voor ons wettelijk huwelijk in Nederland bezochten mijn vriendin en ik een bekende waarzegster in Sop Bong, dicht bij Chiang Kham. Op een vraag van mijn vriendin zei ze dat we niet zouden gaan trouwen en geen kinderen zouden krijgen. We trouwden en kregen een zoon. De kamer waar zich dit afspeelde was wel heel mooi.

    Waarzeggerij heeft niets met ‘waar’ te maken maar alles met gemoedsrust. Het is psychologie en vaak heel goed.

    • Baht graag! 20.000 badkuipen lijkt mij veel.

     • Tino Kuis zegt op

      Het is baat met een hele lange -aaa- een zachte eind -t- (een soort -d-) en een lage toon.

  • nl-th zegt op

   Beste FonTok,
   Ik als nuchtere Hollander dacht dat ook en met lotto zal het ongetwijfeld misschien zo zijn.
   Maar jaren geleden kende ik een indonese dame die ookwel eens tarot kaarten legde. Daar ik een nuchtere Hollander ben en zei dat ik daar in niet geloofdeheeft ze enige keren toen ik daar kwam die kaarten gelegd met gevolg dat ze wel dingen zei die zij perminent niet kon weten en voorspelde die wel uitgekomen zijn.
   Dus zal er wel meer zijn tussen hemel en aarde.

 3. Cor zegt op

  Beste Ger – Fon Tok – en Mark,

  Ik begrijp best dat er mensen zijn die geen ervaring hebben op spiritueel gebied, het gaat bij de echte waarzeggers helemaal niet om het geld. Het is gewoon een bepaalde geste om bijvoorbeeld 99 Baht te betalen. Spaar het commentaar van jullie maar op daar heb ik geen boodschap aan.
  Ik heb met verschillende waarzeggers hele goede ervaringen opgedaan, zakelijk en privé.
  Wat ik jullie als boodschap mee wil geven oordeel niet te snel over dingen waar je geen ervaring in hebt.
  Ga vanavond eens slapen met de gedachten dat geesten niet bestaan en dat jij alleen jij de grootste geest bent.
  Dan vertel je me morgen wat je afgelopen nacht meegemaakt hebt, en niet de coole bink uithangen s.v.p
  gewoon eerlijk zijn, anders dan …………????

  Groetjes van Cor

  • Laas Mooi zegt op

   Beste Cor,

   Zonder de coole bink uit te willen hangen, voldoe ik graag aan je verzoek en vertel ik je bij deze wat ik de afgelopen nacht heb mogen meemaken.
   De gehele nacht heb ik geen oog dicht kunnen doen omdat de volgende vraag door mijn hoofd bleef spoken: Wat is het verschil tussen waarzeggers en echte waarzeggers?
   Ik hoop dat je mij/ons klinkklare definities van beide kunt geven waarbij ons het verschil kraakhelder wordt.
   Hopende dat je aan mijn verzoek wèl een boodschap hebt, wens ik je een fijne dag!

   • Chris van het dorpje zegt op

    Best Cor ,
    je hebt waarzeggers , die de waarheid zeggen
    en waarzeggers , die niet de waarheid zeggen .
    Dat probleem nu is , dat die , welke niet de waarheid zeggen ,
    altijd zeggen , dat zij de waarheid zeggen .
    De verschil is duidelijk doch , oder?

 4. Hans zegt op

  Zo’n 30 jaar geleden hadden we een gesprek met een monnik op het plein bij de Wat Phra Keow .
  Deze man voorspelde onze toekomst en tot op de dag van vandaag is het exact uit gekomen .
  Kosten 200 baht

  • Khun moo zegt op

   Wat was de voorspelling?
   Dat je een Thaise zou trouwen en 2 kinderen zou krijgen.
   Hoe kon men dit nu vooraf weten ?

  • Khun moo zegt op

   Hans,
   Bij mijn weten mogen monniken geen geld vragen en bij een dag salaris van 300 baht voor een arbeider is het wel een monnik die zittend zijn kostje gemakkelijk verdiend.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja een ieder kan voorspellen maar de kans dat iets uitkomt is gewoon kansberekening. Bijvoorbeeld als er wordt gezegd dat je oud en gelukkig met met je vrouw zal worden, nou daar valt al 50 % van de mensen van af want gaat scheiden, de andere helft zal zeggen dat de voorspelling is uitgekomen. Om maar een voorbeelden te geven. Er liggen 10 stenen op de grond, sta je er recht voor dat is de uitspraak van de voorspeller zus, stap je een meter opzij en kijk je iets anders tegen de stenen aan vanuit een andere hoek dan zeg de voorspeller iets anders: zie hier voorspellingen op basis van sterren en horoscopen terwijl er niets is veranderd behalve dat je een stapje opzij hebt gezet. En zo kun je van alles voorspellen, is wat mij betreft gelijk aan geloven. Bijvoorbeeld monnik zit 50 jaar op een matje en op een houtje te bijten, geen sex en 1000 regels, en na overlijden komt hij erachter dat hij zijn leven heeft vergooid want er is niets na zijn overlijden want dat is ook een voorspelling want immers niet door 1 mens ooit aangetoond maar zijn gedachtenkronkels. Kansberekening verklaart toeval en gebeurtenissen, daarmee is voorspellen denk ik wel wetenschappelijk verklaard. Tenzij er een multiversum is waarbij elke gebeurtenis kan plaatsvinden in een andere dimensie, maar ja dat kan ook niemand aantonen. Youtube, Google en meer zijn ook voorspeller want kijken naar je surfgedrag, internet en bepalen dan met behulpzaam van AI en algoritmes wat de meest waarschijnlijke kans is, bijvoorbeeld de volgende vakantie gaat naar Thailand want daar ben je al 10 keer geweest en je zoekacties naar goedkope tickets geven een aanwijzing.

   • Khun moo zegt op

    Zolang mensen in toekomst voorspellen geloven,. zullen oplichters of mensen die denken een speciale gaven te hebben er gebruik van maken.
    Sommige voor persoonlijk gewin , sommige gewoon om denken dat men iemand kan helpen.
    Het punt is dat iets dat niet bestaat nooit te bewijzen is dat het niet bestaat.

    Ik heb overigens ook een beroeps Thaise waarzegster in mijn Thaise kennissen kring in Thailand. Ze gaat in trance verandert van stem en geeft raad in verschillende problemen.

    Best een aardig persoon en ze gelooft er zelf heilig in
    Strikt vegetarisch geen sex en leeft in een klein huisje.
    Het is geen oplichtster en aanvaart alleen giften.
    Mijn persoonlijk idee is, dat er toch een paar steekjes bij haar los zijn.

 5. Tino Kuis zegt op

  Thaise gezaghebbers, vooral generaals, gaan ook graag naar waarzeggers, ‘fortune tellers’ in het Engels.
  Zo bezocht premier Prayut Chan-o-cha in 2015 de beroemde waarzegger Warin Buaviratlerd in Chiang Mai die voorspelde dat Prayut nog maar 3 jaar aan de macht zou blijven. Prayut verbood hem daar nog over te praten.
  Waarzeggers regeren Thailand. Dat komt dus wel goed.

 6. Vincent zegt op

  Begin tachtiger jaren werd ik gevraagd mee te gaan naar een bijeenkomst waar een waarzegster zou komen.
  Ik zag haar voor de eerste keer, zij kende mij niet. Toch kon zij mij in een volle zaal vertellen hoe mijn overleden grootvader eruit zag…. ik was verbijsterd.
  Ik heb haar daarna nog enkele keren opgebeld en advies gevraagd, de laatste keer in 2008.
  De eerste keer dat ik haar telefoneerde was ik wantrouwig en heb ik het telefoongesprek opgenomen en voor mezelf opgeschreven.
  Dat ik haar raadpleegde was soms omdat het ging om een belangrijke beslissing in mijn leven, een andere keer betrof het iemand waarvoor zij mij waarschuwde. Achteraf bleek altijd dat zij gelijk had.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Ben ook eens naar zo iemand geweest die blijkbaar kon voorspellen.
  Ik klopte aan en ze vroeg ” Wie is daar ?”
  Ik zei “Laat maar”
  😉

  • Eric Donkaew zegt op

   Dat is een bekend mopje.

   • RonnyLatYa zegt op

    Nee toch….

 8. Khun moo zegt op

  Mijn oma geboren 1886 te Breda was een bekende toekomst voorspelster vanaf haar 35e tot haar 55e.
  Na bijna 20 jaar actief geweest te zijn , hield ze ermee op, met de woorden: wanneer ik het van te voren geweten had, was ik er nooit aan begonnen.

 9. Khun moo zegt op

  Mijn opa, eveneens zoals mijn oma, zie vorig bericht,geboren 1886 vocht in 1914- 1918 eerste wereld oorlog. Bij had een amulet bij zich die zijn leven gered heeft. Een kogel ketste af op de amulet en redde zijn leven.
  Er blijkt dus meer tussen hemel en aarde te zijn.
  Wellicht beschermd door zijn heilig geloof in de heilige maagd Maria.
  Ik had de amulet graag meegenomen naar Thailand, echter de deuropening van het vliegtuig was te klein.

 10. Grumpy zegt op

  Op festivals etc komen waarzeggers m/v hun voorspellingen etaleren. Waar ik me altijd zeer over verbaas is dat anno 2022 jonge stelletjes met veel aandacht in gesprek zijn met een dergelijke beroepsbeoefenaar. Het is bedroevend te constateren dat het Thaise onderwijs niet meer resultaat heeft gebracht dan het willen geloven in wat in de sterren staat geschreven. Om vervolgens alle verantwoordelijkheid voor eigen keuzes niet te hoeven dragen. Laat staan die te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website