Profiel van een Thaise waarzegster

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Maatschappij
Tags:
31 maart 2020

(flydragon / Shutterstock.com)

Sirirat Rattanasuanjig is een waarzegster, die zowel in Phuket als in Bangkok beter bekend is als “Adina”. Gedurende vele jaren heeft zij een reputatie opgebouwd om mensen advies te geven over hun levenspad. Onder haar klanten niet alleen de gewone Thai, maar ook vele beroemdheden, politici en rijke zakenmensen.

Voor Tarina is waarzeggerij een roeping, die bij haar in de loop der jaren van nature ontwikkeld is. Niet iedereen kan dat zomaar doen.

Zij heeft die gave gekregen door een bijna-doodervaring toen ze een kind was. Ze was ongewild toeschouwer bij een echtpaar dat ruzie met elkaar maakte. Zij liep daarbij messteken op en werd in allerijl naar een ziekenhuis gebracht waar zij bijna aan haar verwondingen overleed. Zij wist het te overleven en haar bijna-doodervaring, zegt ze, bleek een geschenk, dat haar paranormale gaven heeft gegeven. Ze gebruikt die gaven bij mensen, die haar raadplegen, om de toekomst te voorspellen aan de hand van tarotkaarten.

Terwijl sommigen waarzeggerij en paranormale vermogens beschouwen als pseudo wetenschap benadrukt Adina, dat als zij niet de waarheid zou spreken, haar klanten niet regelmatig bij haar terug zouden komen voor meer advies. “De mensen waarmee ik werk zien, dat ik hun verleden ken en hun toekomst kan voorspellen of op zijn minst advies kan geven over de beslissingen die ze moeten nemen. Waarzeggen is een multidisciplinair proces, waarbij het bovennatuurlijke, psychologie en waarschijnlijkheid bij elkaar gebracht worden. Waarzeggers moeten thuis zijn in deze disciplines om hun werk goed te doen”.

Adina zegt dat het haar taak is om de vreemde gedachten van mensen met een onrustige geest in goede banen te leiden. Zelf is men daartoe niet in staat en het inschakelen van een waarzegster is vaak het laatste redmiddel.

“Mensen komen naar mij toer als zij hun problemen niet zelf kunnen oplossen. Ze willen weten wat er zal gebeuren in hun toekomst. Het is de menselijke natuur, echt! Sommigen komen naar me toe in tranen. Misschien gaat het hun bedrijf slecht of zijn ze verontrust over liefdeskwesties, zodat ik bij die mensen als een persoonlijk adviseur beschouwd wordt. Ik hoef niet altijd alles weten over hun verleden, maar ik kan wel de gevolgen van bepaalde gebeurtenissen uit het verleden zien. Dit is waar de kennis van de psychologie goed van pas komt enne … soms is het nodig om een ​​leugentje om bestwil te vertellen. ”

Maar “de kaarten liegen niet”, zegt Adina. “Elke kaart heeft een betekenis. De kaarten die je kiest vertellen u hun eigen verhaal. Ik vraag mensen om de kaarten te schudden om een séance te beginnen. Sommigen zullen de kaarten zeven keer schudden voordat zij hun kaarten kiezen en anderen doen dat slechts drie keer. Dat maakt allemaal deel uit van het verhaal, dat de klant wil vertellen en daar een oplossing voor wil horen.

In tarot is negen het magische getal. In een séance vraagt Adina haar klanten om slechts negen kaarten uit de set te trekken en die op tarotwijze open voor hun neer te leggen.

“Deze negen kaarten vertellen een heel levensverhaal – het verleden, het heden en de toekomst”, zegt Tarina.

Bron: Phuket Gazette


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Profiel van een Thaise waarzegster”

 1. Ger zegt op

  Ja kom dan ook met wat voorbeelden die voorspeld zijn en uitgekomen. Zal wel beroepsgeheim zijn dat niets uitlekt. Persoonsverheerlijking zonder dat er iets wordt verteld of gestaafd waardoor ze bekend is geworden. Kijk dat doet me dandenken aan al die Thais met hun 2-wekelijkse loterij en die dan loten kopen op basis van bepaalde nummers; uiteindelijk zijn er altijd wel een paar die grote prijzen winnen en dan beweren dat dit het lot is wat ze hadden voorspeld. Even los van die andere miljoenen Thais die hetzelfde dachten en niets wonnen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • henk zegt op

   Geld vragen voor iemand die de loterij wil winnen daar heb ik geen probleem mee. Maar geld vragen aan iemand die kanker heeft en zeggen dat je hem beter kunt maken vind ik afschuwelijk. Mijn vriend had ALS en ging overal naar toe om genezen te worden wat hem werd beloofd , het heeft hem handen vol geld gekost en is nu al 20 jaar overleden. Wat mensen willen doen om aan dat verdomde geld te komen verschrikkelijk.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. FonTok zegt op

  Ja ze geloven daar werkelijk alles. Als een “waarzegster” de juiste lotto cijfers voorspelt, wat helemaal niet zo moeilijk is als je 100 klanten hebt en elk ervan een ander getal van 2 cijfers geeft, dan ben je heilig en verzekert dat alleen al weer zo’n 500 extra klanten. Het draait alleen maar om geld. Hoe krijg ik jou bahtjes in mijn beurs. Los van het feit dat je door een bijna dood ervaring echt niet helderziende wordt vind ik al die tralala rondom dit soort mensen puur lachwekkend en soms ook meelijwekkend. Ze praten alleen maar in vage globale termen en de klanten lopen daar helemaal mee weg. Ik ben daar te nuchter voor. Er bestaat voor mijn gevoel echt niets. Maar een ieder zijn meug. Als je daar je geld aan wil verspillen ga je gang. De thai gelooft in werkelijk alles als je het mij vraagt. Maar er bestaat echt geen geest die je zal helpen om rijkdom te winnen in een loterij, laat staan dat ik me ernstig afvraag of er überhaupt wel een geest bestaat. Vele thai beweren er een te hebben gezien. Ik nog nooit. Zelfs niet als ik stom dronken ben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +18 (obv 18 stemmen)
  • chris zegt op

   Beste FonTok,
   Je mag best nuchter zijn maar je zou ook open kunnen staan voor ervaringen van mensen die andere ervaringen hebben dan jij. Het afdoen als geldklopperij en tralala is net iets te eenvoudig en ook goedkoop. Er is meer onder de zon dan alleen de rationele elementen die wij in het westen gewend zijn te zien. Daar was ik al achter in Nederland maar dat geldt zeker voor Thailand.
   Ik ken mensen met gaven (en niet alleen in Thailand maar ook in Nederland) die daar niet mee te koop lopen en ook geen geld vragen als mensen om hulp vragen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
   • Mark zegt op

    @ chris : Je schreef “Het afdoen als geldklopperij en tralala is net iets te eenvoudig en ook goedkoop.”

    Reken maar dat een bekende waarzegster zoals deze Sirirat Rattanasuanjig helemaal niet goedkoop zal zijn. Een blik in je toekomst zal je een aardige duit kosten

    Aan mystiek ceremonieel zal het evenmin ontbreken. Dus eenvoudig wordt het allerminst.

    Geniet er lekker van 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
    • chris zegt op

     @Mark:
     ik ken deze dame niet maar ik ken wel een andere dame in Bangkok die hetzelfde werk doet. Nou ja,hetzelfde…Ze voorspelt niet de winnende lotnummers maar voorspelt situaties waarin je binnen niet al te lange tijd terecht zult komen en waarin je belangrijke beslissingen moet nemen.
     Die dame vraagt standaard NIKS voor haar dienstverlening maar accepteert donaties. Alsje weing hebt, kun je ook weinig geven. Ze woont in een klein appartement in een blok in een armetierige buurt. Maar misschien is haar bankrekening goed gevuld.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • Laas Mooi zegt op

    Beste Chris, je maakt me aan ‘t glimlachen.

    “Er is meer onder de zon dan alleen de rationele elementen die wij in het westen gewend zijn te zien”. Altijd hetzelfde verhaal en nooit argumenten. Of beter gezegd, altijd spiegels en rook en nooit een concreet controleerbaar voorbeeld.
    En nog zo’n leuke nietszeggende uitdrukking die jij gebruikt: “mensen met gaven (…)”. Wie herinnert zich bijvoorbeeld Jomanda nog? Ja, die uit Tiel als ik me niet vergis. Waar is ze gebleven met al haar gaven om te koekeloeren naar “gene zijde”? Ergens in Canada, meen ik wel eens te hebben gelezen.

    Ken je het verhaal van het vliegtuig wat neer gaat?
    Stel, jij bent aan boord van dat vliegtuig en er zijn 2 parachutes aan boord. Jij mag als eerste kiezen.
    Eén van de parachutes is ontwikkeld volgens wetenschappelijke normen en getest door diverse officiële instanties op basis van wetenschappelijke inzichten.
    Echter, medepassagiers “met gaven” raden je de andere parachute aan waarvan je maar moet geloven dat ie je veilig naar de grond zal brengen.
    Welke kies jij?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • nl-th zegt op

   Beste FonTok,
   Ik als nuchtere Hollander dacht dat ook en met lotto zal het ongetwijfeld misschien zo zijn.
   Maar jaren geleden kende ik een indonese dame die ookwel eens tarot kaarten legde. Daar ik een nuchtere Hollander ben en zei dat ik daar in niet geloofdeheeft ze enige keren toen ik daar kwam die kaarten gelegd met gevolg dat ze wel dingen zei die zij perminent niet kon weten en voorspelde die wel uitgekomen zijn.
   Dus zal er wel meer zijn tussen hemel en aarde.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Cor zegt op

  Beste Ger – Fon Tok – en Mark,

  Ik begrijp best dat er mensen zijn die geen ervaring hebben op spiritueel gebied, het gaat bij de echte waarzeggers helemaal niet om het geld. Het is gewoon een bepaalde geste om bijvoorbeeld 99 Baht te betalen. Spaar het commentaar van jullie maar op daar heb ik geen boodschap aan.
  Ik heb met verschillende waarzeggers hele goede ervaringen opgedaan, zakelijk en privé.
  Wat ik jullie als boodschap mee wil geven oordeel niet te snel over dingen waar je geen ervaring in hebt.
  Ga vanavond eens slapen met de gedachten dat geesten niet bestaan en dat jij alleen jij de grootste geest bent.
  Dan vertel je me morgen wat je afgelopen nacht meegemaakt hebt, en niet de coole bink uithangen s.v.p
  gewoon eerlijk zijn, anders dan …………????

  Groetjes van Cor

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Laas Mooi zegt op

   Beste Cor,

   Zonder de coole bink uit te willen hangen, voldoe ik graag aan je verzoek en vertel ik je bij deze wat ik de afgelopen nacht heb mogen meemaken.
   De gehele nacht heb ik geen oog dicht kunnen doen omdat de volgende vraag door mijn hoofd bleef spoken: Wat is het verschil tussen waarzeggers en echte waarzeggers?
   Ik hoop dat je mij/ons klinkklare definities van beide kunt geven waarbij ons het verschil kraakhelder wordt.
   Hopende dat je aan mijn verzoek wèl een boodschap hebt, wens ik je een fijne dag!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Chris van het dorpje zegt op

    Best Cor ,
    je hebt waarzeggers , die de waarheid zeggen
    en waarzeggers , die niet de waarheid zeggen .
    Dat probleem nu is , dat die , welke niet de waarheid zeggen ,
    altijd zeggen , dat zij de waarheid zeggen .
    De verschil is duidelijk doch , oder?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website