‘Dr Death’

Zijn bijnaam luidt inmiddels Dr. Death. Hij wordt verdacht van de moord op een echtpaar en twee van zijn werknemers uit Myanmar. Zijn beroep? Politiearts.

Zaterdag werd Supat Laohawattana (57) niet ver van zijn boomgaard in Petchaburi aangehouden, waar drie menselijke skeletten zijn opgegraven. Die werden gevonden op aanwijzing van een werknemer uit Myanmar, die 18 jaar voor de man heeft gewerkt.

Hij vertelde de politie vrijdag dat zijn baas twee jaar geleden een werknemer gedwongen had insecticide te drinken, waardoor die overleed, en een ander had doodgeschoten. Zelf had hij zijn arm verloren door toedoen van zijn baas. Omdat hij te langzaam werkte, had Supat hem gedwongen zijn arm in een maïsmolen te steken.

De zaak kwam aan het rollen doordat de vader van het echtpaar, dat ook voor de arts werkte en drie jaar geleden na een ruzie met hem spoorloos verdween, de pickup truck van het paar bij een verlaten huis in Nonthaburi zag staan. Dat huis bleek het eigendom te zijn van een familielid van Supat.

In het huis van de verdachte heeft de politie 50 pistolen en geweren gevonden. De politie is nog op zoek naar de beheerster van de boomgaard, die in verband wordt gebracht met de verdwijning van het echtpaar.

Supat heeft 30 jaar in het Police General Hospital gewerkt. Hij had ook een privékliniek aan Phetkasem Road, waar hij aldus zijn zoon Ale zo nu en dan kwam. Supat had een aanvraag voor vervroegde pensionering gedaan en was sinds 3 september met verlof. De ziekenhuisdirectie zegt dat Supat zijn werk naar behoren uitvoerde. Morgen vergadert de staf over de zaak omdat de reputatie van het ziekenhuis in het geding is.

[Zie voor meer details Nieuws uit Thailand van 22 september.]

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Politiearts, bijgenaamd ‘Dr Death’, verdacht van vier moorden”

 1. ruud NK zegt op

  Tjamuk, je stelt het nogal zeker. Maar het is een hoge politieman en dat geeft zekere voorrechten. Zoals Dick ook schrijft, 3 politie agenten, veroordeeld ter dood zijn ook op borgtocht. De man die een aantal jaren geleden op buspassegiers inreed loopt na zijn veroordeling (10 jaar geloof ik) ook vrij rond, De jonge vrouw welke de dood van 9 mensen veroorzaakte op de snelweg kreeg een voorwaardelijke straf van 2 jaar. De RedBull zaak hoor je daar nog wat over??
  Al deze mensen hebben de juiste connecties en komen weg met wat ze hebben gedaan.
  Ook deze politie arts zal volgende week herziening aanvragen voor een voorlopige vrijlating op borg en deze zeker ook krijgen. Connecties dat is alles waar het op draaid in Thailand.

 2. teun zegt op

  Filmsterren, kinderen van rijke thais en hoge overheidsfunctionarissen hebben 1 ding gemeen: ze plegen een strafbaar feit, regelen vervolgens “iets” met geld en na verloop van tijd verdwijnt de betreffende affaire in de doofpot cq. niemand hoort er meer iets over. En dan vindt vervolgens niemand het ook meer nodig om die zaak tot een rechtvaardig eind te brengen.

  Als men zelfs met een Ferrari een politie-agent op een brommer met ca 150 km/u in de bebouwde kom van BKK ongestraft naar de andere wereld mag rijden dan zijn een paar werknemers uit Myanmar voor een hoge politie-functionaris (alias “arts”!!) toch zeker een peuleschil? Of niet dan?

  Ik denk: noch de filmster, noch de Redbull-kleinzoon, noch de politie-arts komen ooit voor de rechter. Laat staan dat ze de juiste straf zullen krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website