Oud- en Nieuwjaarsviering in Thailand belangrijk voor het toerisme

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
14 december 2019

Naar verwachting zullen meer vakantiegangers naar Thailand reizen om daar oud- en nieuwjaar te vieren, maar er zal mogelijk minder besteed worden.

De regering heeft verschillende economische stimuleringspakketten samengesteld om de uitgaven aan het einde van het jaar te stimuleren onder binnenlandse toeristen. ” We verwachten ongeveer 5 tot 10 procent toename van het aantal toeristen dat Thailand bezoekt tijdens het hoogseizoen deze maand”, zei Yuthasak Supasorn, directeur van het toerismebureau in een interview. “Er wordt echter verwacht dat ze minder uitgeven.” Hij schrijft het verminderde uitgave patroon toe aan de sterke Baht.

De gouverneur hoopt dat toeristen meer geld uitgeven door de Nieuwjaarsfestiviteiten in het hele land. De evenementen zullen niet alleen worden gehouden op belangrijke toeristische bestemmingen zoals Bangkok, Chiang Mai en Phuket, maar vinden ook plaats in de provincies zoals Korat, Udon Thani en Chiang Rai. De regering probeert het toerisme naar minder populaire bestemmingen te stimuleren, zei hij.

Een probleem is wel dat het aantal gecharterde vluchten naar Suvarnabhumi in deze periode bijna gehalveerd wordt door onderhoudswerkzaamheden aan de East Runway van de luchthaven.

Bron: News Business

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Oud- en Nieuwjaarsviering in Thailand belangrijk voor het toerisme”

 1. Rob zegt op

  Geloof maar niet dat er meer toeristen naar Thailand komen.
  Het is hier nogsteeds erg stil en de prijs van de Thaise bath doet absoluut geen goed.
  Sommige prijzen zijn zelfs hoger dan in Spanje of Portugal .
  De een na de andere bar sluit zijn deuren.
  Maar we gaan het afwachten…
  Voorlopig blijf ik hier tot maart.
  Prettige feestdagen en een goed begin van 2020…

 2. Tony zegt op

  Thailand economie zit op zijn gat en door zijn dure munt zakt het nog verder en de bevolking krijgt het nog moeilijker
  De buurlanden profiteren nu en het tij kan keren als de Bath richting 40 gaat en boven
  Toerisme ligt letterlijk op zijn gat ……en het wordt nog erger.
  Struisvogelpolitiek
  Ik zou graag de regering van advies zijn om het tij te keren omdat het nog niet te laat is.
  Gr.
  TonyM

  • l.lagemaat zegt op

   Sihanoukville (Cambodja) prijst zich volledig uit de markt bij de toeristen met zijn vele Chinese bouwputten voor casino’s, de bevolking die weggesaneerd wordt en de hoge criminaliteit vanwege de ” geldstromen”.

 3. Van Aken René zegt op

  Wij komen reeds 13 jaar naar Thailand. Zoals vorige jaren verblijven wij 2 maand in Pattaya. Waar de regering zulke cijfers haalt is mij al jaren een raadsel. 7a8 jaar geleden was het hier over de koppen lopen, jaar na jaar een sterke achteruitgang. De gesloten bars en eetgelegenheden zijn niet te tellen en diegene die open zijn bijna geen volk. Bij wijze van spreken kan men hier naakt over straat lopen niemand heeft het gezien. En ja de bath staat geforceerd zeer hoog men schiet zich in de eigen voet. Voor de welstellende Thai geen probleem voor de gewone mens enorme achteruitgang. Eens zullen ze hier wel wakker worden zeker. Nochtans hou ik van dit land, natuur, cultuur en eten.

 4. Roger zegt op

  Bath richting 40…dat zou pas goed zijn voor onze euro. Bedoel je niet richting 30 en lager?

 5. JanW. zegt op

  De nieuwjaars avond wordt door veel restaurants aangegrepen om de prijzen voor deze gelegenheid maar eens flink te verhogen .
  Jammer , maar ook dat werkt niet mee om Thailand aantrekkelijk te houden.
  Jan W.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website