Onderzoek naar luchthaven in Satun

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
11 december 2018

Satun

De Thaise overheid is bezig te onderzoeken of uitbreiding van het aantal luchthavens een haalbare optie is om handel en toerisme te stimuleren. Een van de mogelijkheden wordt in het diepe zuiden van Thailand onderzocht en wel in Satun.

Voor het onderzoek van dit project is zes miljoen baht uitgetrokken en zal in september komend jaar afgerond worden. Vooral het toerisme vanuit Satun met het aangrenzende Maleisië en het handelsverkeer zou een belangrijke ontwikkeling voor dit gebied kunnen opleveren.

Satun kent meerdere populaire toeristen spots zoals het zeer fraaie Koh Lipe en Koh Tarutao. De redactie besteedde jongstleden een posting aan dit gebied:” De naam Tarutao betekent in het Thais ‘oud en primitief’. Hoewel dat laatste niet per se aan de orde is, tref je hier nog steeds een stukje authentiek Thailand. Het eiland ken je misschien van een eerdere uitzending van het televisieprogramma ‘Expeditie Robinson’,”aldus de redactie. Een deel van de provincie is in het vorig jaar door de UNESCO als eerste Global Geopark Thailand geoormerkt. Daar onder bevinden zich 550 miljoenen jaren oude geologische structuren, die zich over een oppervlakte van 2500 vierkante kilometer uitstrekken: oerwoud en kalksteengebergte.

De provincie Satun is daardoor een interessant gebied om te bezoeken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website