(Kong_Setthavaut / Shutterstock.com)

Bangkok heeft vele grote shopping malls in het centrum van de stad, die strak gebouwd in beton en modern ingericht het winkelend publiek bedienen. Ik las echter op verschillende websites over het eerste en nu dus oudste warenhuis van Bangkok: Nightingale-Olympic in Triphet Khwang Road.

Bombastisch

In die straat valt het warenhuis meteen op door een nogal bombastische facade, dat hoog boven de laagbouw er omheen uittorent. Het werd ruim 50 jaar geleden geopend als het eerste winkelcentrum van Bangkok en u moet zich daarbij voorstellen, dat de omgeving destijds veelal nog uit bamboehouten huizen bestond. Loop naar binnen wordt het duidelijk dat er weinig is veranderd sinds Nightingale’s grote opening in de vroege jaren zestig. De vervallen atrium ruimte is zwak verlicht, terwijl het weinige personeel moedeloos rondhangt en er schijnbaar al sinds de opening aanwezig is.

Levend museum

Nightingale-Olympic voelt bijna als een levend museum. Je krijgt het gevoel dat de artikelen, die getoond worden, ooit gloednieuw werden ingekocht, maar geleidelijk aan verouderden en uiteindelijk evolueerden naar de hedendaagse categorie “vintage-retro”. Dit betekent dat er eigenlijk een paar geweldige vondsten te koop zijn of u kunt zich er tenminste aan vergapen.

Afdelingen

De belangrijkste afdelingen lijken te zijn waar sportartikelen en muziekinstrumenten te koop zijn. Naast nogal bizarre massageapparaten vindt u er ook tenniskleding en –artikelen, roestige ijzeren fitness-apparaten, tafelvoetbaltafels en minigolfsticks, alles nog in de originele verpakking. Op de muziekafdeling een mooie collectie gitaren, drums, retro-accordeons en miniatuurpiano’s. Een andere afdeling is waar cosmetische artikelen worden aangeboden. Daar krijgt u advies van enkele schoonheidsspecialistes, die er ogenschijnlijk ook al sinds de opening werken.

(Suptar / Shutterstock.com)

Samenvatting

Als het eerste warenhuis van Bangkok, was dit echt het Siam Paragon of EmQuartier van zijn tijd. Het was een pionier in de opkomende retail scene van de hoofdstad, met meer dan 100 werknemers op meerdere verdiepingen. Naast het oudste winkelcentrum van Bangkok, wint Nightingales zeker de titel van het “vreemdste” warenhuis, want men kan het simpelweg niet begrijpen hoe het zo lang open is gebleven.

Bezoek

Laat u verrassen en verbaas u bij een bezoek aan Nightingale-Olympic op Triphet Kwang Road, vlakbij de hoek met Pahurat Road.Openingstijden: 09:00 – 18:00 uur (gesloten op zondag)

Bron: meerdere websites op internet – Foto midden: The Big Chilli

8 reacties op “Nightingale-Olympic: het eerste warenhuis van Bangkok”

 1. Victor van de lande zegt op

  leuk artikel. doet mij denken aan een warenhuis waar op het dak een dierentuin was.
  Echt geen idee waar dit in Bangkok was en mogelijk nog is. Iemand wel??

  • chris zegt op

   Ja hoor. Dat is warenhuis Pata, vlakbij Pinklao brug en ook niet zo ver van het Grand Palace en Khao San Road. Woon er vlakbij.

 2. Koen Olie zegt op

  Interessant, ik ga zeker een kijkje nemen.
  Herinner mij (die facade vergeet je niet snel!) dat ik een tijd geleden er langs gelopen ben, zelfs een foto van gemaakt, maar toen was het dicht.

  • Bang Saray NL zegt op

   beste Koen Olie,
   Ik wil beslist geen moraal prediker zijn maar als je naar een dierenpark wil waarom ga je dan niet naar een park die meer dier vriendelijk is? Hier zitten dieren jaren opgesloten in te kleine kooien waar slecht verzorgde dieren waar onder naar het schijnt apen met tranen in de ogen zit. Het schijnt van iemand te zijn die over zeer goede relatie beschikt, daarom zo met dieren om kan gaan.
   Maar een ieder kan gaan waar hij wil alleen of je aan zoiets je tijd wil verdoen ga je gang zou ik zeggen.

   • Koen Olie zegt op

    Zie dit pas nu, mijn reactie was (dacht ik vrij duidelijk) op het Nightingale-Olympic artikel en niet over die vreselijke dierentuin…
    Lezen is een kunst…

   • Antoni Uni zegt op

    Pata “zoo” is walgelijk! https://www.smugmug.com/app/library/galleries/LDH4WL

 3. Bang Saray NL zegt op

  Beste Victor,
  Het schijnt dat het in pata zoo Khwaeng bang Yi Khan, Khet Bang Phat, Krung Thep Maha Nakhon 10700.
  Volgens mijn vrouw is dat een trieste boel de dieren zitten in kleine kooien op gesloten.

 4. henry zegt op

  Aan de overkant van de straat bevind zich The Old Siam Plaza. Hier vind je nog de originele Thaise zoetwaren. Is echt het bezoeken waard.

  http://www.theoldsiam.co.th/index.php?lang_id=EN


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website