Op de Facebookpagina van de Belgische ambassade in Bangkok stond deze week een bericht met foto’s van een bezoek, dat ambassadeur Kridelka met enkele van zijn medewerkers bracht aan de Green Valley Campus van St. Andrews International School in Rayong.

Het doel van dat bezoek was voornamelijk om kennis te maken met docenten en studenten, die deelnemen aan het onder de naam “Dutch Stream” gegeven Nederlands onderwijs op die school.

Dutch Stream

Omdat ik wel wat meer over dat Dutch Stream wilde weten ging ik op zoek naar de website van Green Valley en vond daar meer bijzonderheden over lesprogramma’s en docenten. Dutch Stream is bedoeld voor studenten van wie de moedertaal Nederlands is en die onderwezen worden in de Nederlandse taal.

Dutch Stream, dat gesubsidieerd wordt door de Nederlandse overheid, wordt uitgevoerd door zeer ervaren leerkrachten uit Nederland en België. Momenteel nemen 22 studenten aan dit taalprogramma deel.

Deze taallessen zijn gestructureerd volgens maatstaven, die zijn vastgesteld door de Nederlandse overheid en inspecteur van het onderwijs. Dit zorgt ervoor dat studenten hun eigen taal op het juiste niveau kunnen lezen, schrijven en begrijpen. Naast de taallessen wordt ook aandacht besteed aan belangrijke culturele evenementen in Nederland zoals Koningsdag, Prinsjesdag en Sinterklaas.

Kijk voor uitgebreide informatie in het Nederlands over Dutch Stream op de link: www.standrewsgreenvalley.com/curriculum/dutch-stream

Video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website