Moordenaar van Jules Odekerken na 17 jaar opgepakt

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
26 maart 2020

Velen in Thailand zullen zich nog wel de wrede moord op Jules Odekerken herinneren, een ex-directeur van de Rabobank.

Hij werd verliefd op een knappe Thaise vrouw, die zich formeel liet scheiden van haar Thaise man Anupong Sutthani. Dit bleek echter een vooropgezet plan te zijn, die later tot een gruwelijke moord leidde vanwege zijn bezit. Het gehele verhaal staat uitgebreid te lezen in het onlangs verschenen boek “Verliefd = Verloren” van Colin de Jong waar ook meerdere verhalen te vinden zijn over Nederlanders in Thailand.

Anupong onderhield nog steeds een geheime relatie met zijn ex- vrouw en zo werd het plan geboren om haar huidige man uit de weg te ruimen. Samen met de broer van deze vrouw werd het plan uitgevoerd. In de vroege ochtend van 17 november 2003 werd Odekerken uit het centrum van Pattaya ontvoerd, gewurgd en zijn schedel ingeslagen. Korte tijd daarna werden zowel de vrouw als Anupong en haar broer opgepakt. Echter Anupong werd door zijn vele contacten en geld op borgtocht vrijgelaten, maar verscheen nooit meer op de rechtszittingen en verdween.

De Crime Suppression Division, die zich nog steeds met zaak bezighield, kon Anupong een aantal weken geleden in de stad Phrae in Noord Thailand arresteren en zal alsnog een levenslange gevangenisstraf tegemoet zien zoals de twee andere daders.

Bron: der Wochenblitz

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Moordenaar van Jules Odekerken na 17 jaar opgepakt”

 1. Rudolf P. zegt op

  Een pluim op de hoed van de Thaise politie en justitie!

 2. TAK zegt op

  Ik heb dat boek van Colin de Jong gezocht bij Bol.com maar kon het niet vinden.

 3. Pieter zegt op

  Ik weet het ook niet..
  Maar kom dit tegen, in maart zou een online versie van het boek verschijnen.
  https://www.facebook.com/restaurantonsmoeder/photos/a.1176558325776795/2432641833501765/?type=1&theater


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website