Moord op Porlajee Rakchongcharoen in onderzoek

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
1 oktober 2019

Enige tijd geleden was op het Thailand Blog een posting te lezen over vermoorde of verdwenen ‘dissidenten’. Kennelijk ligt dit bij Karen leider ‘Billy’ anders.

Het onderzoek naar de moord op Porlajee “Billy” Rakchongcharoen, leider van de Karen mensen in Pong Luek-bang Kloi dorp, is meer dan 70 procent gevorderd, zegt de politie. Autoriteiten onderzoeken de verbrande botresten, die gevonden waren in een olievat onder de hangbrug in het Kaeng Krachan National Park. Het zal naar verwachting zeker twee weken duren voordat de resultaten van wetenschappelijke tests bekend zijn.

Politie luitenant-kolonel Kornrawach Panpraphakorn, adjunct-directeur-generaal van het departement van speciaal onderzoek (DSI) zegt dat zijn departement het onderzoek op 3 december hoopt af te ronden, maar het zal voorzichtig en grondig moeten gebeuren.

Op dit moment zijn personen op zoek naar de verloren bezittingen van Porlajee, waaronder een motorfiets, een camera en een rugzak, terwijl ze ook getuigenverhoren en informatie verzamelen in de onderzochte gebieden.

Twintig botfragmenten werden op de plek van de misdaad aangetroffen, maar slechts acht daarvan zijn onderzocht. Het proces duurt langer dan weefselonderzoek.

Ook de rol van de parkwachters zullen nader bekeken worden door de nationale Commissie van corruptiebestrijding (NACC)

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website