Recentelijk verscheen er een posting op Thailandblog over ouderloze kinderen (21 procent) in Thailand, die verzorgd worden door hun grootouders. Hoewel de meeste grootouders het beste voor deze kinderen over hebben, sluit hun traditionele kennis, ooit een bron van respect, niet meer aan bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen met alle gevolgen van dien.

Een ander probleem wat zich nog steeds voordoet, is dat keurig geklede mensen de dorpen, met name in het noorden en noord-oosten van Thailand bezoeken en deze mensenhandelaren het vertrouwen van de bewoners daar proberen te winnen. Dat gebeurt door kleine geschenken te geven en aantrekkelijke verhalen te houden over werkgelegenheid elders. De minderjarige kinderen kunnen daar een baan krijgen. Bijvoorbeeld in de restaurants in Bangkok, maar ook in omringende landen. Er wordt een relatief hoog geldbedrag aangeboden en de kinderen zullen elke maand van het verdiende geld een bedrag aan de ouders overmaken. De ouders, vaak met schulden, stemmen toe en de jongen of het meisje gaat mee. De ouders krijgen later een mooie foto over het restaurant toegestuurd met de mededeling dat het kind daar werkt. Daarna blijft het stil, zelfs geen telefonisch contact.

De meeste kinderen komen in bordelen en karaoke-bars terecht en worden daar tot prostitutie gedwongen. Een ander deel wordt te werk gesteld als slaaf in bijvoorbeeld de visserij industrie. Ze krijgen te maken met geweld en opsluiting. Zij worden opgesloten, krijgen weinig te eten en geen geld. De “uitgaven” moeten eerst terugbetaald worden, zoals het geld wat de ouders gekregen hadden. Het lukt ze soms om te ontkomen of om hulp te vragen. Ook wordt de Child Protection Foundation of de Alliance Anti-Trafic ingeseind over sommige bordelen of bars, waardoor de politie kan ingrijpen. Deze beschadigde kinderen zullen echter verder geholpen moeten worden om hun leven weer op orde te krijgen.

Halverwege de Nakluaroad in Pattaya is een instituut waar met name voor meisjes een mogelijkheid is om een opleiding, zoals een computercursus te volgen. Een gedeelte daarvan wordt door particulieren gesubsidieerd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Minderjarigen kinderen in de handen van mensenhandelaren”

 1. Joost zegt op

  Dit is inderdaad een zeer ernstig probleem. Die handelaren zijn gewetenloze criminelen die door de overheid keihard aangepakt zouden moeten worden. De kinderen worden in veel gevallen ook met drugs gedwongen hun diensten te verrichten. De argeloze ouders hebben geen idee waar hun kinderen in terecht komen als zij hun kinderen aan die criminelen meegeven.

 2. Leo Th. zegt op

  Dat deze schoften anno 2015 nog steeds hun weerzinwekkende praktijken kunnen uitoefenen is onbegrijpelijk. Je zou toch verwachten dat ook in gemeenschappen op het arme platteland thans voldoende kennis zou moeten zijn over de handelwijze van deze misdadigers. Een aantal kinderen zullen ook zelf van huis zijn weggelopen en daaropvolgend in de klauwen van deze brute mensenhandelaren terecht zijn gekomen. Misselijkmakend en dat geldt ook voor de niets ontziende illegale dierenhandel.

  • koos zegt op

   Zolang de politie en de militaire de gangs helpen zal er niets veranderen.
   Of beter gezegd hun zijn de hersenen van de organisatie en worden nooit gepakt.
   geldt voor alle criminaliteit in thailand. T.I.T

 3. ruud zegt op

  Is er ook een bron voor dit artikel beschikbaar?
  Het is bekend dat dit in het verleden gebeurde, maar de mobiele telefoon en internet is tegenwoordig (bijna) overal beschikbaar en zeker de jeugd is niet erg naief meer.
  Ik kan me niet goed voorstellen, dat tegenwoordig het risico nog opweegt tegen de baten.
  In dit dorp hier in Isaan zouden ze in ieder geval weinig succes hebben.

  Een jaar of tien geleden was er nog een keer een gerucht, dat er kinderen werden geroofd.
  Of dat waar was of niet meer dan een gerucht, weet ik niet zeker.
  Kinderen lopen (liepen?) ook wel eens gewoon weg richting grote stad.

  Dat neemt op zich niet weg, dat de overheid er via de dorpshoofden nog wel eens de aandacht er op zou kunnen vestigen.
  Er is een heel fijnmazig netwerk, dat loopt van de regering in Bangkok tot de laatste burger in het land, waarvan het dorpshoofd de laatste schakel is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website