Minder afgesloten wegen in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
17 januari 2020

Voor iedereen die Bangkok willen bezoeken, is het aan te raden de auto aan de buitenzijde van Bangkok te parkeren, bijvoorbeeld bij het vliegveld en dan met de MRT verder te reizen.

Of je moet goed de weg en “sluipwegen” kennen om verder te komen. Anders wordt het als de koninklijke familie zich in het verkeer begeeft. Alle wegen werden tot voor kort afgesloten voor het overige verkeer om zo het koninklijke gezelschap een vlotte doorgang te verlenen.

Ook in andere plaatsen zoals in Pattaya komt het voor dat het verkeer niet verder kan omdat hooggeplaatste personen ongehinderd moeten kunnen passeren. Dit tot groot ongenoegen van alle wachtenden.

Veel mensen in met name Bangkok leidde dit al langere tijd tot een publieke verontwaardiging. Veel mensen hadden de afgelopen maanden al op de verschillende sociale media hun grote ongenoegen geuit. Bijzonder omdat kritiek op het koningshuis zwaar bestraft wordt met een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar. Aan de koning is dit niet ongemerkt voorbij gegaan en de straten zullen niet langer volledig worden afgesloten aldus een regeringsverklaring. Verder stond te lezen dat de koning bezorgd was over de negatieve impact op de samenleving door zijn veroorzaakte verkeersopstoppingen.

De nieuwe verkeersmaatregel betekent nu dat alleen kruisingen en wegdelen voor korte tijd afgesloten worden als de koning daadwerkelijk onder escorte passeert.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website