Luchthaven U-tapao airport in ontwikkeling

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
5 december 2018
pracha hariraksapita / Shutterstock.com

De marine is afgelopen week begonnen de aanbesteding voor de uitbreiding van U-tapao airport en Eastern Aviation City ontwikkelingsprojecten. 

Het U-tapao-luchthavenproject omvat het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de start- en landingsbaan van de luchthaven, taxibaan, relevante systemen, een tweede luchtverkeersleidingstoren, een operatiecentrum, een ondersteuningscentrum, een luchtverkeersleidingssysteem en aanvullende projecten ter ondersteuning de belangrijkste activiteiten van de luchthaven, zoals het Terminal 3-project, een grondtransportcentrum en een vrachtcomplex.

Een gigantische opdracht, omdat de luchthaven operationeel moet blijven. De diverse belangen moeten naadloos op elkaar afgestemd worden, zodat de logistiek niet vastloopt. Komende en vertrekkende reizigers moeten niet gehinderd worden door alle bouwactiviteiten of door vertragingen van vluchten.

Hoewel een tijdspad uitgestippeld dient te worden, zal zeker de aanleg van de hoge snelheidslijn een rol spelen. De eerste spade daarvoor moet nog de grond in. Het een en ander zal elkaar zeker beïnvloeden.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Luchthaven U-tapao airport in ontwikkeling”

 1. douwe zegt op

  Lodewijk,

  Altijd fijn je herkenbare up to dates te lezen.

  • l.lagemaat zegt op

   Bedankt Douwe,

   Groet,
   Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website