Patchareeloveson / Shutterstock.com

Recent nieuws over dikke mist die vrijdag boven de stad Pattaya werd gezien, had bij de mensen nervositeit veroorzaakt over PM2.5 luchtvervuiling.

Het Center for Air Pollution Mitigation haastte zich zaterdag te melden, dat de dikke mist, die de oostkust van Thailand voorkomt, een natuurverschijnsel is en niets met een PM2.5 luchtvervuiling te maken heeft.

Het centrum legde uit, dat de botsing van warme en koude luchtmassa’s, in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, de mist in de gebieden had veroorzaakt. “Deze mist zal verdwijnen als de temperatuur stijgt en kan weer optreden”, aldus het centrum.

Het centrum voegde eraan toe, dat een draagbare luchtkwaliteitsmeter overdreven resultaten kan laten zien, aangezien het waterdamp kan aflezen als stofdeeltjes.

“Mensen kunnen de Facebook-pagina van het centrum bezoeken voor weersinformatie, PM2.5 luchtvervuilingsvoorspelling en kennis over luchtverontreiniging, terwijl ze luchtverontreinigingsgevallen kunnen melden via hotline 1650 van de Pollution Control Department”.

Bron: www.nationthailand.com/news/30398357

Rating: 4.33/5. From 6 votes.
Please wait...

1 reactie op “Loos alarm over dichte mist aan de oostkust van Thailand”

  1. Jacques zegt op

    Gelukkig maar ik begon mij al zorgen te maken, met die heel hoge waarden op mijn app, maar we kunnen weer rustig slapen en sporten nu we deze verklaring kennen. Mij ontbreekt de kennis maar het bevreemdt mij wel. Feit blijft dat er bij de regelmaat hoge waardes worden gemeten, ook onder andere omstandigheden. Overal is wel een verklaring voor, maar mijn jalousie op de waarden gemeten in Nederland of in Zuid Thailand op mijn app, versus die in vele andere delen van Thailand doen mij toch anders vermoeden. In verband met mijn hardloopactiviteiten registreer ik de vervuilingswaarde regelmatig en daaruit leidt ik af dat in februari van dit jaar ook hoge vervuilingswaarden van o.a., 153 en 156 aan de orde waren in Pattaya . Vanaf april werd het aanzienlijk beter en was het groen vele malen in zicht tot aan oktober weer boven de 50 en nu dus dit weer. Maar hoe je het ook went of keert dit vraagstuk blijft aandacht behoeven en dient hoog op de lijst te staan van een ieder die gezondheid hoog in het vaandel heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website