Ralyn Satidtanasarn met de roepnaam Lilly, twaalf jaar oud, voert al sinds haar achtste jaar oorlog tegen plastic afval.

Zij kwam tot die daden na een vakantie in Zuid Thailand waar ze zag hoe de stranden vervuild waren. Zij demonstreert voor regeringsgebouwen en overtuigde de supermarktketen Central ervan te stoppen met het uitgeven van plastic tasjes vanaf begin volgend jaar.

Ze slaat vaak klassen over om met andere kinderen afval op te ruimen op land en in kanalen, georganiseerd door de plaatselijk organisatie van Trash Hero, die ook zeer actief is in Thailand en in de wijdere wereld. Zij denkt dat vooral de grote petrochemische bedrijven verantwoordelijk zijn voor het plastic afvalprobleem.

Ze hoopt met haar actie de regering te bewegen meer maatregelen te nemen.

Het doet me denken aan de Orde van het Theelepeltje waarvan ik een Ridder ben. Een druppel op een gloeiende plaat doet niet zoveel maar als iedereen een theelepeltje bijdraagt verandert er misschien iets ten goede. Onderschat niet de acties van individuen! Ik was erg getroffen door de vele activiteiten in Thailand.

Lees hier het volledige verhaal: https://bit.ly/2lXfvxy

https://trashhero.org/

https://www.facebook.com/trashherothailand/

Korte video (2 min.) met bewegende beelden

Langere video (7 min.) met meer uitleg

2 reacties op “Lilly, Thailand’s Greta Thunberg en de strijd tegen plastic vervuiling”

 1. Bo zegt op

  De dag dat je bij 7/11 niet meer 12 tasjes krijgt (één voor elk artikel; de rietjes krijgen soms zelfs een apart tasje) is er licht aan het einde van de tunnel. Zelf stoffen tassen meenemen en duidelijk ‘mai ao thung’ zeggen, is het enige dat je zelf kunt doen. Goed initiatief van dit meisje; een goed voorbeeld voor anderen.

  • Rob V. zegt op

   Mijn ervaring begin dit jaar in BKK was dat -als je slechts enkele items hebt- men dit vaak al vraagt. En of ze het nu of niet vroegen, mijn reactie was: ‘ไม่เอา(ถุง)’ , mâi ao( thǒeng)’. Dalende toon, midden toon (stijgende toon).

   Deze Thaise les sluit daar mooi op aan:
   http://learnthaiwithmod.com/2019/01/video-say-no-to-plastic/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website