Kwallenplaag in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
2 augustus 2018

Vissers bij de Bali Hai pier vertelden vorige week al aan Pattaya Mail, dat er weer overlast van kwallen te verwachten zou zijn. De oorzaak hiervan is een natuurlijk verschijnsel die samenvalt met het regenseizoen, relatief warm water en een onstuimige zee.

De grote hoeveelheid kwallen maken het werk onmogelijk voor vissers die aan de kustlijn proberen om vissen of schaaldieren te vangen. De kwallenplaag duurt meestal een aantal dagen en zwemmers worden aangeraden niet het water in te gaan. De toeristen zullen dus extra alert moeten zijn bij een bezoek aan de kust.

Gelukkig komt hier de dodelijke staartkwal met de naam “Portugees oorlogsschip” niet voor, maar in de omgeving van Phuket, Songkhla wel. In het algemeen leven deze dieren op grotere diepte (40 meter) hoewel dat vorig jaar niet steeds het geval was.

3 reacties op “Kwallenplaag in Pattaya”

 1. Henk Hauer zegt op

  ben er op Dongtang beach geen een tegen gekomen. Ik zwem normaal iedere dag

 2. ruud zegt op

  Kwallen zijn voedsel voor grote vissen.
  Ik neem aan, dat daar het probleem ligt.
  Die grote vissen zijn uitgestorven en de kwallen hebben nu vrij spel, waardoor kleine visjes niet meer de kans krijgen om groot te worden.

 3. Sonny zegt op

  Hier in Nederland ook een kwallenplaag, maar volgens de biologen heeft het hier met de wind (oosten-/aflandse wind) en als gevolg van overbevissing te maken…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website