Kunstmatig regen opwekken tegen toekomstige droogte

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
18 maart 2018

Na de overvloedige regenval van de laatste tijd zou men verwachten dat er voorlopig geen schaarste aan water zou komen. Inderdaad Bangkok heeft veel wateroverlast te verwerken gekregen, maar op andere plaatsen kon het water wel verwerkt worden omdat het de compacte bebouwing mist van een grote stad.

Een tweede reden om regen op te wekken, ligt gelegen in het feit dat men de smog belasting en rook wil verminderen. Begin maart is men begonnen met vluchten uit te voeren waar regelmatig door vliegtuigen wolken bezaaid worden met zilverjodide en vloeibaar propaan. Men wil vooral in het noorden reservoirs naar een aanvaardbaar peil vullen.

Deze techniek wordt elders al jarenlang toegepast. Het blijkt dat gemiddeld 5 procent meer neerslag te meten valt in vergelijkbare situaties. Wetenschappers van Monash University in Melbourne brachten tussen 1960 en 2005 de neerslag in kaart in een groot hydro-elektrisch afwateringsreservoir in Tasmanië.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kunstmatig regen opwekken tegen toekomstige droogte”

  1. Lybaert Daniel zegt op

    Hmm Ze hebben weer een andere uitvlucht gevonden voor hun Chemtrails !
    Wie gaat al die kerosiene weer betalen om die paar streepjes chemische rommel in de lucht te blazen ?
    Ik ben eens meegevlogen met een kleine jet en die had 20.000 kg kerosiene aan boord !!
    Kosten/baten programmas kennen ze duidelijk niet !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website