Krokodillen tijdens de regentijd in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
12 september 2019

Terwijl overvloedige regenval zorgt voor overstromingen in veel delen van Thailand, is het zaak voor vele gedupeerden om allerlei maatregelen te nemen ten einde de wateroverlast te beperken. Een bijzonder probleem bijvoorbeeld dat kan ontstaan in een overstroomd gebied is, dat men zo maar met een krokodil kan worden geconfronteerd die ontsnapt is uit een naburige krokodillenfokkerij.

Inspectie van krokodillenfokkerijen

Het ministerie van Visserij in Thailand heeft daarom zijn provinciale bijkantoren in 14 door overstromingen getroffen provincies opgedragen toezicht te houden op krokodillenfokkerijen. En zo nodig de exploitanten opdracht te geven maatregelen te nemen, zodat de reptielen niet kunnen ontsnappen als de boerderijen in overstroomd gebied komen te liggen. Geadviseerd wordt om onder andere roosters te installeren of de aarden wallen rondom de kweekvijvers te verhogen.

Advies van ministerie

In The Nation staat, dat de adjunct-directeur-generaal van het ministerie, Wicharn Ingsrisawang, heeft gezegd dat alle krokodillenfokkerijen inmiddels een waarschuwingsbrief hebben gekregen. In de provincie Kalasin heeft al een algehele inspectie van 22 krokodillenfokkerijen plaatsgevonden, waarbij vastgesteld is dat de instructies van het ministerie strikt worden nageleefd. Hier en ook in andere provincies is nog geen melding geweest van krokodillen die uit hun vijvers zijn ontsnapt.

Meldingen

Wicharn drong er bij iedereen, die een ​​krokodil in water buiten een fokkerij spot, op aan om het ministerie van Visserij te waarschuwen op (02) 562 0600.

Bron: The Nation

1 reactie op “Krokodillen tijdens de regentijd in Thailand”

  1. Jacques zegt op

    Tegen natuurgeweld is maar weinig opgewassen en komt vaak plotseling. Je zult zo’n beest maar in je achtertuin treffen. Of die maatregelen wel zijn getroffen door een iedere fokker, waag ik te betwijfelen. Zijn allemaal meerkosten, waar men niet zo op zit te wachten en doordenken is niet het sterkste punt van velen in dit land. Mosterd naar de maaltijd is eerder het motto. Dit soort problematiek speelt ook in Vietnam in de riviermonding bij Saigon, nabij de zee, dat elk jaar weer onder water loopt. Enfin we lezen of zien het wel op het nieuws en gaan weer door met de orde van de dag en dit kan er ook nog wel bij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website