Tammy Duckworth (52) (Gregory Reed / Shutterstock.com)

“Fox News maakt vrouwelijke senator die beide benen verloor in Irak uit voor ‘lafaard’

Tammy Duckworth (52), die kans maakt om Joe Bidens vicepresidentskandidaat te worden, geldt als een held in Amerika. De vrouw die beide benen verloor tijdens haar gevaarlijke missie in Irak, schopte het daarna tot senator. En toch maakt Fox News haar deze dagen uit voor een ‘lafaard’ die niet van Amerika houdt.

Ze kreeg een van Amerika’s hoogste militaire onderscheidingen nadat haar Blackhawk-helikopter in 2004 uit de lucht was geschoten door Iraakse rebellen. Haar beide benen werden toen geamputeerd. De vrouw met Thaise roots pikte het na Tuckers uitzending niet dat zo aan haar vaderlandsliefde werd getwijfeld. Nota bene ook nog door iemand die nog nooit in de krijgsmacht had gediend.”

Hierboven enkele citaten uit een artikel van De Volkskrant. Nu volg ik de Amerikaanse politiek op weg naar de nieuwe presidentsverkiezing niet of nauwelijks, maar omdat het over een vrouwelijke senator ging, die beide benen had verloren, las ik het artikel volledig uit. Die ontstane discussie kon mij niet echt boeien, want mijn ogen bleven gefixeerd op het feit, dat Tammy een vrouw is met Thaise roots.

Op Wikipedia vond ik een zeer uitvoerige en indrukwekkende beschrijving van de levensloop van Tammy Duckworth. Tammy is geboren in Bangkok en dochter van een Thai/Chinese moeder uit Chiang Mai en Amerikaanse vader. Haar jeugdjaren heeft zij doorgebracht in Bangkok, Singapore en Jakarta. Door het werk van haar vader bij de United Nations en andere vluchtelingenorganisaties heeft zij nogal wat rondgereisd in Z.O. Azië. Naast het Engels spreekt zij vloeiend Thai en Indonesisch. Meer over haar kunt u lezen op Wikipedia.

De titel van dit artikel is natuurlijk nog erg voorbarig, maar ik zou het wel leuk vinden als zij inderdaad de kandidaat wordt voor het vice-presidentschap. Moet toch wel een voordeeltje in zitten voor de verhoudingen met Thailand, nietwaar?

Ik ga vanaf nu de Amerikaanse politiek wat beter volgen en dan natuurlijk in het bijzonder de ontwikkelingen van Tammy Duckworth in de verkiezingsstrijd.

5 reacties op “Kiest USA voor een Thaise vice-president?”

 1. jan Willem zegt op

  Goedemorgen iedereen,

  Ik heb gegoogled.
  Volgens mij gaat het volkskrant verhaal over onderstaande.

  https://www.youtube.com/watch?v=KmflC8Yc1ls

  Jan Willem

 2. Karel van der Bijl zegt op

  Ze wil pas met Tucker in gesprek, nadat hij zijn excuses heeft aangeboden … redelijk laf zou ik zeggen …
  Hier de link naar de reactie van Tucker Carlson >> https://youtu.be/KmflC8Yc1ls

 3. FrankyR zegt op

  Het hoeveelheid ‘verbale gif’ wat Fox News uitkraamt!

  Vrij hypocriet ook, door eerst op te roepen om de militairen te respecteren. Om daarna geëerde veteranen als Vindman en Duckworth aan te vallen.

  Helemaal als het door deze Trustfund-baby Tucker, die niets heeft gepresteerd in zijn leventje, gebeurd.

  Biden heeft het er maar druk mee met zijn mogelijke VP; Warren, Harris, Duckworth of (outsider) Stacey Abrams.

  Ben via familiebanden redelijk op de hoogte van zaken in de USA.

 4. janbeute zegt op

  Een prachtige en moedige dame met een geweldige staat van dienst.

  Jan Beute.

 5. Mike zegt op

  Even om wat tegengewicht te bieden aan alle trump haters hier : Ten eerste maakt het geen bal uit wat we hier schrijven over een mogelijke vice president van de USA. Niemand daar die dit leest of er ook maar wat om geeft wat onze mening is.

  Dat gezegd hebbende : Sleepy Joe is een 77 jarige Alzheimer patiënt met een achterban die volstaat van haat en racisme naar hun eigen groep, als dat nog niet genoeg was hebben ze ook nog eens last van een marxistische inslag met hun identiteits- politiek en equality of outcome nonsense.

  Deze mevrouw maakt ongeveer 0% kans op een politieke loopbaan. Ja Trump is niet geweldig maar het alternatief deze keer, voor de stemmers in de USA dan, is zo absurd dat Trump slapende een 2e termijn binnen gaat halen.

  Disclaimer : Wordt niet boos want je mening over Trump doet er totaal niet toe, net als die van mij overigens, maar het is leuk om erover te bomen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website