Kerststerren parade in Tha Rae

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Thailand tips
13 december 2020

(aimpol buranet / Shutterstock.com)

Op ongeveer 30 minuten rijden van de provinciehoofdstad Sakhon Nakhon ligt het dorp Tha Rae en ligt ten noorden van het Nong Han meer. Het dorp wordt al sinds 136 jaar bewoond door een Thais-Vietnamese bevolking en tevens de grootste katholieke gemeenschap van Thailand. De mooie St.-Michael-kathedraal evenals oude gebouwen en huizen in Frans-Vietnamese stijl zijn de moeite van het bezichtigen waard.

Ook in Tha Rae is het veel stiller geworden door de Covid-19 uitbraak in. Jaarlijks vind hier op 23 en 24 december een kerststerren parade plaats, die duizenden bezoekers trekt. De bewoners van Tha Rae hopen dat dit jaar de binnenlandse toeristen op dit traditionele kerstfeest af zullen komen en eraan zullen deelnemen.

Naast deze sfeervolle parade zullen de inwoners, zoals elk jaar hun huizen met stervormige lampions versieren. Veel dorpsbewoners zullen daaraan ook deelnemen aldus Adul Trakulma, gemeenteraadslid met toeristenbeleid in zijn portefeuille. Bovendien zal een kerstspel opgevoerd worden.

De kathedraal werd in 1884 door en groep Vietnamezen gebouwd. Deze werd later uitgebreid en vergroot tot een bezoekersaantal van 1000 mensen. In Tha Rae zijn nog 4 kleinere kerken te vinden, die bezichtigd kunnen worden.

Tha Rae is een goed voorbeeld hoe verschillende etniciteiten en godsdiensten samen kunnen leven van het toerisme door hun OTOP-producten. (One Tambon One Produkt). Een andere trekpleister is het nabijgelegen Nong-Han meer met gezellige restaurants en botenverhuur.

Bron: der Farang


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website