Jomtien Hospital geopend

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Pattaya, Steden
Tags: , ,
5 juni 2020

Jomtien hospital

Al geruime tijd bestond aan de Sukhumvit Road aan de overzijde ter hoogte van de Pattaya Thai de Pattaya kliniek. Een kliniek waar voor fysieke klachten langs gegaan kon worden en in een aantal gevallen hulp geboden werd. Deze is nu gesloten, daar achter is nu het nieuwe Jomtien Hospital gekomen.

Naast het Chic Republic meubel en accessoires warenhuis waren al geruime tijd bouwactiviteiten gaande. Vorige maand werd op 19 mei het nieuwe Jomtien Hospital geopend als dependance van het bekende Bangkok Hospital Pattaya elders aan de Sukhumvit Road. De opening werd verricht door burgemeester Itthiphol Kunplome. In deze nieuwe kliniek worden elementaire medische diensten aangeboden in een moderne ambiance met 200 bedden.

BHP-directeur Dr Pichit Kangwolkij zei dat de kliniek tal van diensten biedt, met inbegrip van controles voor diabetici, bloeddruk, gezichtsvermogen en zwangerschapstest, evenals lab tests en x-stralen. Het zal ook een basis zijn voor lokale gezondheids-promotie programma’s, zoals iRescue.

Niet onbelangrijk te melden dat de diensten 20-30 procent goedkoper zullen zijn dan in het andere Sukhumvit Road ziekenhuis en, in de nabije toekomst, zijn er plannen om de kliniek uit te breiden met en verdere dienstverlening. Noodsituaties kunnen op hetzelfde niveau behandeld worden zoals voorheen in het Bangkok Hospital Pattaya en dat, 24 uur per dag. Specialisten op alle gebieden, moderne medische technologieën ondersteunen de behandelingen, die door de verzekeringen gedekt worden. Dit nieuwe Jomtien Hospital ziekenhuis is een aanwinst voor Jomtien, Pattaya Oost en elders.

Wil men informatie ontvangen van een Nederlands/Belgisch sprekende medewerker dan is Danny Quaeyhaegens in het Bangkok Hospital Pattaya aanwezig. Frank is met pensioen gegaan, maar Marion is zijn opvolger geworden. Men kan hier ook informeren naar het nieuwe formulier voor een laatste wilsbeschikking. Deze moet door twee getuigen mede ondertekend worden. De “Last Will” is zowel in het Engels als in het Thais te verkrijgen (Living Will). Alle voorgaande formulieren, die nog ingevuld zouden kunnen worden, komen hiermee te vervallen.

Het nieuwe ziekenhuis voorziet hier nog niet in.

6 reacties op “Jomtien Hospital geopend”

 1. Bob jomtien zegt op

  Voor jomtieners helaas aan de verkeerde kant van de Sukhumvit geven met u turn aan pattaya Thai en weer terug richting na-jomtien, helaas een niet van gevaar gespeende manoeuvre. Zeker met de motorbike.

  • henny zegt op

   Als je met de motorbike gaat vanuit Na-jomtien volg je toch gewoon de Lieb Tang Rodfai Road. Geen U turns en pak na Eastern Grand Palace Hotel de afslag naar Chique Republic.

   • Bob, jomtien zegt op

    Vanuit na jomtien inderdaad maar van jomtien via treppessit of chayapruk of wat boon niet.

  • l.lagemaat zegt op

   Er zijn verkeerslichten.

 2. Jacques zegt op

  Ik ben daar van de week met mijn vrouw geweest. Vers van de pers en kaal en basic op de begane grond. Voor de darkside een aanwinst, want ligt erg gunstig. Mijn vrouw heeft zich laten checken op bloed, ontlasting, urine en hart. Voor 2000 baht dus de meest belangrijke onderzoeken laten doen. Kost in Bangkok hospital zeker het drievoudige, dus er is niets aan gelogen. Binnen twee uur alle uitslagen en het nagesprek met een arts, die voor het eerst ook mij aansprak in goed Engels, hoe het met mijn vrouw gesteld was. Meestal ziet men mij niet zitten en is mij iets mededelen niet aan de orde. Hier ben ik zeker over te spreken.

 3. Bob, jomtien zegt op

  Er zijn lichten inderdaad Lodewijk maar niet voor rechts af.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website