Jacht op illegale werknemers in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
8 september 2017

Al geruime tijd is er een jacht geopend op illegale werknemers in Thailand. Er werden vooral veel Cambodjanen opgespoord en het land uitgezet. Op geen enkele wijze werd op een fatsoenlijke wijze een oplossing gezocht of een werkvergunning verstrekt.

Nu klagen veel sectoren dat er een tekort aan arbeidskrachten is. Bouwprojecten in Bangkok lopen vertraging op, de visverwerkende industrie in het zuiden zoekt mensen en ook in de landbouw valt nog het nodige te doen. De bouw van de Red Line in Bangkok loopt vertraging op doordat veel mensen naar Birma (Myanmar) teruggestuurd werden.

Sinds 23 juni is een nieuwe wet ingegaan, die zowel werkgevers als werknemers zonder registratie en werkvergunning streng zouden straffen. Birma probeert intussen de teruggekeerde arbeiders via projecten werk te verschaffen.

Het positieve aan deze gebeurtenis is, dat hopelijk de uitbuiting en slavernij van buitenlanders in Thailand tenminste vermindert en dat niet bouwondernemers e.d.over de ruggen van deze mensen rijk worden. Misschien dat zelfs de werkeloosheid onder de Thais vermindert, omdat er nu werk vrij komt wat zij kunnen verrichten.

Volgens de Thaise wet zou eerst het werk aan Thaise mensen aangeboden moeten worden. Waarvan akte!

Foto boven: Huisvesting van Birmezen in Thailand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Jacht op illegale werknemers in Thailand”

 1. Tino Kuis zegt op

  Zie hier een achtergrondsverhaal.

  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/de-onzichtbare-birmese-werkmigranten-thailand/

 2. Slagerij van Kampen zegt op

  Me dunkt dat veel Thaise mensen helemaal geen zin hebben in het soort werk dat door mensen uit de buurlanden wordt gedaan. Welke Thai gaat bv met schep en houweel een put graven in de brandende zon? En wat betreft vakmensen: eerder deze week lazen we hier een bijdrage waarin werd vermeld dat er onder de Thais weinig interesse is voor dat soort opleidingen. Slecht betaald natuurlijk. Aan de toeristen valt heel wat meer te verdienen.

  • Geert zegt op

   Als de arbeidsomstandigheden, de lonen en de houding van de werkgevers (slavendrijvers) nu eens zouden veranderen,dan komt die interesse vanzelf weer terug.

 3. Adje zegt op

  Gebeurt hetzelfde niet in Amerika waar de Mexicanen wegmoeten?. De Thaise regering krijgt hier een flinke kluif aan. Ik denk dat er al 1 miljoen Birmanezen illegaal in Thailand werken.

 4. harry zegt op

  “Het positieve aan deze gebeurtenis is, dat hopelijk de uitbuiting en slavernij van buitenlanders in Thailand “.
  Hier word wel even aan het feit voorbij gegaan dat ook veel Thai voor een schamel hongerloontje moeten werken.Voor velen is een kop koffie bij Starbucks, eten in Pizzahut , KFC -maakt even niet uit of je het wel of niet lekker vind-vrijwel onmogelijk.Aangezien men dan een heel dagloon kwijt is.Zelfs voor veel hoger opgeleide Thai is het loon zeer magertjes.Verder ben ik het geheel met Slagerij van Kampen eens, maar dat geld voor bijna al zijn reacties op dit blog.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website