Diegene die plannen om Thailand links te laten liggen en naar Cambodja willen gaan ter vervanging, kunnen hier maar beter rekening mee houden, want: 3.000 dollar storten bij binnenkomst en alle COVID-19 test- en verblijfskosten worden aangerekend aan buitenlanders die Cambodja binnenkomen.

 • Elke buitenlander die vanaf 11 juni Cambodja binnenkomt zal eerst 3.000 USD moeten betalen. Kan cash of met kredietkaart. Dit om de hoge COVID-19-gerelateerde kosten van o.a. testen en verblijf te betalen.
 • Volgens de huidige regelgeving moeten zowel inwoners als buitenlanders die Cambodja binnenkomen worden overgebracht naar een wachtcentrum en er een COVID-19-test ondergaan. Men moet vervolgens in het centrum blijven tot het resultaat bekend is. Dat duurt meestal ongeveer 24 uur.
 • Buitenlanders zullen echter vanaf nu zelf voor alle kosten moeten opdraaien. Dat wil zeggen 5 USD voor het vervoer tussen de grens en het wachtcentrum, 100USD voor de coronavirus-test, 30USD voor een dag in een wachtcentrum en 30USD voor drie maaltijden.
 • Om ervoor te zorgen dat alle buitenlanders de kosten wel betalen wordt bij binnenkomst 3.000 USD van de buitenlanders geëist. Na aftrek van alle kosten wordt het resterende bedrag teruggegeven.
 • Als iemand positief test op COVID-19 zullen alle passagiers op die vlucht een 14-daagse quarantaine moeten ondergaan. Buitenlanders zullen daarvoor 84 USD per dag moeten betalen.
 • Ieder die positief test op COVID-19 zal 100 USD moeten betalen per test (max 4) en 225 USD per dag aangerekend worden voor de ziekenhuiskamer, behandeling en sanitaire voorzieningen. Een vergoeding van 1.500 USD zal in rekening zal worden gebracht in geval van overlijden.

Men benadrukte de noodzaak om goed voorbereid te zijn en genoeg geld bij te hebben al u van plan bent om naar Cambodja te reizen.

In maart zei premier Hun Sen dat alle patiënten, ongeacht hun nationaliteit, die positief testen op het nieuwe coronavirus in Cambodja, recht hebben op gratis medische behandeling. ‘We zijn arm, maar ons hart is groot’, zei meneer Hun Sen destijds.

Het kan verkeren….

Bron: www.khmertimeskh.com/50732611/foreigners-to-be-charged-for-c-19-quarantine-tests/

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Is Cambodja in coronatijd een goed alternatief voor expats?”

 1. ruud zegt op

  Het lijkt wel, of iemand de wereld in regio’s heeft verdeeld, waarbij iedereen in zijn eigen regio moet blijven.

  Het zal wel stil worden in Cambodja, behalve misschien met Chinezen..

 2. Cornelis zegt op

  Daarbij komt nog dat je voorlopig alleen het land binnenkomt met een vooraf door een Cambodjaanse Ambassade afgegeven visum, en dat er geen visa worden verleend voor toeristische doeleinden. E-visa en visa on arrival zijn voorlopig geschrapt. Ook moet er een gezondheidscertificaat worden overgelegd dat niet ouder mag zijn dan 72 uur en moet er worden aangetoond dat men een ziektekostenverzekering heeft met een dekking van minstens 50.000 US Dollar. Van dat certificaat begrijp ik de zin niet goed omdat je kennelijk toch een test moet ondergaan bij binnenkomst.
  Even de grens over wippen lijkt voorlopig nog niet aan de orde te zijn.
  https://la.usembassy.gov/covid-19-information/

 3. Joop zegt op

  Dank aan Ronny voor deze zeer nuttige informatie.
  De kans dat je van die 3000 USD in dat extreem corrupte land iets zal terugzien lijkt mij nihil.

  • David H. zegt op

   @Joop
   Tja als je even een berekening maakt zijn die 3000 USD inderdaad bijna op of erover , naargelang enkel quarantaine al , of behandeling !

 4. rob zegt op

  Ls
  En wat te bedenken bij een borderrun Even een stempel halen ??
  Je bent in Cambodja…al is het maar 1 uur !!
  Ook de 3000 dollar betalen?
  Al met al het wordt er niet leuker op .
  Niet te hopen dat Thailand dit gaat over nemen want dan is het afgelopen voor goed .
  Misschien een deur verder Maleisië!!
  Voorlopig maar afwachten .
  Misschien in augustus !!
  Maar niks is zeker
  Gr Rob

  • Cornelis zegt op

   Zie mijn reactie hierboven: je komt het land niet in voor een borderrun.

 5. Rene Martin zegt op

  Als je dus geen Corona onder de leden hebt kost het je eigenlijk 165 dollar. Ik zou het met creditcard betalen want als ze het niet terug willen storten dan kan je het altijd voorleggen en mijn ervaring is dat het creditcardbedrijf (NL) altijd kiest voor de klant wanneer die een overtuigend verhaal heeft.

 6. rene zegt op

  Heeft iemand een idee hoe de situatie op dit moment in Vietnam is? Zijn daar ook zo,n strenge reisvoorwaarden voor buitenlanders?

 7. David H. zegt op

  Ik vrees dat er Thailandverblijvers met visas die verlopen zij in de problemen gaan komen met deze maatregelen, denk dat velen zullen moeten overwegen om over te stappen op retirement visas, indien mogelijk qua leeftijd ,maar dan nog zijn er problemen indien visa runs niet kunnen !

  Want deze amnesties sullen niet eeuwig worden verlengd .

  • Lung addie zegt op

   ‘denk dat velen zullen moeten overwegen om over te stappen op retirement visas’.

   Wie weet is dat wel de bedoeling. Iemand met een ‘Retirement visum’ en jaarverlenging hoeft geen borderruns te maken maar moet wel in de eerste plaats voldoen aan de immigratievoorwaarden en daar wringt het schoentje. Mogelijk willen ze gewoon overal af van die mensen die met een, feitelijk fout visum, zoals Toeristenvisum ME of Non O-ME ,hier jaren verblijven en telkens een visa- of borderrun maken.
   Goede gelegenheid, onder het mom van Corona voor Cambodja, om ook iets aan die borderrunners te verdienen want nu hebben ze daar, buiten de visumkosten, niets aan…. de grens over en weer weg: opbrengst in feite niets….. Wees maar gerust, ook de andere buurlanden zullen iets gelijkaardigs uit hun mouw schudden. Ja, er staan harde tijden in het vooruitzicht voor de borderhoppers.

  • jo zegt op

   Ik krijg steeds mail van Thai Visa Centre .com
   Weet iemand of die betrouwbaar is.

   • RonnyLatYa zegt op

    Die vraag is op 14 mei ook verschenen als Visa vraag.

    Thailand visavraag Nr 091/20: Thai Visa Centre

    https://www.thailandblog.nl/visumvraag/thailand-visavraag-nr-091-20-thai-visa-centre/

 8. Diederick zegt op

  Met andere woorden: zolang het virus hier een stuk erger heerst dan daar wil geen land enig risico lopen.

  Geef ze eens ongelijk. Toen het begon waren er ook kamervragen waarom er uit Iran nog vliegtuigen landden op Schiphol.

  Thailand en Zuid-Oost Azië is even onmogelijk. Tot het vaccin of doeltreffend medicijn.

 9. Jef zegt op

  Jawadde, als je zo op reis moet gaan hoeft het niet meer voor mij.
  Ik ga geen 12 uur in een vliegtuig zitten aan 750 euro of meer om bij aankomst te stressen.
  En wie zegt dat de uitslag van een test daar betrouwbaar is, ze kunnen zeggen wat ze willen.
  En stel je voor, 300 man vliegt naar Cambodia, eentje heeft symtomen en de andere 299 mensen mogen lekker mee twee weken in quarantine.
  Wil zien wie dit risico wil nemen. !!!

 10. Willem zegt op

  Net op tijd met de ambassadevlucht
  van 2 april vertrokken uit Cambodja.

 11. leonthai zegt op

  Als ik het goed begrijp word het voor vele onmogelijk om ook Cambodia te bezoeken. Ze zijn hier in Z.O Aziie goed bezig met de toeristen weg te jagen. Geld die maatregel ook voor de Chinezen????


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website